10:39 uur 02-06-2017

NTT DATA maakt strategische investering bekend en breidt zakelijke alliantie met MarkLogic uit

TOKIO–(BUSINESS WIRE)– NTT DATA, een globale aanbieder van IT-diensten, heeft vandaag een kapitaalinvestering bekend gemaakt in vooraanstaand enterprise NoSQL databaseaanbieder, MarkLogic Corporation. Naast de nieuwe financiering zullen de bedrijven ook hun bestaande strategische bedrijfsalliantie uitbreiden om nieuwe go-to-market strategieën te ontwikkelen met specifieke nadruk op gezamenlijke klantontwikkeling in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Japan. De strategische bedrijfsalliantie helpt beide bedrijven een significant marktaandeel te behalen in de globale databasemarkt.

Sinds het begin van hun samenwerking in 2012 hebben NTT DATA en MarkLogic samen gewerkt om bedrijven in Japan agressief te benaderen die te maken hebben met grootschalige dataintegratie en heterogene datasystemen binnen hun organisaties. Na jaren van gezamenlijk klantensucces en waardecreatie met behulp van NTT DATA’s datadiensten gecombineerd met MarkLogic’s NoSQL databaseplatform, ervaren de twee bedrijven nu in het buitenland groeiend marktpotentieel voor hun joint ventures in belangrijke verticale segmenten waaronder financiële dienstverlening, gezondheidszorg, overheid/publieke sector, en productie.

“Het is een eer om onze allianties met NTT DATA te versterken, en we heten ze welkom als een nieuwe investeerder en groeiende partner in onze missie om de volgende generaties databasetechnologie voor moderne bedrijven te leiden,” zei Gary Bloom, CEO van MarkLogic. “Zowel MarkLogic’s als NTT DATA’s klanten vragen een database van enterprisekwaliteit die zowel agile als veilig, flexibel en krachtig is, op ieder privé of publiek cloudplatform en op locatie werkt, en de meest accurate data kan leveren om missiekritische toepassingen te draaien. Door integratie met onze brancheleidende NoSQL database met NTT DATA’s diepgaande expertise in IT-dienstverlening, hebben we een alliantie gecreëerd die bedrijven overal ter wereld zal helpen om meer waarde en inzichten uit hun data te verkrijgen dan ooit tevoren.”

Het databaseplatform van MarkLogic lost een kritisch probleem op voor de leading-edge organisaties van vandaag door ze te helpen datasilo’s af te breken die binnen hun organisaties kunnen ontstaan. Door een niet-relationale, NoSQL databasetechnologie zoals MarkLogic ®, te gebruiken, kunnen organisaties een 360 graden-perspectief van hun data krijgen door datasilo’s te reduceren door het gebruik van een meer agiele en flexibele database die is ontworpen voor verandering, schaal, heterogene data en voor het draaien van missiekritische toepassingen.

Als globale innovator in IT-dienstverlening en -oplossingen, heeft NTT DATA kritische expertise omtrent de digitale transformatie van interne en externe data aangeboden om organisaties te helpen met het maximaliseren van hun investeringen en rendement van MarkLogic’s NoSQL databases. De gezamenlijke go-to-market strategie is ontworpen om bedrijven te helpen de verschuiving van de generatie beter te begrijpen die plaatsvindt in de databaseindustrie, en hoe het kan worden gebruikt om een concurrentievoordeel te krijgen tegenover bedrijven die nog draaien op conventionele, meer rigide databasetechnologieën.

“NTT DATA is verheugd over de uitbreiding van onze strategische relatie met MarkLogic. We zien uit naar de uitbreiding van het succes dat we samen gedurende de afgelopen vijf jaar in Japan hebben ervaren naar de rest van de wereld,” zei Toshio Iwamoto, directeur en CEO van NTT DATA. “Ons vermogen om complexe dataintegratieproblemen op te lossen door het gebruik van MarkLogic’s databaseplatform naast intellectueel kapitaal ontwikkeld door NTT DATA stelt onze klanten in staat om kritische inzichten beter te analyseren van hun data om een concurrentievoordeel te behalen in hun respectievelijke markten.”

NTT DATA en MarkLogic bieden organisaties de mogelijkheid om hun data te beheren, beveiligen, integreren en analyseren met behulp van MarkLogic 9. MarkLogic 9, momenteel in productie, bouwt voort op geavanceerde functies zoals bitemporeel, semantische en cloud-ondersteuning door nieuwe enterprisefuncties toe te voegen om dataintegraties sneller en eenvoudiger te maken, dataveiligheid sterker en meer granulair, en databasebeheer efficiënter.

De voorwaarden van de strategische investering in MarkLogic, die werd afgesloten op 31 mei 2017, werden op dat moment niet openbaar gemaakt.

Over NTT DATA

NTT DATA (TOKYO: 9613) is een vooraanstaande IT-servicesprovider en mondiale innovatiepartner met hoofdvestiging in Tokio en zakelijke activiteiten in meer dan 50 landen. De nadruk ligt op langetermijncommitment, dat mondiaal bereik combineert met lokale vertrouwdheid om de belangrijkste professionele diensten te bieden, variërend van advisering en systeemontwikkeling tot outsourcen. Ga voor meer informatie naar www.nttdata.com.

Over MarkLogic Corporation

Organisaties overal ter wereld hebben meer dan een decennium vertrouwd op MarkLogic om hun innovatieve informatietoepassingen te draaien. Als ‘s werelds experts voor data-integratie van silo’s, stelt MarkLogic’s operationele en transactionele Enterprise NoSQL databaseplatform onze klanten in staat om de next generation toepassingen te bouwen op een geunificeerd, 360-graden perspectief van hun data. MarkLogic is gevestigd in Silicon Valley en heeft kantoren in de V.S., Europa, Azië en Australië. Voor meer informatie kunt u terecht opwww.marklogic.com.

MarkLogic is een handelsmerk of gedeponeerd handelsmerk van MarkLogic Corporation in Japan en andere landen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

NTT DATA Corporation
Public Relations Department
+81-3-5546-8051
webmaster@nttdata.co.jp
of
Mar kLogic Corporation
Sarah Sullivan, 650-287-2536 (Office)
650-722-3567 (Cell)
Public Relations Manager
sarah.sullivan@marklogic.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr