14:00 uur 29-05-2017

Stimwave ontvangt CE-keurmerk voor het eerste verankeringssysteem voor percutane stimulatie ter wereld

BREDA, Nederland–(BUSINESS WIRE)– Freedom Neuro BV, een distributeur van medische apparaten voor Stimwave Technologies Incorporated, heeft vandaag de CE-goedkeuring bekend gemaakt voor het eerste verankeringssysteem voor percutane stimulatie ter wereld. De injecteerbare verankering wordt gebruikt samen met de draadloze apparaten voor neurostimulatie van het bedrijf als echte innovatie voor het fixeren van Stimwave’s Wireless Pain Relief ®-technologie via een minimale poliklinische ingreep voor hen die leiden aan chronische pijn.

“Een draadloos systeem waarmee clinici eigenlijk alle volledige programmeermogelijkheden hebben van IPG’s, in één apparaat dat kan worden geinjecteerd, geeft een enorme stap vooruit qua mogelijkheden om de beste aanpassing te kunnen doen voor patiënten bij het behandelen van hun pijnproblemen”, aldus Bart Billet, medisch specialist van de AZ Delta ziekenhuisgroep in Roeselare, België.

Als de stimulator eenmaal is geïnjecteerd schuift de SandShark over het apparaat waarmee de ongebruikte verankering in bindweefsel en sterk verbonden weefsel kan hechten. Zodra de radiopaak verankering op de gewenste plek zit, stelt de clinicus de hendel terug waardoor de vleugels van de verankering tegelijk worden uitgeklapt waardoor ze letterlijk in het weefsel terecht komen. Dit injectieproces zekert de verankering aan de stimulator en zet de stimulator stevig vast in het omliggende weefsel om verschuiven tijdens de levensduur van het micro-implantaat te voorkomen. De injecteerbare verankering blijft in lijn met de zenuwen in het lichaam, waardoor een bewegingsvrijheid mogelijk is die beter is dan die bij andere neuromodulatie-apparaten.

“Het SandShark Percutaneous Injectable Anchor System is een doorbraak voor ruggenmergstimulatoren, perifere zenuwstimulatoren en alle neurostimulatie-apparaten”, aldus Laura Tyler Perryman, oprichter en CEO van Stimwave. “Hiermee kunnen clinici een stimulator en de verankering injecteren via dezelfde naaldopening, zodat meer clinici hun patiënten eenvoudiger kunnen voorzien van onze hoogwaardige stimulatoren.”

Gericht op het bieden van een alternatief met niet-opioïden bij de behandeling van chronische pijn, is Stimwave een pionier in het Stimwave Freedom Spinal Cord Stimulation (SCS)-systeem en het StimQ Peripheral Nerve Stimulator (PNS)-systeem. Stimwave’s apparaten maken gebruik van Wireless Pain Relief ® -technologie, zijn 95% kleiner dan andere neuromodulatie-apparaten op de markt en zijn het enige systeem dat beschikt over 3T MRI-conditionaliteit voor het gehele lichaam. Als technologische doorbraak die levens verandert voor de meer dan 400 miljoen mensen die dagelijks chronische pijn hebben, is het Stimwave Freedom Spinal Cord Stimulation (SCS)-systeem het meest veelzijdige systeem dat in de industrie beschikbaar is. Het Freedom-8A SCS-systeem, dat voorzien is van het CE-keurmerk, kan Europese patiënten voorzien van tot 64 elektrodecontacten en biedt traditionele programmeermogelijkheden, alsmede andere programmeeropties, waaronder frequenties tot 10.000 Hz of sinusaanpassing. Het Freedom-8A SCS-systeem met acht elektrodes blijft gebruik maken van de Apple iPad programmeerder, gebruik makend van Bluetooth-protocollen voor eenvoudig gebruik bij het programmeren van de vele opties. De apparaten leveren kleine pulsen van energie aan specifieke zenuwen, waardoor een reactie wordt opgewekt waarmee de hersenen pijnimpulsen anders verwerken, zodat minder pijn wordt ervaren.

Ga voor meer informatie naar www.stimwave.com.

Over Stimwave

Stimwave Technologies Incorporated is een commerciële onderneming, die zich bezighoudt met de ontwikkeling, fabricage en verkoop van draadloze, microtechnologische neurostimulatoren, waardoor patiënten een comfortabele, veilige en zeer betaalbare pijnbeheeroplossing krijgen, die met een minimale ingreep te plaatsen is en makkelijk in hun dagelijkse leven kan worden ingepast. Het doel van Stimwave is om zijn gepatenteerde, moderne platform verder te ontwikkelen naar een standaard voor neuromodulatie, waarmee de toegankelijkheid voor patiënten wereldwijd wordt vergroot, terwijl de economische impact van pijnbeheer wordt verlaagd. www.stimwave.com

Verklaringen in dit persbericht die in de toekomst kijken of die overtuigingen, verwachtingen of hoop van toekomstige gebeurtenissen of toekomstige resultaten weerspiegelen, zijn voorspellingen. Een aantal risico’s en onzekerheden, zoals risico’s in productontwikkeling en verkoopinspanningen, verwachte timing of resultaten van klinische onderzoeken, uiteindelijke klinische resultaten en voorspelde of daadwerkelijke voordelen van de producten van het bedrijf, de markt en acceptatie van de producten door artsen, bescherming van intellectueel eigendom en concurrerende aanbiedingen kunnen ervoor zorgen dat daadwerkelijke gebeurtenissen anders verlopen en kunnen afwijken van de verwachtingen in deze voorspellingen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Glodow Nead Communications
Evan Nicholson, Sonia Sparks, Kati Stadum en Sarah Rogers, 415-394-6500
StimwavePR@GlodowNead.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr