08:57 uur 26-05-2017

Fabric Genomics gaat samenwerken met Europese serverprovider ITTM voor het leveren van veilige genoomanalyse in Europa

Fabric Genomics gaat samenwerken met Europese serverprovider ITTM voor het leveren van veilige genoomanalyse in Europa

OAKLAND, Californië en BOSTON en KOPENHAGEN, Denemarken–(BUSINESS WIRE)– Fabric Genomics, een wereldwijd rekenkundig genomicabedrijf dat data-analyse en klinische rapportagetools aanbiedt, heeft vandaag aangekondigd dat het gaat samenwerken met het datamanagementbedrijf ITTM S.A. (Information Technology for Translational Medicine) voor het leveren van veilige genomische data hostingmogelijkheden voor Europese klanten. Door het combineren van de toonaangevende analysetools van Fabric Genomics met de bewezen veilige hosting- en infrastructuuroplossingen van ITTM, kunnen we nu de beste genomische technologie en patiëntprivacyoplossingen in haar klasse leveren aan klinische laboratoria, farmaceutische bedrijven en genoomprojecten.

De analysetools van Fabric Genomics worden nu al door Europese klanten gebruikt, zoals bij het Genomics England’s 100,000 Genomes Project, een baanbrekend genomisch landspecifiek sequencingprogramma dat zich richt op zeldzame ziekten en kanker. Ons Opal Clinical platform heeft inmiddels meer dan 500 klinische rapporten afgeleverd voor het 100,000 Genome Project, met als doel het verbeteren van therapeutische behandelingen middels genomische geneesmiddelen. Fabric Genomics breidt uit in de EU met een bewezen track record van klanten, zoals LabCorp, een van de grootste referentielaboratoria in de VS, Rady Children’s Institute for Genomic Medicine, een van de prominentste pediatrische klinische genomische centra dat door Dr. Stephan Kingsmore wordt geleid, en Vanderbilt University Medical Center, een klinische vestiging voor de National Institutes of Health’s UDN (Undiagnosed Disease Network).

“ITTM is een belangrijke strategische partner bij het uitbreiden van onze NGS-analysetools in de EU. Wij zijn onder de indruk van ITTM’s toewijding aan de veiligheid en de patiëntprivacy, maar ook van hun leiderschap wat betreft de opslag van genomische gegevens,” zegt Mathias Klozenbuecher, vicepresident bedrijfsontwikkeling bij Fabric Genomics. “Ons Our Opal Clinical platform voor NGS-interpretatie van panelen, exomen en genomen voor erfelijke ziekten en oncologie, wordt wereldwijd gebruikt en blijft de gouden standaard wat betreft interpretatie voor klinische laboratoria, onderzoeksinstellingen, ziekenhuizen en landgenoomprogramma’s.”

“We hebben voor Fabric Genomics gekozen als belangrijke NGS-partner voor de Europese markt vanwege hun expertise op het gebied van snelle en accurate genomische analyse,” zegt Andreas Kremer, Ph.D., mede-oprichter en algemeen manager bij ITTM. “NGS-testing groeit in Europa, en er is behoefte aan de interpretatie van genomische patiëntgegevens in een veilige omgeving. Steeds meer artsen sequencen patiëntgegevens op zeldzame ziekten en kanker, en deze data moet snel en accuraat worden geïnterpreteerd. In sommige Europese landen mogen persoonlijke gegevens volgens de wet niet de landsgrenzen over. Daarom zijn wij erg blij dat we optimale hosting kunnen aanbieding aan die klanten die geen eigen servers hebben.”

Reinhard Schneider, hoofd van de Bioinformatics Core Facility aan de Universiteit van Luxemburg’s LCSB zegt: “Met het aanbieden van de diensten van Fabric Genomics via het ITTM-platform, wordt klinische NGS-data-interpretatie van wereldklasse mogelijk voor de EU.”

Het platform van Fabric Genomics is een schaalbaar, end-to-end genomische data-analyse oplossing, dat secundaire analyse, tertiaire analyse en klinische rapportage biedt. Onze toonaangevende secundaire analysetools verwerken genomische gegevens met nauwkeurige rekenkundige efficiëntie, snelle leveringstijden, exceptionele accuraatheid en 100% consistentie. Opal Clinical, ons tertiaire analysetool voor interpretatie, classificatie en annotatie, hanteert eigen VAAST- en Phevor-algoritmen voor het identificeren van casual mutatie(s) bij zeer ingewikkelde gevallen, zoals pediatrische diagnostische odyssees en landspecifieke sequencingprogramma’s.

Aankomende evenementen:

Bio-IT World Conference and Expo, Boston, 23-25 mei

ITTM Booth #527

ESHG Conference, Kopenhagen, 27-30 mei

Fabric Genomics’ Booth #286

Paneldiscussie: Maandag 29 mei, 15.00 – 16.30 uur, Barcelona Room

Over Fabric Genomics

Fabric Genomics™ is een wereldwijd rekenkundig genomicabedrijf dat end-to-end genomische data-analyse, annotatie, curatie, classificatie en rapportageoplossingen aanbiedt aan klinische laboratoria, ziekenhuislaboratoria, landspecifieke sequencingprogramma’s en bedrijven in de levenswetenschappen. De analytische mogelijkheden van Fabric Genomics beginnen met ruwe gegevensanalyse en omvatten de levering van snelle, omvangrijke inzichten voor hoge doorvoer panelen, exomen en hele genomen. Onze software is compatibel met FASTQ-, BAM- of VCF-bestanden en biedt afstemming, variant oproep, richtlijngedreven classificatie van varianten, variant interpretatie en klinische rapportage voor erfelijke ziekten en oncologie. Met onze baanbrekende Biograph-technologie wordt accurate detectie van structurele varianten mogelijk en biedt data-mining mogelijkheden op bevolkingsschaal. Fabric Genomics is opgericht door wetenschappers en pioniers in bioinformatica, large-scale genomica en moleculaire diagnostiek en heeft haar hoofdkantoor in Californië. Door toegang tot inzichten te verbeteren, gerelateerd aan de oorzaak van genetische ziekten, leidt Fabric Genomics op het gebied van nauwgezette gezondheidszorg. Volg ons op Twitter, LinkedIn en Facebook.

Over ITTM S.A.

ITTM S.A. is een spin-off onderneming van het Luxembourg Centre for Systems Biomedicine (LCSB) van de Universiteit van Luxemburg. Zij bieden data-integratie en kennismanagementoplossingen en diensten voor alle bio-medische gebieden. Het richt zich op het leveren van kwaliteitsgegevens in de juiste context, met name op het gebied van translationeel medisch onderzoek en klinische onderzoeken, waar heterogene data moeten worden samengesteld, gekoppeld en geïntegreerd. ITTM S.A. biedt toonaangevende klinische en multi-omics data-analyse, visualisatie en tekst-mining oplossingen. Ga voor meer informatie over ITTM naar www.ittm-solutions.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Fabric Genomics
Vanessa Sawyer, 415-574-0377
directeur wereldwijde marketing
vsawyer@fabricgenomics.com
orITTM S.A.
Andreas Kremer, +352 691 36 1513
algemeen directeur
andreas.kremer@ittm-solutions.co m

Check out our twitter: @NewsNovumpr