15:12 uur 23-05-2017

Lidl UK sluit 5-jarige overeenkomst met IFCO

PULLACH, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– IFCO, de toonaangevende leverancier van herbruikbare verpakkingsoplossingen voor verse etenswaren, is verheugd bekend te maken dat het bedrijf een overeenkomst heeft gesloten met Lidl UK voor de levering van stapelbare platte kratten van IFCO voor het transport van vers vlees en gevogelte en verpakte vis. In het kader van de overeenkomst zal IFCO Lidl in het eerste jaar voorzien van circa 16 miljoen platte kratten. Dit aantal zal in de daaropvolgende jaren gestaag groeien.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20170523005946/nl/

IFCO’s standard footprint, nestable Bale Arm tray. (Photo: IFCO)IFCO’s standard footprint, nestable Bale Arm tray. (Photo: IFCO)

„Wij van Lidl zijn voortdurend op zoek naar mogelijkheden om onze leveringsketen te verbeteren. We hebben vastgesteld dat het gebruik van een grote open pool van platte kratten voor ons volledige assortiment aan vlees en gevogelte grote voordelen biedt, zowel voor onszelf als voor onze leveranciers,” aldus Matthew Wallis, Logistics Manager van Lidl. „Na een grondig aanbestedingsproces hebben we gekozen voor IFCO omdat het bedrijf heeft aangetoond te beschikken over de snelheid en schaalbaarheid die noodzakelijk zijn om onze groei te ondersteunen.” Lidl en IFCO hebben nauw samengewerkt om een soepele en snelle overgang naar de platte kratten van IFCO mogelijk te maken. Binnen 10 weken na de eerste aanbestedingsbesprekingen was het programma reeds met succes geïmplementeerd.

„IFCO is verheugd onze schaalmogelijkheden en oplossingen aan te wenden ter ondersteuning van vooraanstaande supermarkten als Lidl,” aldus Wolfgang Orgeldinger, Chief Executive Officer van IFCO. Hij vervolgt: „Door gebruik te maken van een pool van herbruikbare platte kratten voor vlees, vis en gevogelte profiteren Lidl en haar toeleveranciers van een hygiënische, milieuvriendelijke en kostefficiënte leveringsketen.”

IFCO is de toonaangevende internationale leverancier van herbruikbare verpakkingsoplossingen voor verse etenswaren, en levert aan klanten in meer dan 50 landen. IFCO werkt wereldwijd met een pool van meer dan 270 miljoen herbruikbare plastic verpakkingseenheden, die elk jaar worden gebruikt voor meer dan 1,4 miljard leveringen van verse etenswaren, zoals fruit, groenten, vlees, gevogelte, vis, eieren, brood en andere artikelen van leveranciers aan kruideniers en supermarkten. De herbruikbare plastic verpakkingseenheden van IFCO dragen bij tot verbetering van de leveringsketen van verse etenswaren door de versheid en kwaliteit te beschermen en de kosten, voedselverspilling en impact op het milieu te verlagen in vergelijking met verpakkingsmaterialen voor eenmalig gebruik. IFCO is een bedrijfsonderdeel van Brambles. www.ifco.com.

Brambles Limited (ASX:BXB) is een bedrijf dat is gespecialiseerd in het logistieke aspect van de leveringsketen en is voornamelijk actief onder de merknamen CHEP en IFCO. Brambles helpt klanten bij het verbeteren van hun prestaties door hen te helpen hun goederen efficiënter, duurzamer en veiliger te transporteren binnen de gehele leveringsketen. De primaire activiteit van de groep is het leveren van herbruikbare verpakkingen voor stukgoederen, zoals pallets, kratten en containers voor gedeeld gebruik door meerdere deelnemers binnen de leveringsketen, in een model dat wordt aangeduid als “pooling”. Brambles levert hoofdzakelijk aan klanten in de sectoren snel omgezette consumentengoederen (zoals droge etenswaren, levensmiddelen en fruit, en producten voor gezondheid en persoonlijke hygiëne), verse groenten en fruit, dranken, retail en algemene fabricage, en telt veel van de bekendste internationale merken onder haar klanten. De groep ontplooit daarnaast specialistische containerlogistiekactiviteiten in de automobielsector. Het hoofdkantoor van Brambles bevindt zich in Sydney, Australië, maar het bedrijf is actief in meer dan 60 landen, hoofdzakelijk in Noord-Amerika en West-Europa. Brambles heeft meer dan 14.500 mensen in dienst en is eigenaar van meer dan 550 miljoen pallets, kratten en containers binnen een netwerk van circa 850 servicecentra. Voor meer informatie kunt u terecht op www.brambles.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

IFCO
Hillary Femal
+1 813-463-4124
Hillary.Femal@ifco.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr