13:18 uur 16-05-2017

De Wereldorganisatie voor de Intellectuele Eigendom (WIPO) toegevoegd als ADR-provider voor .eu en .ею-domeinnamen

EURid, het register van .eu en .ею-domeinnamen, verwelkomt het Arbitrage- en Bemiddelingscentrum (AMC) van de WIPO (WIPO Centrum) als provider, naast het Tsjechisch Arbitragehof (CAC), van de ADR-procedure voor alternatieve geschillenbeslechting van EURid

BRUSSEL–(BUSINESS WIRE)–De mogelijkheden voor de indiening van alternatieve geschillenprocedures door houders van een handelsmerk, handelsnaam, bedrijfsnaam of andere rechten, ter betwisting van om speculatieve en onrechtmatige redenen geregistreerde .eu en .ею-domeinnamen, worden per 1 juni 2017 uitgebreid dankzij de toevoeging van het Arbitrage- en Bemiddelingscentrum van de WIPO als ADR-provider.

“We zijn erg tevreden met de huidige werking en de manier waarop de ADR-procedure zich heeft ontwikkeld sinds de invoering in 2005. En hoewel het Tsjechisch Arbitragehof (CAC) geweldig werk heeft geleverd in de behandeling van de talloze zaken die sindsdien werden ingediend, zijn we zeer verheugd dat we de keuzemogelijkheden van de eindgebruikers kunnen uitbreiden door de komst van het WIPO Centrum als bijkomende ADR-provider”, aldus Geo Van Langenhove, Legal Manager van EURid.

Het WIPO Centrum zal geschillen behandelen in alle 24 officiële talen van de EU. De WIPO is een wereldvermaarde organisatie die zich bezighoudt met IP-services, beleidsregels, informatie en samenwerking, en is wereldwijd toonaangevend op gebied van geschillenbeslechting rond domeinnamen volgens de door de WIPO ontwikkelde UDRP-procedure. ‘De toevoeging van het WIPO Centrum als ADR-provider maakt het voor rechthebbenden nu nog makkelijker om een alternatieve geschillenprocedure aan te spannen’, aldus nog Geo Van Langenhove. Geschillen kunnen bij het WIPO Centrum worden ingediend en afgehandeld via e-mail, waardoor de procedure nog eenvoudiger wordt.

‘Het WIPO Centrum verheugt zich erover geschillen te mogen beslechten rond de registratie van eu en .ею-domeinnamen’, zegt Brian Beckham, hoofd van de afdeling Internet Dispute Resolution binnen de WIPO. ‘Naast alle generieke topniveaudomeinen (gTLD’s) en nieuwe gTLD’s, biedt het WIPO Centrum ook geschillenbeslechting voor zo’n 74 landcode-TLD’s via het WIPO ccTLD-programma, waaronder een aantal nationale ccTLD-registers in verschillende Europese landen. We kijken ernaar uit onze erkende expertise in dienst te stellen van EURid’, voegt de heer Beckham nog toe.

Over het WIPO Arbitrage- en Bemiddelingscentrum

Het WIPO Arbitrage- en Bemiddelingscentrum is wereldwijd leidinggevend op gebied van geschillenbeslechting rond domeinnamenvolgens de door de WIPO ontwikkelde UDRP-procedure. Het WIPO Centrum heeft sinds 1999 ruim 37.000 geschillen rond domeinnamen beslecht op grond van de UDRP-regels en andere beleidsregels, waarbij ruim 68.000 domeinnamen aan bod kwamen. Naast zaakgerelateerde diensten, stelt het WIPO Center ook gratis online hulpmiddelen ter beschikking, met inbegrip van het vaak aangehaalde WIPO Jurisprudential Overview of WIPO Panel Views on Selected UDRP Questions en een doorzoekbare wettelijke index van WIPO UDRP-beslissingen. Voor meer informatie: www.wipo.int/amc.

Over EURid

EURid is een non-profitorganisatie die door de Europese Commissie via een openbare aanbestedingsprocedure is aangesteld om de .eu en .ею-topniveaudomeinen te beheren. EURid werkt samen met zo’n 700 geaccrediteerde registrators en biedt ondersteuning in de 24 officiële EU-talen. Als onderdeel van haar doorlopende inspanningen op gebied van gegevensbeveiliging is EURid sinds 2013 gecertificeerd volgens de ISO27001-beveiligingsnorm. EURid is daarnaast ook geregistreerd door het milieubeheer- en milieuauditsysteem (EMAS) van de EU, wat aangeeft dat EURid actief wil bijdragen aan een beter milieu. EURid heeft haar hoofdkantoor in Brussel (België) en regionale kantoren in Pisa (Italië), Praag (de Tsjechische Republiek) en Stockholm (Zweden). Tot op heden werden 800 zaken ingediend en succesvol verwerkt via de ADR-procedure van EURid. Voor meer informatie: www.eurid.eu.

Contacts

EURid
Christopher Nicastro
TEL: +32 (0)2 401 27 50 ext. 261
christopher.nicastro@eurid.eu

Check out our twitter: @NewsNovumpr