13:33 uur 15-05-2017

Murata lanceert oppervlaktegemonteerde type Y1 klasse gecertificeerde condensator

KYOTO, Japan–(BUSINESS WIRE)– Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO: 6981) (ISIN: JP3914400001) heeft een oppervlaktegemonteerde type IEC 60384-14 *1 Y1 *2 klasse, als veilig gecertificeerde keramische condensator voor low-profile stroomvoorzieningen gelanceerd. Deze condensator is ideaal voor alle AC-DC wisselende stroomvoorzieningen waar een low-profile nodig is voor compacte AV-apparatuur, LED-verlichting, of 1U *3 rack-gemonteerde apparatuur. De massaproductie van de condensator is begonnen in mei 2017.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20170515005620/nl/

Surface mount type Y1 class safety certified capacitor (Photo: Business Wire)Surface mount type Y1 class safety certified capacitor (Photo: Business Wire)

Details:

Als veilig gecertificeerde condensatoren worden bij de invoerzijde van een hoogspanningslijn geplaatst om lawaai te elimineren dat vooral ontstaat in commerciële wisselstroomlijnen.
Als veilig gecertificeerde condensatoren zijn gewoonlijk van het lood-type maar de montagehoogte boven het printplaatoppervlak is een probleem omdat het pogingen om low-profile apparaten te maken verhindert en het de componentenlayout beperkt. Bovendien zijn de loden draden blootgesteld aan de onderkant van de printplaat omdat lood-type condensatoren door een gat zijn gemonteerd. Een vaste isolatie-afstand tussen de blootgestelde loden draden en de metalen componenten van het apparaat is vereist door veiligheidsstandaarden, dus dit maakt de ruimtelijke layout binnen een apparaat ingewikkeld. De nieuwe Murata condensator gebruikt een structuur van plaatgevormde terminals op een schijfvormige keramische dielektric geplaatst binnen een plastic vorm om de dikte van de terminal te reduceren waarvan sprake is met lood-type condensatoren, en dit resulteert in een montagehoogte van 2,5 mm of minder voor het product. Bovendien maakt het componentenformaat reflow oppervlaktemontage mogelijk, en hoeft er geen isolatieafstand aan de onderkant van de printplaat in acht te worden genomen. Dit verbetert profielreductie voor stroomvoorzieningsapparaten onderhevig aan groottebeperkingen in compacte AV-uitrusting, LED-verlichting en 1U rack-gemonteerde apparatuur, waarvoor ruimtelijk ontwerp moeilijk is geweest.

Product website URL

http://psearch.en.murata.com/capacitor/lineup/dk1/

Elektrische karakteristieken

Operationeel temperatuurbereik

-40°C tot 125°C

Nominale spanning Y1: AC300V (r.m.s.) of AC250V (r.m.s.)

X1: AC440V (r.m.s.)

Capaciteit

10pF tot 1500pF

Certificatiestandaarden (toegepaste standaarden) UL (UL 60384-14)

ENEC (EN 60384-14)

CQC (IEC 60384-14)

KTC (KC 60384-14)

Externe grootte

Eenheid: mm

L 11,4 +/- 0,5
W 6,0 +/- 0,5
T 2,5 of minder

Verklaring van begrippen

*1. IEC 60384-14: Een internationale standaard die de druk en verbrandingsweestand van condensatoren reguleert verbonden met commerciële stroomvoorzieningen, vanuit het perspectief om brand en elektrische schokken door elektrische lekkage te voorkomen.
*2. Y1: Een onderklasse van condensatoren geclassificeerd per isolatietype in de boven vernoemde standaard. Y1 onderklasse condensatoren hebben de hoogste prestatievereisten.
*3. 1U: Een eenheid die de hoogte uitdrukt van een apparaat zoals een server of opslageenheid die is opgeslagen in een 19 inch rack geplaatst in een datacentrum of andere locatie. Een apparaat met een hoogte equivalent met een enkele stage heeft een hoogte van 1U, en een apparaat met een hoogte equivalent met twee stages heeft een hoogte van 2U. De hoogte van 1U wordt over het algemeen beschouwd als “1U = 1,75 inch” door de computerindustrie-gerelateerde Electronic Industries Alliance (EIA).

Murata’s nieuwspagina:
http://www.murata.com/en-eu/about/newsroom/news/product/capacitor/2017/0515

Murata in het kort

Murata Manufacturing Co., Ltd. is mondiale marktleider op het gebied van het ontwerpen, produceren en verkopen van op keramiek gebaseerde passieve elektronische onderdelen en oplossingen, communicatiemodules en stroommodules. Murata zet zich in voor de ontwikkeling van geavanceerde elektronische materialen en trendsettende multifunctionele modules met hoge dichtheid. Het bedrijf heeft medewerkers en productiefaciliteiten over de hele wereld. Ga voor meer informatie naar de website van Murata op www.murata.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media Contact
Murata Manufacturing Co., Ltd.
Junko Matsumura, +81-75-955-6786
Corporate Communications Office
prsec_mmc@murata.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr