15:01 uur 05-05-2017

mPrest en Vector, de grootste stroomleverancier van Nieuw Zeeland, tekenen overeenkomst voor de levering van “Internet of Energy” aan meer dan een miljoen klanten

PETACH TIKWA, Israël–(BUSINESS WIRE)– mPrest, een wereldwijde leverancier van kritieke ‘Internet of Energy’-software, heeft vandaag bekend gemaakt dat zijn Distributed Energy Resource Management product – mDERMS, zal worden uitgerold binnen het intelligente netwerk van Vector. Vector is het toonaangevende multi-network infrastructuurbedrijf van Nieuw Zeeland dat energie en communicatiediensten levert aan meer dan 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven. mDERMS zal Vector in staat stellen om efficiënter te opereren en op termijn nieuwe diensten aan te bieden aan zijn klanten zoals: optimalisatie van energieverbruik thuis, keuze voor schone energie, bijdragen aan het net en handel in energie.

“Dit project staat voor een nieuw niveau van softwarebesturing voor de energiesector”, aldus mPrest Chief Commercial Officer Ron Halpern. “mPrest zal alle distributed energy resources (DERs) van Vector samenbrengen, met als resultaat een situationeel totaaloverzicht met maximaal gebruik van deze gedistribueerde bronnen. Dit nieuwe niveau van beheer stelt Vector in staat om voortgang te boeken in zijn streven om de toegang tot participatieve energiemarkten voor zijn klanten uit te breiden, besparingen te bieden voor CAPEX en OPEX bij de ontwikkeling van een digitaal netwerk, en diensten te verbeteren en nieuwe aanbiedingen te doen aan zijn klanten.”

Het mDERMS-platform zal de gevarieerde energiebronnen van Vector uniform maken, waaronder fotovoltaïsche systemen, opslagsystemen van de volgende generatie en vraagrespons via een enkel gedistribueerd besturings- en beheersysteem. mPrest zal ook de interne operationele platformen van Vector integreren, waaronder GIS, distributie-automatisering en activabeheer binnen een enkel geïntegreerd systeem van informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT) voor beheer en maximale efficiency, kosten- en risicoverlaging voor Vector, terwijl klanten meer keuzes en lagere energierekeningen tegemoet kunnen zien.

Vector Chief Executive Simon Mackenzie zei dat het bedrijf erop gericht is om een nieuwe energietoekomst voor zijn klanten te creëren en dat het mDERMS-platform een volgende stap is op de weg daarnaar toe.

“Het is het meest uitgebreide controle-, analyse- en beheersysteem dat waar dan ook ter wereld beschikbaar is. We hebben samengewerkt met mPrest om het te testen en gaan nu over op de volledige invoering. Daarnaast zullen we het systeem samen verder ontwikkelen, niet alleen voor onze klanten, maar ook voor anderen”, aldus de heer Mackenzie.

“U kunt het zien als een systeem van systemen. De software bevindt zich boven klant-, markt- en netwerksystemen en beheert prestaties in realtime. Door zelf te leren is het in staat om meerdere factoren te detecteren en te voorspellen, waaronder belasting, marktdynamiek, opslag, klantvraag en capaciteit. Dit verhoogt de veerkracht, veiligheid en efficiëntie van klantoplossingen en ons netwerk in aanzienlijke mate.”

Met de ontwikkeling van het slimme huis en de daaruit voortvloeiende nieuwe mogelijkheden voor intelligent energiegebruik, verwachten klanten meer keuzemogelijkheden van hun aanbieders en meer controle over de manier waarop ze energie gebruiken en opslaan. Met behulp van het nieuwe mDERMS-platform, democratiseert Vector het slimme netwerk door energieproductie en zelfs deelname aan energiemarkten toegankelijk te maken voor al zijn klanten.

“De revolutionaire software van mPrest verhoogt de efficiency, productiviteit en responstijden van energieleveranciers. Onze producten bieden significante voordelen en onderscheidende kenmerken voor onze klanten en we kijken ernaar uit om samen met Vector deze geweldige nieuwe energietoekomst vorm te geven”, aldus mPrest Chief Executive Officer Natan Barak.

Over mPrest

mPrest is een wereldwijde aanbieder van kritieke software voor controle, beheer en analyse van big data. Optimaal gebruik makend van zijn enorme praktijkervaring in industriële IoT, rolt mPrestis zijn integrale systeem van systemen uit in diverse sectoren waaronder de nutssector, kritische infrastructuurbescherming en defensie. mPrest loopt voorop bij het verbinden van meerdere disciplines en afdelingen – met het leveren van uniform situationeel bewustzijn, doordachte analyse en end-to-end IT/OT-integratie en procesmanagement. In de defensiesector is mPrest de softwareleverancier voor het legendarische Iron Dome anti-raketsysteem. Het leiderschap van mPrest in het “Internet of Energy” is onlangs versterkt met de aangekondigde samenwerking met de New York Power Authority (NYPA) waar mPrest wordt ingezet om de conditie van omzetters in het elektriciteitsnet te beheren. Ga voor meer informatie over mPrest naar www.mprest.com.

Over Vector Limited

Vector is het toonaangevende multi-netwerk infrastructuurbedrijf van Nieuw-Zeeland dat energie en communicatiediensten levert aan meer dan een miljoen huishoudens en bedrijven. Het bedrijf bezit en beheert een unieke portfolio die bestaat uit distributie van elektriciteit en gas, meet- en gegevensbeheersystemen voor elektriciteit en gas, natuurlijk gas en LPG en glasvezelnetwerken. Vector is genoteerd aan de beurs van Nieuw Zeeland met beurscode VCT. Ga voor meer informatie naar www.vector.co.nz.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

mPrest
Josh Garrett, 646-957-5371
mprest@antennagroup.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr