09:22 uur 05-05-2017

EIG houdt definitieve sluiting van Global Private Debt Fund

WASHINGTON–(BUSINESS WIRE)– EIG Global Energy Partners (EIG) heeft vandaag de succesvolle definitieve sluiting aangekondigd van het Global Private Debt Fund (GPF IV), een voortzetting van het toonaangevende platform voor energie- en infrastructuurkrediet en directe leningen van het bedrijf. GPF IV werd gelanceerd in februari 2015 en had een eerste sluiting in oktober 2015. Tot op heden heeft het vijf investeringsrondes voltooid, waaronder twee volledige realisaties. Fondsen bijeengebracht via institutionele beleggers buiten de VS maken 68% van de kapitaalverplichtingen uit, wat een weerspiegeling is van het wereldwijde karakter van de activiteiten van EIG. Met de sluiting van GPF IV zet EIG haar unieke expertise voort op het gebied van gespecialiseerde directe leningen aan energie- en energiegerelateerde infrastructuurprojecten en -bedrijven wereldwijd.

CEO R. Blair Thomas van EIG stelde: “We zijn verheugd over en dankbaar voor het vertrouwen dat onze stille vennoten en consultantpartners in ons hebben gesteld bij het sluiten van GPF IV. Dit succesvolle resultaat is opmerkelijk, in het bijzonder gezien de daling van de olieprijs met 71% die zich voordeed tijdens de fondsenwerving. Het is een bewijs van de unieke expertise van EIG in gespecialiseerde directe leningen binnen de energiewaardeketen wereldwijd. Met het diepstartplatform van EIG hebben wij volgens ons een goede positie om te voldoen aan de voortdurende vraag naar kapitaal voor energie-infrastructuur en blijven we de lege ruimte vullen achtergelaten door de traditionele kredietverstrekkers die onder wettelijke beperkingen opereren. Wij zijn ervan overtuigd dat sterke marktbeginselen extra investeringen aanmoedigen, en met ons ervaren team, onze geschiedenis en ons uitgebreide wereldwijde platform, is EIG gereed om haar voordeel te doen met de vele kansen die onze markt momenteel biedt.”

De leidende plaatsingsvertegenwoordiger van EIG voor GPF IV was Credit Suisse, en de juridisch adviseur was Debevoise & Plimpton LLP.

Over EIG

EIG Global Energy Partners is gespecialiseerd in particuliere investeringen in energie- en energiegerelateerde infrastructuur op wereldwijde basis en heeft per 31 maart 2017 $ 15,1 miljard dollar onder beheer. Sinds 1982 is EIG een van de toonaangevende leveranciers van institutioneel kapitaal aan de wereldwijde energieindustrie en biedt de onderneming wereldwijde financieringsoplossingen voor alle balansposten voor bedrijven en projecten in de sectoren olie en gas, midstream, infrastructuur, energie en hernieuwbare energie over de hele wereld. EIG heeft $ 23,7 miljard dollar geïnvesteerd in 317 portfolio-investeringen in 36 landen. EIG is gevestigd in Washington, D.C., met kantoren in Houston, Londen, Sydney, Rio de Janeiro, Hong Kong en Seoel. Ga voor meer informatie naar www.eigpartners.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Sard Verbinnen & Co.
Robert Rendine / Brandon Messina, 212-687-8080

Check out our twitter: @NewsNovumpr