09:55 uur 24-04-2017

MyKronoz ZeTime: ‘s werelds meest gefinancierde hybride smartwatch heeft meer dan 3 miljoen dollar bijeengebracht op Kickstarter en de campagne loopt nog tot 27 april

GENÈVE–(BUSINESS WIRE)– Na drie weken campagne heeft de hybride smartwatch ZeTime van het Zwitserse wearables merk MyKronoz meer dan 3 miljoen dollar bijeengebracht op Kickstarter. De ZeTime is een uniek horloge, het eerste in zijn soort die mechanische wijzers combineert op een volledig rond kleurentouchscreen. Het is niet alleen een van de Top 50 meest gefinancierde projecten ooit op Kickstarter en de op één na meest gefinancierde campagne voor wearables, maar ook de eerste en meest gefinancierde hybride smartwatch in de geschiedenis van crowdfunding.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20170423005088/nl/

ZeTimeZeTime

Met behulp van baanbrekende technologie die het mogelijk maakt om een gat te snijden in het midden van een rond TFT kleurenscherm waar mechanische horlogewijzers door gevoerd kunnen worden, combineert de ZeTime het klassieke ontwerp van een traditioneel horloge met de meest geavanceerde functies van een smartwatch, en dat voor een redelijke prijs.

De ZeTime is ontworpen om de hele dag gedragen te worden, en zelfs wanneer het scherm van de smartwatch is uitgeschakeld kan de gebruiker de tijd zien dankzij de mechanische wijzers die met een enkele lading maximaal 30 dagen kunnen functioneren. De geïntegreerde ‘Smart Movement’ -technologie betekent ook dat de wijzers automatisch aangepast worden aan de tijdzone van een gebruiker. Daarnaast worden ze zo geplaatst dat ze de zichtbaarheid van het scherm niet belemmeren bij het lezen van meldingen.

Dit alles zorgt ervoor dat de ZeTime deel uitmaakt van het snelgroeiende segment hybride smartwatches die er op het eerste gezicht uitzien als traditionele analoge horloges en ook zo lijken te functioneren, maar slimme functies hebben zoals het volgen van activiteiten, een hartslagmeter en notificaties. In 2016 waren de hybride smartwatches goed voor een marktaandeel van 7% van smartwatches. Marktonderzoekbedrijf Counterpoint Technology voorspelt dat dit zal stijgen tot een aandeel van 12% in 2017, waardoor de omzet zal verdubbelen tot meer dan US $ 1 miljard.

Hoewel zowel de luxe traditionele horlogemakers als de merken voor draagbare technologie zich richten op de hybride modellen, is de MyKronoz ZeTime de eerste smartwatch die altijd werkende mechanische wijzers integreert met een volledig rond touchscreen.

Het gaat hier om een echt Kickstarter-project, waarbij meer dan 17.000 backers actief hebben bijgedragen aan de productontwikkeling: na suggesties van de financiers om de lat hoger te leggen, heeft het MyKronoz-team exclusief voor Kickstarter zowel een gravure op het horloge als een horlogeband opgenomen in het ontwerp. Bijdragers hebben ook hun input kunnen leveren met betrekking tot de reeks wijzerplaten die op voorhand op de ZeTime geïnstalleerd worden.

MyKronoz is al een gevestigde speler in de markt voor wearables en heeft vertrouwen in zijn supply-chainmanagement en productiecapaciteit in het licht van de toename van de vraag.

“Toen ik begin 2013 begon, dachten mensen dat ik gek was: waarom zou ik een smartwatchbedrijf starten in Zwitserland en zo’n uitdagende markt betreden? Mijn visie en passie zijn de moeite waard gebleken toen in de volgende vier jaar ons bedrijf bijna twee miljoen smartwatches verkocht,” aldus Boris Brault, CEO en oprichter van MyKronoz. “Deze disruptieve mentaliteit gaat verder dan de missie van de onderneming om ‘smartwatches voor iedereen’ te leveren door ernaar te streven om de marktleider te worden wat betreft prijspunt, breed assortiment en modieus design.”

“Mijn inspiratie is om het beste van ons Zwitserse erfgoed op het gebied van traditionele horloges te combineren met de belangrijkste kenmerken van een smartwatch om de meerderheid van de consumenten ervan te overtuigen om onze draagbare technologie te accepteren. Dit is bereikt met de ZeTime, de perfecte hybride smartwatch. Deze smartwatch combineert het beste van beide werelden: de wijzers van een elegant traditioneel horloge met een volledig kleuren touchscreen dat onmiddellijk binnenkomende gesprekken, smartphone-notificaties, fitnessactiviteiten in realtime, komende kalendergebeurtenissen, dagelijkse herinneringen en nog veel meer laat zien, direct vanaf uw pols.”

De ZeTime is een klassieke versie van draagbare technologie en beschikt over een gestroomlijnde roestvrijstalen horlogekast geïnspireerd door het mooiste Zwitserse ontwerp, naast een verscheidenheid aan verwisselbare digitale wijzerplaten en horlogebanden, gemaakt voor elke stijl. De ZeTime is gereed voor actie met een 3-assige accelerometer en een optische hartslagsensor om activiteiten en slaap te volgen . Met waterdichte prestaties (tot 30 meter diepte) biedt de ZeTime de kwaliteit en veelzijdigheid die wordt verwacht van traditionele hoogwaardige horloges, tegen een veel lagere prijs. De ZeTime is vanaf begin september 2017 verkrijgbaar voor de detailhandel vanaf $ 199,90, maar is nu verkrijgbaar opKickstarter vanaf $ 139.

De ZeTime slecht technologische barrières en is een elegante dagelijkse metgezel

Altijd werkend: met zijn traditionele mechanische wijzers, aangedreven door een slimme beweging, past de ZeTime automatisch de tijd aan op basis van de locatie en werkt het maximaal 30 dagen op een enkele lading

• Stijlvol en praktisch: de 44 mm roestvrijstalen horlogekast en de mechanische wijzers van chroom hebben aanpasbare en verwisselbare wijzerplaten en bandjes verkrijgbaar in verschillende stijlen, waaronder silicium, echt leer, koolstofvezel en meer. De ZeTime is ook waterdicht tot 30 m

• Activiteiten- en slaaptracker: de ZeTime is voorzien van een 3-assige accelerometer en optische hartslagsensor, en kan activiteiten volgen door hartslag, stappen, afstand, calorieën, actieve minuten en slaap te controleren. De ZeTime waarschuwt de gebruikers ook voor langere perioden van inactiviteit om ze aan te moedigen om actiever te zijn

Gebruikersvriendelijk: de ZeTime kan worden geregeld door het volledige ronde scherm met hoge resolutie aan te raken of door gebruik te maken van de fysieke slimme kroon om gemakkelijk te navigeren tussen de verschillende functies

• Mis nooit iets: gebruikers kunnen in een oogopslag binnenkomende gesprekken bekijken, sociale netwerknotificaties lezen, weerberichten controleren en kalenderherinneringen krijgen op het volledige ronde kleurenscherm met hoge resolutie

• Behoud controle: de ZeTime stelt gebruikers in staat om de functies van hun telefoon direct vanaf hun pols te regelen, zoals muziek afspelen, een foto maken of hun telefoon laten overgaan zodat deze gemakkelijk gevonden kan worden

Productspecificatiens

Bluetooth BLE 4.2
Afmetingen (diameter/dikte) 44 mm x 12,3 mm
Materiaal en kleuren Roestvrijstalen horlogekast verkrijgbaar in zilver, zwart, titanium, rosé goud en geelgoud
Breedte van bandje en afwerkingen van horloge 22 mm; silicium, leer, koolstofvezel, jean, NAVO, metaal en meer, in meerdere kleuren
Type batterij Li-iOn 200 mAh
Schermgrootte en -resolutie 1,22”; 240*240 pixels
Type scherm TFT (kleuren touchscreen met gat)
Sensoren 3-assige accelerometer en optische HR-sensor
Oplaadsysteem Opladen via stopcontact
Waterbestendigheid 30 m
OS-compatibiliteitsvereisten Android 4.3 of iOS 8 of hoger, ondersteunt Bluetooth 4.1 BLE

Over MyKronoz: mykronoz.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

MyKronoz
Contactpersoon voor de pers:
Sarah Segre
press@mykronoz.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr