09:27 uur 19-04-2017

Meggitt Training Systems toont virtuele trainingsoplossing, klaar voor export in Europa

SUWANEE, Georgia, VS–(BUSINESS WIRE)– Meggitt Training Systems zal de FATS ® 100MIL (voorheen de 100 ste) benadrukken in stand 43 op de ITEC 2017 in Rotterdam van 16-18 mei 2017. Gebruikmakend van de belangrijkste kenmerken van het US Army Engagement Skills Trainer II-programma voor registratie, biedt de FATS 100MIL een aanzienlijke uitbreiding in virtuele opleidingsmogelijkheden met handvuurwapens. Vertegenwoordigers van het bedrijf zullen gedurende de beurs voor demonstraties van het, voor export gereedstaande product, beschikbaar zijn.

“Conventionele en asymmetrische bedreigingen binnen Europa vereisen een steeds strengere training,” aldus Mark Mears, algemeen directeur van Meggitt Training Systems, Ltd. “De FATS 100MIL is de nieuwste trainingsoplossing voor maximaal realisme in een tijdperk van beperkte militaire budgetten.”

Ideaal gepositioneerd voor directe en buitenlandse militaire verkoop; de FATS 100MIL beschikt over een unieke combinatie van mogelijkheden voor klanten in Europa en daarbuiten. Verbeterde 3D-schietvaardigheid biedt zeer gedetailleerde terreinen en doelen, met inbegrip van weersomstandigheden, vliegende vogels en realistische ballistische effecten.

Automatische coaching volgt de sensorinformatie van het wapen met een schotanalyse dat herinnert aan klantdoctrine en het versterkt de grondbeginselen van het schieten aan de student. Tablet-functionaliteit maximaliseert de sessieduur door de trainer in staat te stellen om het systeem draadloos te gebruiken en zo nodig zich te verplaatsen. VBS3-gebaseerde collectieve training ondersteunt Meggitts BlueFire® draadloze wapensimulatoren, de volledige collectie mortiersimulatoren, luchtsteun en Joint Terminal Attack Controller-training.

Demonstraties zijn de hele dag beschikbaar tijdens ITEC 2017 bij stand 43 of op afspraak via https://meggitttrainingsystems.com/About-Meggitt/Trade-show-schedule/ITEC-2017.

Over Meggitt Training Systems

Meggitt Training Systems, producenten van FATS®- en Caswell-technologieën, een divisie van Meggitt PLC, is de meest vooraanstaande leverancier van geïntegreerde live-fire-trainingssystemen en trainingssystemen voor virtuele wapens. Na de aankoop van FATS ® virtuele trainingssystemen en Caswell International’s live-fireterreinen en -diensten is Meggitt Training Systems doorgegaan met het uitbreiden van de mogelijkheden gebaseerd op het blijvend resultaat van deze twee brancheleiders. Meer dan 13.000 Meggitt live-fire-terreinen en 5.100 virtuele systemen zijn internationaal in het veld gebracht om beoordelingstraining, training van situationeel bewustzijn en scherpschutterstraining voor de strijdkrachten en ordehandhavings- en veiligheidsorganisaties te bieden.

Meggitt Training Systems heeft ruim 400 mensen in dienst op het hoofdkantoor in Atlanta en bij zijn vestigingen in Orlando, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, de VAE, Australië en Singapore. Het bedrijf kan overal ter wereld onderhoudspersoneel inzetten voor instructeurstraining, systeeminstallatie en onderhoud.

Over Meggitt PLC

Meggitt PLC, met hoofdvestiging in het Verenigd Koninkrijk, is een internationale groep die actief is in Noord-Amerika, Europa en Azië. Meggit is bekend om de gespecialiseerde techniek voor extreme omgevingen en wereldmarktleider op het gebied van luchtvaart, defensie en energie. Het bedrijf heeft wereldwijd bijna 11.000 mensen in dienst bij meer dan 50 fabrieksfaciliteiten en regionale kantoren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Meggitt Training Systems
Michelle Henderson, +1 678-288-1090
michelle.henderson@meggitt.com< br/>www.m eggitttrainingsystems.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr