09:27 uur 07-04-2017

Ra Medical Systems lanceert in Noord-Europa katheters en lasers voor cardiovasculaire en dermatologische toepassingen

CARLSBAD, Calif.–(BUSINESS WIRE)– Ra Medical Systems, makers van excimerlasers en katheters voor cardiovasculaire en dermatologische aandoeningen, en bo medical technologies, een multinational in verkoop van medische apparatuur en distributeur van diensten, kondigen de lancering van het DABRA atherectomiesysteem voor cardiovasculair en Pharos Excimer laser voor dermatologie in Europa aan.

Ra Medical’s Pharos (vrijgegeven door de FDA en voorzien van een CE-markering) boekt in de Verenigde Staten, het Midden-Oosten en Azië al meer dan een decennium successen in het behandelen van moeilijke, chronische dermatologische aandoeningen, waaronder psoriasis, vitiligo, en atopische dermatitis. Het DABRA-atherectomiesysteem (CE-markering, onderzoek in de Verenigde Staten), heeft een succespercentage van 95% in klinische onderzoeken in Noord-Amerika.

“Bo medical technologies heeft uitgebreide expertise en is voor dermatologische en vasculaire markten goed vertegenwoordigd in de Benelux en in Scandinavië. Ze hebben uitstekende relaties met vooraanstaande bedrijven en zeer bedreven behandelaars in beide therapeutische gebieden, uitgebreide technische ervaring, en de gedrevenheid om de Noord-Europese markt te veroveren voor zowel Pharos als DABRA,” aldus medeoprichter en CEO van Ra Medical Systems Dean Irwin.

“We zien bo medical als de eerste van vele succesvolle samenwerkingsverbanden nu we doordringen in de Europese markten voor dermatologie en vasculair. We zijn in Europa actief op zoek naar meer distributiepartners om ons te helpen Pharos en DABRA in dit gebied verder op de markt te brengen,” voegde dhr. Irwin daaraan toe.

Henk-Peter Oonk, MD, CEO van bo medical technologies benadrukt, “Pharos zal een enorme impact hebben omdat alle artsen dit middel aan hun patiënten zullen voorschrijven als alternatief in de behandeling van psoriasis en vitiligo. Biologicals zijn voor sommige patiënten zware kost die niet iedereen wenselijk vindt of waar niet iedereen voor in aanmerking komt. Pharos zal een grote doorbraak zijn in de behandeling van psoriasis en vitiligo in Europa.”

“De gezondheidszorg blijft in beweging, waarbij behandelaars op zoek zijn naar nieuwere, goedkopere, veiligere en betere opties dan de huidige behandelingen. Onze laser- en kathetersystemen bieden alternatieve behandelmogelijkheden met potentieel betere resultaten en zijn nu over ter wereld verkrijgbaar. Patiënten voor hun aandoeningen de toegang tot deze behandelingen te kunnen geven, vaak voor de eerste keer in hun leven, geeft veel voldoening,” voegde Jeffrey Kraws, President, daaraan toe.

Over Ra Medical Systems

Ra Medical Systems werd opgericht in 2002 voor het op de markt brengen van excimerlasers ter behandeling van dermatologische en cardiovasculaire aandoeningen. Hun bekendste product Pharos, dat in 2004 op de markt werd gebracht en de wereld van dermatologie volledig overhoop haalde met zijn technologie en fundamenteel ander bedrijfsmodel. Ook nu schrijft Ra Medical Systems geschiedenis met de lancering van het DABRA katheter en het laser cardiovasculaire system.

Over bo medical technologies

Bo medical technologies houdt zich bezig met de exclusieve distributie en verkoop van cosmetische producten en producten voor vasculaire technologie. Het bedrijf kijkt vanuit een medisch perspectief naar cosmetische zorg en zoekt producten waarvan over de effecten geen twijfel meer bestaat en die gepubliceerd worden in toonaangevende, medische tijdschriften. De portefeuille bestaat uit baanbrekende apparaten en producten voor dermatologen, plastisch chirurgen en cardiologen.

“Safe Harbor”-verklaring onder de Private Securities Litigation Reform Act

Met uitsluiting van de historische informatie in deze uitgave, kunnen de hierin beschreven onderwerpen toekomstgerichte verklaringen bevatten, waaronder verklaringen die risico’s en onzekerheden impliceren die afzonderlijk of wederzijds de onderwerpen hierin kunnen beïnvloeden en feitelijke resultaten, voorvallen en prestaties kunnen veroorzaken die wezenlijk kunnen verschillen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Ra Medical Systems
Jeffrey Kraws, President
VS: 1-877-635-1800
Internationaal: +1 760 804 1648
jkraws@ramed.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr