13:01 uur 29-03-2017

Met Autobandenmarkt.nl veilig het voorjaar in

HANNOVER, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– Vorst en ijzige kou zijn verleden tijd – het voorjaar staat voor de deur. Dit is het moment om de auto klaar te laten maken voor de warmere seizoenen. Dat wil vooral zeggen: Winterbanden eraf, zomerbanden erop. Maar kunnen ze de stijgende temperaturen ook aan? Experts van Autobandenmarkt.nl raden een kwaliteitscheck aan.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20170329005609/nl/

Autobandenmarkt.nl adviseert in het bandenwisselseizoen een uitgebreide controle van uw voertuig en ... Autobandenmarkt.nl adviseert in het bandenwisselseizoen een uitgebreide controle van uw voertuig en de banden uit te laten voeren. (Foto: Business Wire)

Profieldiepte

Veel landen hanteren wettelijke voorschriften voor de minimale profieldiepte van autobanden: Deze moet in Europa over de hele band minstens 1,6 millimeter zijn, en experts adviseren bij zomerbanden zelfs tot drie millimeter. Het is belangrijk dat de profieldiepte niet alleen in het midden van de band, maar ook aan de rand wordt gemeten. Als de profieldiepte niet meer voldoende is of als de banden onregelmatig versleten zijn, moeten ze worden vervangen.

Toestand van de banden

Banden hebben veel te verduren. Daarom moeten ze voor het omwisselen goed op scheuren, bulten of poreuze plekken worden gecontroleerd. Als er beschadigingen te zien zijn, horen de banden niet meer onder de auto. En ook de leeftijd van de band speelt een rol: De houdbaarheid van banden is maximaal acht jaar, daarna neemt de hechting zelfs bij weinig gebruik in de afgelopen jaren sterk af.

Bandenspanning

Als je bedenkt dat elke band een kwart van het gewicht van het voertuig moet dragen, wordt al snel duidelijk hoe belangrijk de juiste bandenspanning is. Een te lage bandenspanning vermindert de stabiliteit, en dat kost niet alleen benzine maar vormt ook een groot veiligheidsrisico. De goede bandenspanningswaarden zijn in het instructieboekje van de auto te vinden en bij veel voertuigen ook bij de tankdeksel of in het portier.

Als bij controle van de banden blijkt dat vernieuwing nodig is, kunt u de banden gemakkelijk bijAutobandenmarkt.nl kopen. In het grote assortiment van onze webwinkel is voor elke auto en elke behoefte het passende product te vinden. Als u na de aankoop niet zelf met de krik en steeksleutel aan de gang wilt, kunt u de banden ook naar een van de meer dan 1.700 montagepartners laten sturen, waar de banden door een vakman wordt gewisseld.

Over Autobandenmarkt.nl:

Bij Autobandenmarkt.nl kunnen belangstellenden kiezen uit meer dan 100 bandenmerken en meet dan 25.000 modellen: daaronder ook telkens de banden die als beste uit de tests zijn gekomen. Banden voor personenauto‘s, motoren evenals vrachtwagens, nutsvoertuigen en bussen maken ook deel uit van de portefeuille naast volledige wielen, velgen envervangonderdelen en accessoires voor personenauto‘s. Bijzonder praktisch: De nieuwe banden worden snek en gratis* op elk gewenst adres geleverd. De kopers kunnen bij het online aankopen van de banden ook heel eenvoudig een van de meer dan 1.700 professionele montagepartners kiezen die dan de nieuwe banden vakkundig monteert. Vele van de garages die met ons samenwerken bieden ook nog andere bandenservice aan.

*vanaf 2 banden

Banden online kopen:

www.reifendirekt.de, www.reifendirekt.at, www.reifendirekt.ch, www.123pneus.ch, www.autobandenmarkt.nl, www.123pneus.fr, www.mytyres.co.uk, www.gommadiretto.it,www.neumaticos-online.es en in vele van de Delticom online shops.

Alles over banden van A tot Z: www.banden.nl

Bandentests: www.autobandentest.com

Informatie over het bedrijf: www.delti.com

Contacts

Perscontactpersoon:
insignis agentuur voor
communicatie GmbH (GPRA)
Henning Jahns
Tel.: +49-511-132214-14
Fax: +49-511-132214-99
delticom@insignis.de
of
Delticom AG
Anne Lena Peters
Tel.: +49-511-93634-8909
Fax: +49-511-93634-8301
anne.lena.peters@delti.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr