19:39 uur 27-02-2017

Cmed presenteert smart monitoring en eSource op conferentie ACDM

HORSHAM, Engeland–(BUSINESS WIRE)– Cmed, een innovatieve en technologisch georiënteerde aanbieder van uitbestede onderzoeksdiensten, geeft op de jaarlijkse conferentie van de ACDM een presentatie met de titel “Risk-Based Monitoring, Remote Monitoring and eSource: The Unattainable Trilogy of Monitoring?”. De conferentie vindt op dinsdag 14 maart plaats in Brussel.

Stephanie Langouet, vicepresident van Cmed voor data en analyse, verkent in deze presentatie de praktische implementatie van effectievere controlestrategieën – variërend van volledige verificatie van ruwe data tot risico-gerichte monitoring – en velt een oordeel over de impact van locatiegebonden controle en klinisch-wetenschappelijk datamanagement. Ze bespreekt verschillende thema’s, zoals de rol van datamanagement bij centrale toezichthouders en de ontwikkeling van analytische hulpmiddelen. Daarnaast komen de voordelen van directe datavergaring (eSource) aan bod. Langouet onderzoekt ook hoe een flexibele combinatie van RBM, monitoring op afstand en eSource, gestut door effectieve operationele processen, kosten kunnen verlagen en slimmer klinisch onderzoek mogelijk maken.

 

 

Cmed Presents Smart Monitoring and eSource at the ACDM Annual Conference

HORSHAM, England–(BUSINESS WIRE)– Cmed, an innovative technology-led CRO, will present “Risk-Based Monitoring, Remote Monitoring and eSource: The Unattainable Trilogy of Monitoring?” at the ACDM Annual Conference being held in Brussels on Tuesday, March 14, 2017.

In this presentation, Stephanie Langouet, Cmed’s Vice President of Data and Analytics, will explore the practical implementation of more effective monitoring strategies, from traditional 100% Source Data Verification (SDV) to Risk-Based Monitoring (RBM) and increased remote review, and will assess the impact on site monitoring and clinical data management activities. She will touch upon several themes, including the role of data management at the heart of central reviews and the development of analytics tools, as well the benefits of direct capture of source data (eSource). She will also examine how a flexible combination of RBM, Remote Monitoring and eSource, supported by effective and operational processes, can reduce costs and enable smarter trials. This presentation will take place at 11.05am.

In addition, Langouet will participate in the panel discussion with other industry leaders. Attendees will also have the opportunity to meet with her and find out how Cmed’s encapsia™ clinical data suite, as well as Cmed’s portfolio of CRO service offerings, which includes both full service and clinical data management and biostatistics functional service provision, can help support the effective delivery of clinical trials.

encapsia™ is the first App based new generation clinical data suite, providing a much needed solution to the ever-rising complexity and cost of clinical research. With new and better options to collect, query, clean, visualize and analyze clinical data in real time, all within one clinical data suite, encapsia™ allows Cmed to significantly enhance the delivery of clinical trials.

To schedule a meeting with Langouet during the ACDM annual conference, email her at slangouet@cmedresearch.com.

– ends –

About Cmed

Cmed is an innovative, full service technology-led CRO. Cmed brings together experienced people and technology, providing customers with a friendly, proactive service, and delivers this service using advanced clinical data capture, management and reporting software and processes. Cmed’s new generation clinical data suite, encapsia™, streamlines the capture, management and reporting of clinical data, saving customers time and money. Clinical data can be captured flexibly by eSource, multi-media and web eDC, while being displayed in live visual insights, providing live analytics, and allowing within suite audit trailed actions. It is fully compliant with regulatory guidelines, and allows integration with existing systems. For more information visit www.cmedresearch.com.

Contacts

Cmed
Anna Forster
aforster@cmedresearch.com
+44(0) 1403-755050

Check out our twitter: @NewsNovumpr