09:37 uur 22-02-2017

Selexis SA sluit overeenkomst voor toepassingen voor kanker en infectieziekten

GENÈVE–(BUSINESS WIRE)– Selexis SA heeft vandaag aangekondigd dat het drie overeenkomsten is aangegaan met Sanofi. Op basis van deze overeenkomsten zal Selexis onderzoekscelbanken ontwikkelen met behulp van haar SURE technology Platform.

Onder de drie overeenkomsten zal Selexis het volgende ontwikkelen:

  • een cellijn voor een ‘naakt’ antilichaam,
  • een nieuwe cellijn voor een bispecifiek antilichaam, en
  • een nieuwe cellijn voor de expressie van een complex recombinant vaccineiwit.

“Ons SURE technology Platform biedt een optie die biofarmaceutische bedrijven kunnen overwegen voor de ontwikkeling van zowel biologics als vaccinbehandelingen,” aldus Marco Bocci, PhD, Dpharm, vicepresident van Selexis voor licenties en bedrijfsontwikkeling. “Het is zeer lonend om te werken met Sanofi aan meerdere toepassingen, waaronder vaccins.”

Selexis’ eigen SURE technology Platform vergemakkelijkt de snelle, stabiele en kosteneffectieve productie van vrijwel elk recombinant eiwit en zorgt voor een naadloze integratie van het ontwikkelingscontinuüm voor biologics geneesmiddelen en vaccins, van ontdekking tot commercialisering.

“De technologieën van Selexis zijn innovatief en flexibel. Wij passen ons aan aan de vereiste behoeften van de wereldwijde biofarmaceutische bedrijven met robuuste pijpleidingen die zich richten op meerdere therapeutische gebieden en verschillende vormen van geneesmiddel- en vaccinontwikkeling,” verklaarde Igor Fisch, PhD, voorzitter en chief executive officer van Selexis. “Wij bieden een one-stop oplossing voor onze partners, en dit model wordt gevalideerd door de voortdurende uitbreiding van onze samenwerkingsverbanden. Vele hiervan zijn langdurige relaties, omdat deze bedrijven hun kandidaten het klinische ontwikkelingsproces laten doorlopen, tot en met de productie van biologische geneesmiddelen en vaccins.”

Over Selexis SA

Selexis SA is een baanbrekend life sciences bedrijf en een wereldleider op het gebied van de generatie van (voor suspensie aangepaste CHO-K1) zoogdiercellijnen en biedt ongeëvenaarde bedrijfseigen technologie en de zeer gespecialiseerde expertise die nodig is om wetenschappelijke innovatie te vertalen naar levensreddende geneesmiddelen voor patiënten. Selexis’ SURE technology Platform™ vergemakkelijkt de snelle, stabiele en kosteneffectieve productie van vrijwel elk recombinant eiwit en zorgt voor een naadloze integratie van het ontwikkelingscontinuüm voor biologics en vaccins, van ontdekking tot commercialisering. Met meer dan 95 partners wereldwijd, bijna 80 geneesmiddelen in klinische productie en twee commerciële producten die gebruik maken van haar cellijnen, heeft Selexis een geschiedenis van ondersteunen van wetenschappers en biofarmaceutische bedrijven over de hele wereld om het volledige potentieel van hun onderzoek te realiseren. Meer informatie is beschikbaar op www.selexis.com.

VOOR MEER INFORMATIE

– Web

www.selexis.com

– LinkedIn

www.linkedin.com/company/selexis-sa

– Twitter

www.twitter.com/SelexisSA

– Facebook

www.facebook.com/SelexisSA

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediavragen voor Selexis
Sam Brown Inc.
Mike Beyer, +1 312-961-2502
mikebeyer@sambrown.com
of
Be drijfsvragen voor Selexis
Robert Meister
Head, Corporate Communications
+1 602-953-1716
robert.meister@selexis.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr