14:20 uur 20-02-2017

Loxam verklaart haar bod op Lavendon als geslaagd en verwelkomt Lavendon en haar werknemers in de Loxam-groep

PARIJS–(BUSINESS WIRE)– Loxam is zeer verheugd bekend te maken dat op dit moment geldige acceptaties van het aanbevolen aanbod zijn ontvangen voor 155.485.260 aandelen van Lavendon Group plc, hetgeen neerkomt op circa 91,5 procent van het bestaande aandelenkapitaal van Lavendon.

Het bod van Loxam op Lavendon werd in alle opzichten onvoorwaardelijk verklaard op 14 februari 2017, en Lavendon heeft inmiddels een aanvraag ingediend voor beëindiging van de notering van en annulering van de handel in Lavendon-aandelen aan de aandelenbeurs van Londen. Nu Loxam de acceptatie heeft ontvangen van 90 procent van de Lavendon-aandelen waarop het aanbod betrekking heeft, wat betreft nominale waarden en het stemrecht dat eraan is verbonden, heeft Loxam de intentie haar recht uit te oefenen op de verplichte overname van de resterende Lavendon-aandelen waarvoor het aanbod op dit moment nog niet is geaccepteerd tegen dezelfde voorwaarden als het aanbod.

In het licht van het succes van het aanbod, is Loxam zeer verheugd Lavendon en haar werknemers te verwelkomen in de Loxam-groep.

Door de combinatie van Loxam en Lavendon komt de op twee na grootste entiteit op de markt voor de verhuur van gemotoriseerde hoogwerkers tot stand, met een materieelpark van circa 45.000 eenheden. Dankzij de vertegenwoordiging in 21 landen wereldwijd en de gecombineerde omzet van meer dan €1,3 miljard (£1,1 miljard), versterkt deze transactie de leidende positie van Loxam op de Europese markt voor materieelverhuur, en worden nieuwe mogelijkheden geschapen voor de verdere ontwikkeling van de activiteiten van het bedrijf in Europa, het Midden-Oosten en de rest van de wereld.

Gérard Déprez, President van Loxam, heeft het volgende te zeggen over deze mijlpaal: “Het doet ons deugd officieel bekend te kunnen maken dat ons aanbod voor de overname van Lavendon is geslaagd. Lavendon is een vooraanstaand bedrijf met een gevestigde en complementaire positie, en ik ben zeer verheugd dat we vanaf nu onze krachten gaan bundelen. Deze transactie sluit aan bij onze strategie om te werken aan een geografisch evenwichtig bedrijf en om ons marktaandeel op de plaatsen waar we al actief zijn te verhogen. Ik verheug me zeer op de nauwe samenwerking met het bekwame en ervaren managementteam en personeel van Lavendon om samen de toon te zetten binnen onze sector.”

Don Kenny, CEO van de Lavendon Group voegt toe: “Deze overname vormt een weerspiegeling van het harde werk en de toewijding van het management en personeel van de Lavendon-groep. Lavendon biedt Loxam krachtige en efficiënte groeimogelijkheden op de markt voor hoogwerkers, en de gebundelde kracht van onze beide organisaties zal klanten een wereldwijd netwerk bieden van professionele expertise en ervaring.”

Rothschild en Deutsche Bank traden op als financiële adviseurs van Loxam. Deutsche Bank, Crédit Agricole Corporate and Investment Bank, Natixis en Société Générale Corporate & Investment Banking verzorgden de financiering van de transactie. Allen & Overy LLP en Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP traden op als juridische adviseurs van Loxam.

Meer informatie over het aanbod vindt u op de website van Loxam, www.loxamgroup.com.

Over Loxam:
Loxam is het toonaangevende materieelverhuurbedrijf in Europa, met een pro forma geconsolideerde omzet van €897 miljoen in 2015. Voorafgaande aan de overnames van Lavendon en Hune had Loxam circa 5000 werknemers in dienst, en bestond het netwerk van Loxam uit 650 vestigingen, verspreid over 11 landen in Europa (Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, België, Zwitserland, Spanje, Luxemburg, Nederland, Denemarken en Noorwegen), alsmede Marokko en Brazilië.
Meer informatie: www.loxam.com

Over Lavendon:
Lavendon is marktleider in Europa en het Midden-Oosten op het gebied van de verhuur van gemotoriseerde hoogwerkers. Dankzij de kwaliteit en diversiteit van haar materieelpark en het professionalisme en de toegankelijkheid van haar depotnetwerk, kan het bedrijf klanten een uitzonderlijk productassortiment bieden. Gemotoriseerde hoogwerkers stellen mensen in staat veilig, effectief en comfortabel te werken op hoogte. Ze kunnen worden gebruikt voor een uitgebreide reeks toepassingen, zowel binnen als buiten gebouwen en bouwwerken. De groep is operationeel in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België, Frankrijk, Bahrein, Koeweit, Oman, Qatar, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. Het materieelpark omvat meer dan 21.000 eenheden en de groep heeft circa 1900 mensen in dienst.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Loxam
Patrick Bourmaud / Maëg Videau, +33 (0)1 58 44 04 00
Brunswick
of
Londen
Jonathan Glass / Mike Smith, +44 (0) 20 7404 5959
of
Parijs
Agnès Catineau / Tristan Bourassin, +33 (0)1 53 96 83 83
ir@loxamgroup.com
of
Contactpersoon voor de pers:
DRP – Yannick Duvergé, Tel : +33 (0)6 89 44 64 07
33 rue du Faubourg Saint-Antoine 75011 Parijs
yannick@relationpresse.com
www.d elprat-relationpresse.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr