15:47 uur 15-02-2017

Huawei aangeklaagd wegens inbreuk op AVC-patenten

DENVER–(BUSINESS WIRE)– MPEG LA, LLC maakt bekend dat bepaalde patenteigenaren die deelnemen aan de AVC Patent Portfolio License van MPEG LA bij het Landgericht Düsseldorf een juridische procedure zijn begonnen tegen Huawei Technologies Deutschland GmbH (Huawei). Ze klagen Huawei aan wegens inbreuk op patenten die essentieel zijn voor de standaard voor digitale videocoding AVC/H.264 (MPEG-4 Part 10). Deze standaard wordt veel toegepast in mobiele apparaten en andere producten.

In de aanklacht staat dat Huawei in Duitsland mobiele telefoons verkoopt die werken met gepatenteerde AVC-methodes, terwijl het bedrijf geen licentie heeft gekregen van individuele patenthouders een portfoliolicentie heeft waarin deze door MPEG LA aangeboden patenten staan. Met de aanklacht willen de patenteigenaren een rechterlijk bevel en een schadevergoeding afdwingen.

 

 

Huawei Sued for AVC Patent Infringement

DENVER–(BUSINESS WIRE)– MPEG LA, LLC today announced that several patent owners in MPEG LA’s AVC Patent Portfolio License have filed patent enforcement actions in the Landgericht Düsseldorf, Germany against Huawei Technologies Deutschland GmbH (“Huawei”) for infringing patents essential to the AVC/H.264 (MPEG-4 Part 10) digital video coding standard used in mobile devices and other products.

According to the complaints, Huawei offers mobile phone products in Germany, which use patent-protected AVC methods without licenses with the individual patent holders or a portfolio license that includes these patents offered by MPEG LA. The suits seek monetary damages and injunctions.

MPEG LA, LLC

MPEG LA is the world’s leading provider of one-stop licenses for standards and other technology platforms. Starting in the 1990s, it pioneered the modern-day patent pool helping to produce the most widely used standards in consumer electronics history. MPEG LA has operated licensing programs for a variety of technologies consisting of more than 13,000 patents in 82 countries with some 230 patent holders and more than 6,000 licensees. Approximately 1,500 licensees enjoy the worldwide one-stop coverage of MPEG LA’s AVC Patent Portfolio License under essential patents owned by 38 patent holders. By assisting users with implementation of their technology choices, MPEG LA offers licensing solutions that provide access to fundamental intellectual property, freedom to operate, reduced litigation risk and predictability in the business planning process. For more information, go to www.mpegla.com.

Contacts

MPEG LA, LLC
Tom O’Reilly, 303-200-1710
Fax: 301-986-8575
toreilly@mpegla.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr