14:02 uur 08-02-2017

LOXAM Group voltooit overname van HUNE Group

PARIJS–(BUSINESS WIRE)– Na de bekendmaking van 18 november 2016 waarin melding werd gemaakt van de exclusieve onderhandelingen tussen de LOXAM Group (LOXAM) en de HUNE Group (HUNE), is de overname van HUNE door LOXAM op 6 februari 2017 voltooid.

Deze overname is uiterst positief voor beide bedrijven, versterkt de positie van LOXAM als leider in de Europese materieelverhuursector, en helpt LOXAM een prominente plaats te veroveren op de Spaanse markt en haar geografische aanwezigheid in Portugal, Saoedi-Arabië en Colombia uit te breiden.

Luis Ángel Salas, CEO van HUNE, merkt op: “Ik ben zeer tevreden over de afronding van deze transactie, die de groeistrategie van het bedrijf ondersteunt en verbreedt. Dit zal beslist een gunstige uitwerking hebben op de internationale groeivooruitzichten van de LOXAM Group”.

Gérard Déprez, Chairman en CEO van LOXAM, voegt toe: “Het verheugt me zeer de voltooiing van de overname van HUNE bekend te maken. Deze overname zal LOXAM in staat stellen haar aanwezigheid in Spanje te versterken en een nationaal branchenetwerk te exploiteren”.

HUNE en haar aandeelhouders, gesponsord door Norgestion, ontvangen adviezen van Société Générale en Santander. LOXAM wordt geadviseerd door Rothschild.

OVER LOXAM

LOXAM is het toonaangevende materieelverhuurbedrijf in Europa, met een pro forma geconsolideerde omzet van €897 miljoen (non-audited) in 2015 en circa 5000 werknemers. Het netwerk van LOXAM, bestaande uit 650 vestigingen, bestrijkt 11 landen in Europa (Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, België, Zwitserland, Spanje, Luxemburg, Nederland, Denemarken en Noorwegen), alsmede Marokko en Brazilië.

Meer informatie: www.loxam.com

OVER HUNE

HUNE is een vooraanstaand materieelverhuurbedrijf in Spanje. Het bedrijf exploiteert een netwerk van 43 vestigingen, waarvan 35 in Spanje. Het bedrijf is tevens vertegenwoordigd in Portugal en Frankrijk en exploiteert joint ventures in Saoedi-Arabië en Colombia.

De geconsolideerde omzet van HUNE in 2015 bedroeg €67 miljoen.

Meer informatie: www.hune.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Pers:
DRP
Yannick Duvergé, +33 6 89 44 64 07
yannick@relationpresse.com
www.d elprat-relationpresse.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr