14:01 uur 08-02-2017

GEOSYS wordt ankerklant van UrtheDaily Constellation

VANCOUVER, Brits-Columbia–(BUSINESS WIRE)– UrtheCast Corp. (TSX:UR) (‘UrtheCast’ of het ‘Bedrijf’), en Land O’ Lakes, Inc., een van de voornaamste agribusiness- en voedingsmiddelenbedrijven van de Verenigde Staten, heeft vandaag een langetermijnovereenkomst aangekondigd voor GEOSYS, een dochteronderneming van Land O’Lakes, voor de aankoop van geospatiale data van de UrtheDaily Constellation, de geplande constellatie van satellieten voor observatie van de aarde van UrtheCast die dagelijks beeldmateriaal met medium resolutie zullen leveren van de landmassa van de gehele planeet*.

Door deze overeenkomst wordt GEOSYS een ankerklant voor de UrtheDaily Constellation. GEOSYS is reeds de grootste agrarische klant van de UrtheCast-groep en een van ‘s werelds toonaangevende leveranciers van digitale landbouwoplossingen. GEOSYS zal de gegevens gebruiken voor verbetering van de besluitvormingsprocessen van hun klanten wereldwijd, waaronder Winfield United, het gewasinputbedrijf van Land O’Lakes.

“GEOSYS heeft 30 jaar ervaring in de sector en beschouwt deze stroom van gegevens als een zeer innovatieve technische en commerciële gamechanger voor gebiedstoezicht tijdens het seizoen,” aldus Damien Lepoutre, oprichter en president van GEOSYS. “De UrtheDaily Constellation wordt gebouwd op basis van een erfgoed van bewezen technologie en is de enige oplossing die we hebben gezien die duidelijk ontworpen is om te voldoen aan onze veeleisende databehoeften. Dit zal de waarde van de besluitvormingstools die via onze klanten beschikbaar worden gesteld aan boeren drastisch verhogen. Daarom zetten we ons ervoor in UrtheCast te helpen om UrtheDaily op de markt te brengen.”

De UrtheCast-groep heeft in de afgelopen jaren samengewerkt met GEOSYS – samen met klanten die actief zijn in uiteenlopende sectoren zoals waterbeheer, verzekeringen, stadsplanning, financiën, defensie en opsporing – om de UrtheDaily Constellation te conceptualiseren en te ontwerpen. De Constellation, die naar verwachting zal bestaan uit acht satellieten voor observatie van de aarde, is ontworpen om dagelijks beelden met hoge resolutie van de gehele landmassa van de aarde (met uitzondering van Antarctica) vast te leggen. Hierbij worden gegevens van wetenschappelijke kwaliteit geproduceerd die geschikt zijn voor zelflerende systemen, om bedrijven die zich bezighouden met geoanalyse te helpen de veranderingen op onze planeet te meten en te bewaken, en uiteindelijk bij te dragen aan de aanpak van enkele van de grootste uitdagingen van de aarde, op schaal. Het verstrekken van de UrtheDaily-dataset aan GEOSYS zal haar klanten in staat stellen om rendabelere en in landbouwkundig opzicht gezondere beslissingen te nemen.

“We zijn vereerd om GEOSYS aan te kondigen als de UrtheDaily-ankerklant voor de landbouw,” stelde Wade Larson, President en CEO van UrtheCast. “De keuze van UrtheDaily door GEOSYS, een pionier op het gebied van digitale landbouw, bevestigt onze overtuiging dat UrtheDaily de geprefereerde ‘remote-sensing’ constellatie is voor de verfijnde geoanalysemarkt. Wij van UrtheCast zijn zeer verheugd om samen te werken met een organisatie die veel van onze kernwaarden en ambities deelt, terwijl we ernaar streven om de mogelijkheden van UrtheDaily gezamenlijk te benutten om enkele van ‘s werelds meest dringende problemen aan te pakken.”

Onder de voorwaarden van de overeenkomst zullen betalingen worden verricht zodra UrtheCast begint met het leveren van UrtheDaily Constellation-data aan GEOSYS, onder voorbehoud van de regeling van de financiering door Urthecast voor de bouw en de lancering van de UrtheDaily Constellation, en andere gebruikelijke afspraken omtrent overeenkomsten van deze aard.

* Met uitzondering van Antarctica

Over GEOSYS
GEOSYS is het eerste wereldwijde digitale landbouwbedrijf opgericht door agronomen. Met 30 jaar ervaring in de sector voorziet GEOSYS klanten van data, analyses en inzichten die nodig zijn om weloverwogenere beslissingen te nemen. Diensten variëren van wereldwijde risicobeheersing en toezicht op agrarische grondstoffen, tot inputverkoop en ondersteuning voor precisielandbouw door gebruik te maken van het nieuwste onderzoek in agronomie, informatietechnologie en remote sensing. GEOSYS ontwikkelt daarnaast volledig op maat gemaakte zakelijke oplossingen voor grote, multinationale agrarische bedrijven. GEOSYS werd in 2013 als zelfstandig bedrijf overgenomen door Land O’Lakes, Inc. en heeft haar hoofdkantoor in Minneapolis, Minnesota, met bijkantoren in Frankrijk, Zwitserland, Australië en Brazilië. Ga voor meer informatie naar www.geosys.com.

Over UrtheCast Corp.
UrtheCast Corp. is een in Vancouver gevestigd technologiebedrijf dat de snel evoluerende geospatiale en geoanalysemarkt bedient met een breed scala aan informatierijke producten en diensten. Het Bedrijf exploiteert momenteel vier aardobservatiesensoren in de ruimte, met inbegrip van twee camera’s aan boord van het International Space Station en twee satellieten, Deimos-1 en Deimos-2. Beelden en videogegevens die worden vastgelegd door deze sensoren worden gedownlinkt naar grondstations verspreid over de planeet en weergegeven op het UrthePlatform, of direct gedistribueerd naar partners en klanten. Daarnaast werkt UrtheCast aan de ontwikkeling en lancering van ‘s werelds eerste volledig geïntegreerde constellatie van multispectrale optische en SAR-satellieten, genaamd OptiSAR™, in aanvulling op de door haar voorgestelde UrtheDaily™ Constellation. Het Bedrijf is van mening dat deze samen een revolutie teweeg zullen brengen op het gebied van de monitoring van onze planeet met hoogwaardige beelden in medium en hoge resolutie, met een hoge dekking en hoge bijwerkfrequentie, in alle weersomstandigheden, op elk moment van de dag. Gewone aandelen van UrtheCast worden verhandeld op de Toronto Stock Exchange onder de ticker ‘UR’.

Bezoek voor meer informatie de website van UrtheCast op www.urthecast.com.

BRON UrtheCast Corp.

Informatie met betrekking tot de toekomst
Dit persbericht bevat bepaalde informatie die, in de vorm waarin deze hier wordt gepresenteerd, ‘informatie met betrekking tot de toekomst’ is in de zin van de toepasselijke Canadese effectenwetgeving. Informatie met betrekking tot de toekomst heeft betrekking op uitspraken over toekomstige gebeurtenissen en betreft vaak verwachte toekomstige zakelijke en financiële prestaties, met woorden zoals ‘anticiperen’, ‘geloven’, ‘plannen’ en ‘verwachten’, uitspraken dat een actie ondernomen ‘kan’ of ‘zal’ worden of dat een gebeurtenis ‘kan’ of ‘zal’ plaatsvinden, of soortgelijke uitdrukkingen, en omvat, maar is niet beperkt tot, uitspraken over: de toekomstige groei en de plannen voor de constellatie-activiteiten van UrtheCast; plannen met betrekking tot de financiering, bouw, lancering en werking van de geplande UrtheDaily Constellation, en de levering van beelden geproduceerd door de UrtheDaily Constellation aan GEOSYS; en de verwachtingen van UrtheCast ten aanzien van GEOSYS betreffende het voldoen aan de betalingsverplichtingen en andere voorwaarden van de overeenkomst met UrtheCast. Dergelijke uitsprakenn weerspiegelen de huidige standpunten van UrtheCast met betrekking tot toekomstige gebeurtenissen en zijn noodzakelijkerwijs gebaseerd op een aantal aannamen en veronderstellingen die, hoewel ze redelijk worden geacht door UrtheCast, van nature onderhevig zijn aan aanzienlijke onzekerheden en onvoorziene omstandigheden. Vele factoren kunnen ervoor zorgen dat de werkelijke resultaten, prestaties of realisaties van UrtheCast wezenlijk kunnen afwijken van de toekomstige resultaten, prestaties of realisaties die mogelijk worden uitgedrukt in of geïmpliceerd door dergelijke uitspraken met betrekking tot de toekomst, waaronder onder andere: eventuele vertragingen of fouten in het ontwerp, de ontwikkeling, de bouw, de lancering en de operationele ingebruikname van de voorgestelde OptiSAR- of UrtheDaily-constellaties; de mogelijkheid dat het Bedrijf niet in staat zal zijn om beeldproducten te leveren die voldoen aan de minimumspecificaties in de hierboven beschreven overeenkomst met GEOSYS; de mogelijkheid dat het Bedrijf niet in staat zal zijn om de bouw, lancering en inbedrijfstelling van de UrtheDaily Constellation te financieren; de mogelijkheid dat het bedrijf niet in staat zal zijn om de memoranda van overeenstemming met betrekking tot de financiering van de OptiSAR-constellatie om te zetten in bindende, definitieve overeenkomsten; onderbrekingen of storingen in de infrastructuur van UrtheCast; wettelijke en regulatieve veranderingen, evenals de factoren en veronderstellingen die worden besproken op het jaarlijkse informatieformulier van UrtheCast d.d. 29 maart 2016 (de ‘AIF’), die beschikbaar is onder het SEDAR-profiel van UrtheCast op www.sedar.com . Informatie met betrekking tot de toekomst wordt ontwikkeld op basis van veronderstellingen over deze risico’s, onzekerheden en andere factoren die in dit bericht en in de AIF zijn uiteengezet, en zoals van tijd tot tijd beschreven in het SEDAR-profiel van UrtheCast. UrtheCast verplicht zich niet om uitspraken met betrekking tot de toekomst bij te werken, behalve voor zover dit vereist is op grond van de Canadese effectenwetgeving. Lezers worden gewaarschuwd tegen het toekennen van ongegronde zekerheid aan uitspraken met betrekking tot de toekomst.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

UrtheCast
Jeff Rath, +1 (604) 669-1788
EVP, Corporate Finance & Strategy
of
GEOSYS
Emily Negrin, mobiel: +1 (612) 270 1186
Marketing & Communication Manager
E-mail: e.negrin@geosys.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr