13:57 uur 08-02-2017

Ascential plc neemt MediaLink over

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Ascential plc, het internationale business-to-business mediabedrijf, genoteerd aan de Londense aandelenbeurs, heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf voor 100% eigenaar is geworden van MediaLink, een in de VS gebaseerd adviesbureau en business services provider.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20170207006310/nl/

MediaLink is een besloten vennootschap die het concurrentievoordeel bevordert door middel van adviezen en business services voor een brede verscheidenheid van bedrijven, van beginnende bedrijven tot gevestigde internationale ondernemingen in sectoren als media, marketing, reclame, amusement en technologie.

Duncan Painter, Chief Executive Officer van Ascential merkt op:

MediaLink is een toonaangevend bedrijf binnen de sector, met een sterke en overduidelijke naamsvertegenwoordiging in de VS, en past perfect bij ons bestaande Ascential-aanbod. Ik heb het volste vertrouwen dat we met behulp van onze bedrijfsmiddelen en infrastructuur de bedrijfsactiviteiten van MediaLink de komende maanden en jaren in nieuwe markten kunnen laten groeien. Ik zie synergie tussen MediaLink en ons productportfolio die onze bestaande bedrijfsactiviteiten helpt te versnellen en extra rendement oplevert voor onze aandeelhouders.”

MediaLink, opgericht in 2003 door Chairman en CEO Michael Kassan, heeft meer dan 120 werknemers in dienst in de VS. Het bedrijf zal de zakelijke strategie van Ascential verder versterken en versnellen. Deze strategie is erop gericht geschaalde, internationale, marktleidende bedrijven en merken over te nemen op markten waar het bedrijf zakelijke professionals waardevolle contacten biedt, en informatie waarop ze kunnen vertrouwen.

Michael Kassan, Chairman en CEO van MediaLink merkt op:

“Dit is een grote mijlpaal voor MediaLink. Voortgestuwd door de wereldwijde aanwezigheid van Ascential en de gecombineerde middelen en talenten van onze organisaties, beginnen we nu aan het mooiste hoofdstuk in de geschiedenis van MediaLink. We verheugen ons op de samenwerking in ons streven naar groei en nieuwe mogelijkheden voor beide bedrijven.”

Kassan blijft aan als Chairman en CEO van MediaLink en gaat de komende maanden en jaren nauw samenwerken met Painter bij de integratie en versnelling van de bedrijfsactiviteiten, waarbij gebruik wordt gemaakt van de bedrijfsmiddelen en infrastructuur van Ascential.

MediaLink werkt al sinds 2011 met klanten van Cannes Lions. Neutraliteit is een belangrijk aandachtspunt bij beide bedrijven, en ze zullen onafhankelijk worden gerund. MediaLink zal blijven voortbouwen op haar relatie met Cannes Lions en zal nieuwe relaties opbouwen met andere Ascential-producten, waar mogelijk.

De transactie zal naar verwachting voor het einde van de volgende maand worden voltrokken, onder voorbehoud van de gebruikelijke regulatieve goedkeuring in de VS. Na voltrekking zal MediaLink onderdeel gaan vormen van de divisie Information Services van Ascential. De LionTree-adviseurs van Aryeh Bourkoff verleenden financiële adviezen aan MediaLink, en LionTree-partner Ben Braun diende als voornaamste adviseur.

EINDE

Opmerkingen voor editors:

Over MediaLink

MediaLink is actief op het snijpunt van media, marketing, reclame, amusement en technologie, en verschaft bedrijven de adviezen, partners en mogelijkheden die ze nodig hebben om veranderingen door te voeren en praktische oplossingen te stimuleren. In tegenstelling tot andere bedrijven op het gebied van strategische adviezen, helpt MediaLink bedrijven bij de uitvoering op belangrijke terreinen als omzetversnelling, sectormarketing, beleggingsstrategie, data- en technologieoplossingen en talent (met inbegrip van Executive Search). MediaLink, opgericht in 2003 door Michael E. Kassan, heeft meer dan 120 professionals in dienst in New York, Chicago, Los Angeles en San Francisco. www.medialink.com

Over Ascential plc

Ascential plc is een toonaangevend business-to-business mediabedrijf dat de zakenwereld in 150 landen informeert en verbindt door middel van marktleidende exposities, festivals en informatieservices. Ascential is de motor achter het prestigieuze Cannes Lions-festival voor de communicatiesector, het voornaamste congres voor de betaal- en financiële dienstensector Money20/20, de voorjaars- en najaarsbeurs, de internationale modevoorspellingsservice WGSN en het milieurisicogegevensbedrijf Groundsure. 15 van de 19 productlijnen van Ascential bezetten de eerste plaats. De hoogwaardige producten van Ascential stimuleren focus, groei en rendement. Het bedrijf voorziet klanten van inhoud en contacten van wereldklasse, zodat hun bedrijven zo goed mogelijk geïnformeerd kunnen zijn en over de best mogelijke contacten kunnen beschikken. www.ascential.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Ascential
Stephen Martincic, +44 (0)79 3961 9070
Jane Windsor, +44 (0)77 7552 3156
of
FTI Consulting, +44 (0)203 727 1000
Edward Bridges, Matt Dixon, Chris Lane
of
MediaLink
Lena Petersen, +1 773 562 8472

Check out our twitter: @NewsNovumpr