15:01 uur 07-02-2017

Decanen van Global Networks: Mondiaal onderwijs in bedrijfskunde is beste tegengif tegen economisch nationalisme

NEW HAVEN, Conn.–(BUSINESS WIRE)– The Global Network for Advanced Management viert in april zijn vijfjarig jubileum. De organisatie bestaat uit 29 toonaangevende opleidingsinstituten in bedrijfskunde die door samenwerking en engagement een stimulans willen zijn voor innovatie en waardecreatie. De principes waarop dit netwerk steunt, zijn op dit moment belangrijker dan ooit.

De wereld beleeft momenteel een periode van groeiend populisme, economisch nationalisme en anti-mondialiseringsretoriek. Ondanks dit sentiment zien we dat de wereldeconomie onderling sterker verbonden is dan ooit tevoren. Bedrijven opereren in toenemende mate op mondiaal niveau, waardoor ideeën, producten, kapitaal en personeel over de landsgrenzen overgaan. Tegelijkertijd zijn grote problemen – of het nou om klimaatverandering, financiële stabiliteit en de strijd tegen ernstige ziekten gaat – mondiaal van aard en kunnen ze niet worden opgelost zonder de private sector. Het bedrijfsleven kan niet tegemoetkomen aan al zijn stakeholders als grenzen voor op slot gaan, of wanneer bepaalde groepen worden tegengehouden wegens hun afkomst of geloof. Blijvende mondiale betrokkenheid en uitwisseling zijn van levensbelang.

Vandaag hebben alle scholen van het Global Network toegezegd:

  • inzicht te verkrijgen in de uitdagingen waar markteconomieën voor staan door het veranderd politiek sentiment;
  • onze verantwoordelijkheid te nemen en studenten op te leiden tot bestuurders met hoogstaande principes, zodat ze waarde creëren en kansen hebben;
  • onze studenten, faculteit, alumni en kennispartners te steunen in hun recht op vrije deelname aan onze programma’s en ons werk; en
  • ons in te zetten voor de positieve invloed die mondiale uitwisselingen in onderwijs en het bedrijfsleven hebben op de maatschappij.

 

According to Global Network Deans: Global Business Education is the Best Antidote to Economic Nationalism

NEW HAVEN, Conn.–(BUSINESS WIRE)– The Global Network for Advanced Management, a network of 29 leading international business schools dedicated to driving innovation and creating value through exchange and engagement, will celebrate its fifth anniversary in April. Today, the principles on which the network was founded are more important than ever.

The world is currently experiencing an upsurge in populism, economic nationalism, and anti-globalization rhetoric. Despite such sentiment, we recognize that the global economy is more interconnected than ever before. Business operations are increasingly global, with ideas, products, capital, and teams moving across borders. At the same time, big challenges — from climate change to financial stability and the fight against debilitating diseases — are global in nature and cannot be addressed without the private sector. Business cannot deliver for all its stakeholders if borders are closed or certain groups are prevented from crossing them because of their country of origin or religious beliefs. Ongoing global engagement and exchange are paramount.

Today, Global Network member schools join in a commitment to:

  • understand the manifest challenges that market economies face given the changes in political sentiment;
  • deliver on our responsibility to develop principled leaders who create value and access to opportunities;
  • support the rights of our students, faculty, alumni, and knowledge partners to freely engage in our programs and work; and
  • advocate for the positive impacts that global exchange, in education and in business, have on society.

The power of the Global Network lies in its ability to harness diverse insights to address important global issues. The Global Network connects students, faculty, and alumni from around the world, allowing them to increase their effectiveness by understanding differences and commonalities in their economies and societies.

In its brief history, more than 5,000 master-level students and faculty have participated in Global Network courses, exchanges, and cross-school virtual team projects. The network has conducted global inquiries into major issues including sustainability and the obstacles facing women in management roles. Faculty have collaborated on international entrepreneurship, urban resilience, and social enterprise. Member schools have co-authored case studies on palm oil in Indonesia, banking in Ireland, manufacturing in China, agriculture in Mexico, and impact consulting in Ghana. We do this because of our unwavering commitment to developing leaders who can work successfully across boundaries, who are prepared to address pressing global issues, and who can perform at the highest levels in diverse and complex contexts.

As deans of Global Network member schools, we recognize that the fundamental drivers of global business are not changing. Technology will continue to advance and disrupt markets and societies, and the transfer of innovations and expertise across borders will continue. We believe that countries that retrench will harm themselves and their citizens. Therefore, we redouble our commitment to collaborative learning across countries and cultures, and to gain and leverage the insights of the best and brightest throughout the world. In this way, we continue to improve educational outcomes and professional development of our students, deliver innovations that benefit business and society, and contribute to a better world.

Jikyeong Kang, President and Dean, Asian Institute of Management (The Philippines)

Juan Pablo Murra Lascurain, Acting Dean, EGADE Business School, Tecnológico de Monterrey (Mexico)

Jörg Rocholl, President, ESMT Berlin (Germany)

Luiz Artur Ledur Brito, Dean, FGV Escola de Administração de Empresas de São Paulo (Brazil)

Xiongwen Lu, Dean , School of Management, Fudan University (China)

Richard K. Lyons, Dean, Haas School of Business, University of California Berkeley (USA)

Peter Todd, Dean, HEC Paris (France)

Kazuo Ichijo, Dean, Hitotsubashi University, Graduate School of International Corporate Strategy (Japan)

Kar Yan Tam, Dean, Hong Kong University of Science and Technology Business School (China)

Martin Boehm, Dean, IE Business School (Spain)

Jean-François Manzoni, President, IMD (Switzerland, Singapore)

Enrique Bolaños, President, INCAE Business School (Costa Rica, Nicaragua)

Ilian Mihov, Dean, INSEAD (France, Singapore, Abu Dhabi)

Nida Bektaş, Executive Director, Koç University Graduate School of Business (Turkey)

Enase Okonedo, Dean, Lagos Business School, Pan-Atlantic University (Nigeria)

Naufel Vilcassim, Head of Department, London School of Economics and Political Science, Department of Management (United Kingdom)

Bernard Yeung, Dean, National University of Singapore Business School (Singapore)

José Miguel Sánchez Callejas, Dean, Pontificia Universidad Católica de Chile School of Business (Chile)

Jiye Mao, Dean, Renmin University of China School of Business (China)

Peter Tufano, Dean, Saïd Business School, University of Oxford (United Kingdom)

Robert Helsley, Dean, Sauder School of Business, University of British Columbia (Canada)

Choelsoon Park, Dean, Seoul National University Business School (South Korea)

Miriam Erez, Vice-Dean, Technion-Israel Institute of Technology (Israel)

Ciarán Ó hÓgartaigh, Dean, UCD Michael Smurfit Graduate Business School (Ireland)

Ari Kuncoro, Dean, Universitas Indonesia, Faculty of Economics (Indonesia)

Mills Soko, Director, University of Cape Town Graduate School of Business (South Africa)

Joshua Yindenaba Abor, Dean, University of Ghana Business School (Ghana)

Edward A. Snyder, Dean, Yale School of Management (USA)

Contacts

Media:
On behalf of Global Network for Advanced Management
Nathan Williams, 203-432-7817
nathan.williams@yale.edu

Check out our twitter: @NewsNovumpr