09:40 uur 30-01-2017

Picasso Estate verkocht aan voorzitter van Scepter, Rayo Withanage

MOUGINS, Frankrijk–(BUSINESS WIRE)– Het uitgestrekte landgoed en laatste huis van Pablo Picasso in Mougins, Frankrijk, is verkocht voor een onbekend bedrag aan de Bruneise financier Rayo Withanage. De burgemeester van Mougins bevestigde de verkoop zoals gemeld door The Wall Street Journal in een officieel persbericht.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20170127005744/nl/

L'Antre du Minotaure in Mougins, France (Photo: Business Wire)L’Antre du Minotaure in Mougins, France (Photo: Business Wire)

Dhr. Withanage, een inwoner van Bermuda en Londen, is de oprichter en voorzitter van Scepter Partners, een directe investerings- en zakenbank voor onafhankelijke beleggers. Hij is ook een van de oprichters van The BMB Group naast ZH Prins Abdul Ali Yil Kabier van de Bruneise koninklijke familie.

Het spraakmakende landgoed L’Antre du Minotaure (het Hol van de Minotaurus) wordt algemeen beschouwd als een van de mooiste vastgoederen in het zuiden van Frankrijk.

Het vastgoed, dat onlangs overdadig werd gerenoveerd onder leiding van de befaamde architect Axel Vervoordt, beslaat meer dan drie hectare, met olijfgaarden die meer dan 500 jaar oud zijn. Het landgoed is het grootste vastgoed van zijn soort in het gebied.

Picasso onderhield een van zijn meest productieve studio’s in het hoofdgebouw, waar hij woonde met zijn vrouw Jacqueline en haar dochter Cathérine. Het huis en de tuinen werden persoonlijk ontworpen door Picasso en behouden de originele kunstwerken en meubels. Na zijn dood was er in het pand meer dan $ 1 miljard aan kunstwerken te vinden.

Vóór Picasso was het huis in het bezit van de familie Guinness en werd het beroemd omdat het het reguliere zomervakantiehuis was van Winston Churchill, die er een aantal werken heeft geschilderd. De oorsprong van het huis gaat terug tot een abdij van meer dan duizend jaar oud. Momenteel grenst het aan de Notre-Dame-de-Vie, die een van de oudste kerken in de streek is. De tuinen worden nationaal geprezen in Frankrijk met een aantal van de grootste blauweregenbomen in Europa en een soort roos die door Picasso zelf gecultiveerd werd en die alleen op het terrein groeit.

Onder de nieuwe eigenaar zal het vastgoed in gebruik worden genomen voor charitatieve doeleinden van lokale stichtingen en voor de bevordering van de kunsten door middel van evenementen waarvan de opbrengsten zullen worden gedoneerd aan zaken die duurzame ontwikkelingsinitiatieven ondersteunen in Monaco.

Het vastgoed was voor het laatst in handen van de Nederlandse vastgoedondernemer Tom Moeskops en BMB Alliance. De verkoop was onderdeel van een herstructurering van de BMB Group die haar activa heeft uitgebreid om Scepter Partners te vormen, en werd eind vorig jaar ondertekend.

Over Rayo Withanage

Rayo Withanage is de oprichter en uitvoerend voorzitter van Scepter Partners. Hij is een M&A-advocaat met een masters van de London School of Economics. Hij nam het voortouw bij de ontwikkeling van de investeringsbank- en hoofdinvesteringsactiviteiten van Scepter Partners, dat een kapitaalsyndicaat van familie- en onafhankelijke beleggers is. Het senior managementteam van Scepter kwam voort uit de Blackstone Group onder leiding van Anthony steains in 2015. Het hoofdkantoor is gevestigd in Bermuda, met kantoren in New York en Hong Kong. Scepter wordt ondersteund door meer dan $ 14 miljard in discretionair vermogen en werd opgericht om large-cap activa te verwerven met een focus op natuurlijke hulpbronnen, infrastructuur, vastgoed en media en telecommunicatie. Dhr. Withanage is van Sri Lankaanse en Portugese afkomst. Hij werd geboren op de Fiji-eilanden en groeide vooral op in Bermuda, Nieuw-Zeeland en Brunei.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Hill+Knowlton Strategies
Caleb Barnhart, 212-885-0310
caleb.barnhart@hkstrategies.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr