15:39 uur 24-01-2017

Beste jaar ooit voor Unitedprint

RADEBEUL, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– De online printshop UNITEDPRINT SE, moederbedrijf van merknamen als print24, Easyprint en DDK PRINT BIG, heeft in 2016 haar hoogste inkomsten ooit geboekt. Dankzij deze uitstekende inkomsten kon het bedrijf al haar leningen vervroegd afbetalen. De laatste betaling werd verricht op 31 december 2016. UNITEDPRINT SE, een van ‘s werelds toonaangevende online printshops, bestuurd door de eigenaars, is in 2017 volledig zelf-financierend, schuldenvrij en met een aanzienlijk kapitaal van tientallen miljoenen van start gegaan.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20170124005904/nl/

Unitedprint boekt beste resultaat ooit (foto: Business Wire)Unitedprint boekt beste resultaat ooit (foto: Business Wire)

Veel ondernemingen op de Web-to-Print-markt zijn sterk afhankelijk van geleend geld van kapitaalbeleggers, gedreven door kortetermijnontwikkelingen op financiële markten, en laten beslissingen rond hun ondernemingen over aan externe managers, zonder al te veel succes. Unitedprint is veel zelfstandiger. De oorspronkelijke ondernemersgeest van het bedrijf blijft nog steeds centraal staan en heeft geresulteerd in succesvolle, winstgevende en duurzame groei, gebaseerd op de organische operationele kracht van het bedrijf.

Unitedprint gaat dit nieuw vrijgekomen geld investeren in haar circa 700 werknemers, met de bedoeling haar productiviteit en efficiëntie te verhogen, haar reikwijdte voortdurend te vergroten en haar prestaties te verbeteren. Het bedrijf verwacht hierdoor de prijzen verder te kunnen verlagen en de levertijden te verkorten, en zal binnenkort een aanzienlijke uitbreiding van haar productportfolio lanceren, zowel voor haar klanten als voor de markt in het algemeen.

Holm Winkler, Managing Director voor Financiën, Personeelszaken en Juridische zaken zegt hierover: “We zijn verheugd en uiteraard buitengewoon trots dat we al onze leningen vervroegd hebben kunnen aflossen dankzij ons eigen harde werk, en nu 100% schuldenvrij zijn. Het is een ongelofelijke prestatie en ontwikkeling, wanneer we denken aan 25 jaar geleden, toen we met niets begonnen. Zo’n buitengewone ommekeer is zeldzaam.”

UNITEDPRINT SE is een internationaal e-commerce-bedrijf voor drukwerk en media. Als een van de toonaangevende printshops van Europa heeft UNITEDPRINT SE circa 700 personeelsleden in dienst. Het bedrijf exploiteert bekende merken als print24, Easyprint, Unitedprint, getprint, printwhat, FIRSTPRINT, DDK PRINT BIG, infowerk en Unitedprint Shop Services (USS) op 26 locaties wereldwijd (in Duitsland, 21 andere Europese landen, en in Brazilië, China, Canada en de VS). Naast de standaard printproducten voorziet Unitedprint haar klanten van hoogwaardige producten en diensten op het gebied van textieldruk, fotoafdruk, grootformaat drukwerk, reclamemateriaal en reclameapparatuur, en in de horeca- en gastronomiesector.

Contacts

unitedprint.com SE
Maria Lehmann
0049 (0)351 / 27225388
presse@unitedprint.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr