17:18 uur 20-01-2017

Peter Liks anthologie van landschappen “Equation of Time” is tot winnaar uitgeroepen van de American Graphic Design Awards 2016

LAS VEGAS (VS)–(BUSINESS WIRE)– LIK USA heeft vandaag bekendgemaakt dat Peter Liks epische compendium van verbluffend mooie landschappen, “Equation of Time,” uitgeroepen is tot winnaar van de hoogste prijs bij de American Graphic Design Awards 2016, uitgereikt door Graphic Design USA. De American Graphic Design Awards, die elk jaar meer dan 10.000 inschrijvingen van over de hele wereld ontvangt, brengt een eerbetoon aan opmerkelijk nieuw werk van elke soort, waaronder drukwerk, verpakking, p-o-p, interactieve en motion-graphics. “Equation of Time” werd als winnaar gekozen in zowel de categorie Graphic Design (grafische vormgeving) als de categorie Inhouse Design (binnenhuisdesign).

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20170119006373/nl/

Equation of Time (Photo: Business Wire)Equation of Time (Photo: Business Wire)

In het jaar van de uitgave heeft het boek van 528 pagina’s, dat meer dan 30 jaar van het werk van de meesterfotograaf vertegenwoordigt, officieel 17 prestigieuze prijzen ontvangen. Hiertoe behoren de hoogste prijzen in de categorieën Art and Photography Interior Layout in de 13 e Annual Best Book Awards; Best Art Book, Best Interior Layout en Best Photo Book in de International Book Awards 2016. Een compleet overzicht van de in 2016 gewonnen prijzen kan hier worden bekeken.

“Ik vind het een eer en ben enorm blij met de erkenning die ik heb gekregen, naast een aantal van de de meest iconische merken wereldwijd en de grootste namen in de uitgeverij, zoals Simon & Schuster, HarperCollins en National Geographic,” aldus Peter Lik. “Wij bedanken Graphic Design USA dat zij door hun prijzen een bijdrage hebben geleverd aan dit magische jaar.”

“Equation of Time,” verkrijgbaar als een beperkte of een open uitgave, is een verzameling fotografie van wereldklasse, die Peter Liks prachtigste beelden van de wereld om ons heen onder de aandacht brengt. Teruggebracht van meer dan een miljoen frames, is dit 106 pond wegende boek met afmeting van 30,25” x 22,25” x 6,25” op zichzelf een virtuele galerie. De open editie van “Equation of Time” kost $ 2.950,00. Bezoek voor meer informatie de microsite van “Equation of Time”.

Over Peter Lik

Peter Lik begon toen hij jong was de wonderen van de natuur vast te leggen in zijn geboorteland Australië en is daar nooit mee gestopt. In 1984 emigreerde Lik naar de VS en ontdekte zijn passie voor panoramafotografie. Een van Liks meest bijzondere projecten, Spirit of America, is een landschapverkenning in 50 staten van gevaarlijke woestijnen, etherische bergtoppen, welige akkers en schemerende stadsgezichten. Peter Liks liefde voor Amerika en zijn landschappen heeft ertoe geleid dat hij in 2013 genaturaliseerd staatsburger is geworden. Met de jaren is Liks carrière gekenmerkt door het winnen van prijzen, zoals een Master Photographer van de Australian Institute of Professional Photography (AIPP), de Professional Photographers of America (PPA) en Master Photographers International (MPIO). Hij is ook bekroond met fellowships van het British Institute of Professional Photographers (BIPP), de Royal Photographic Society (RPS) en meest recent van de American Society of Photography (ASP). In 2011 sprong Peter in de voornaamste culturele trend door zijn optreden in de door NBC geproduceerde tv-serie, From the Edge with Peter Lik. Peter Lik heeft 13 galerieën in de Verenigde Staten en presidenten en beroemdheden onder zijn verzamelaars. Liks meesterwerken Ghost en Inner Peace zijn opgenomen in een tentoonstelling van Nature’s Best Photography bij het Smithsonian National Museum of Natural History in Washington D.C. In 2015 werd Peter bekroond bij PPA’s Imaging USA met een Lifetime Achievement Award waarmee hij pas de dertiende ontvanger in de geschiedenis was die deze prijs ontving.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Zumado Public Relations
Nicholas Gaffney, 1-415-732-7801
ngaffney@zumado.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr