10:26 uur 18-01-2017

W Hotels Worldwide maakt debuut in Hongarije met W Budapest

BOEDAPEST, Hongarije–(BUSINESS WIRE)– W Hotels Worldwide, nu onderdeel van Marriott International, Inc. (NASDAQ: MAR), heeft vandaag bekendgemaakt dat het een overeenkomst heeft gesloten met QPR Properties Kft, onderdeel van Constellation Hotels Holding Ltd., voor de introductie van het iconische merk W Hotels in Hongarije met de opening van  W Budapest. Het hotel wordt gevestigd op een perfecte locatie aan de Andrássyboulevard (UNESCO-werelderfgoed), de meest luxueuze winkelstraat van de stad, direct tegenover de Staatsopera.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20170117005862/nl/

A rendering of W Budapest (Photo: Business Wire)A rendering of W Budapest (Photo: Business Wire)

“Boedapest heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke reisbestemming in Europa, dankzij de aanwezigheid van creatieve gemeenschappen en een bloeiende economie. Dit maakt deze stad perfect voor de innovatieve stijl van W Hotels,” aldus Anthony Ingham, Global Brand Leader, W Hotels Worldwide. “Deze bruisende stad vormt met haar combinatie van historische traditie en moderniteit het ideale decor om gasten en de lokale bevolking een dynamisch concept aan te bieden dat de traditionele omgeving verfrist en de avant-garde omarmt.”

Het hotel komt in het indrukwekkende Drechsler Palace, midden in het centrum van de stad, aan de Andrassyboulevard, ook wel de Champs-Elysées van Boedapest genoemd. Het pand wordt volledig gerenoveerd om invulling te geven aan het vooraanstaande, eigentijdse design van het merk. W Budapest krijgt 162 stijlvolle kamers en suites, waaronder één Extreme WOW, W’s luxueuze uitvoering van de Presidential Suite. Er komt een restaurant en een destination bar, die beide zonder enige twijfel een populaire ontmoetingsplek worden voor de bewoners van Boedapest. Wat uiteraard ook niet zal ontbreken, is de signature W Living Room – de nieuwe invulling van de hotellobby die het merk heeft ontwikkeld, een plek waar je naar toe gaat om te zien en gezien te worden. Er komen drie vergader- en evenementenruimtes, waaronder een Great Room voor grotere feesten. Daarnaast zullen er een AWAY® Spa, een FIT® fitness center en een WET® pool in het hotel openen. Gasten kunnen rekenen op het karakteristieke Whatever/Whenever®-serviceconcept, dat inhoudt dat gasten op elke moment alles kunnen krijgen wat ze wensen.

“Wij gaan de gedurfde, dynamische kijk op luxe van W Hotels naar enkele van de interessantste bestemmingen in Oost- en Centraal-Europa brengen,” verklaarde Carlton Ervin, Marriott International’s Chief Development Officer, Europa. “De overeenkomst voor het realiseren van dit monumentale hotel in Boedapest sluit aan op de steeds hogere eisen die de luxe reiziger stelt en laat opnieuw zien dat wij vastbesloten zijn ons portfolio in de regio uit te breiden.”

Na het succes van W Hotels in Istanbul, Barcelona, St. Petersburg, Londen, Parijs en Verbier was het in oktober 2015 geopende W Amsterdam het zevende W Hotel in Europa. W Hotels beschikt nu over een wereldwijd portfolio van niet minder dan 50 hotels in alle delen van de wereld en zal dat aantal in 2020 hebben uitgebreid tot 75.

# # #

Over W Hotels Worldwide
W Hotels, dat zijn oorsprong vindt in de gedurfde levenshouding en de 24/7-cultuur van New York City, zorgt al bijna twee decennia voor een totaal nieuwe, revolutionaire invulling van hospitality. W verovert de wereld als pionier en zal in 2020 75 hotels tellen. Overal waar het iconische W-beeldmerk verschijnt, worden verwachtingen overtroffen en de standaarden van traditionele luxe doorbroken. W’s missie is de levenslust van gasten een impuls te geven en creëert een sterk verlangen voluit te genieten, het er goed van te nemen en dat steeds weer opnieuw te doen. Er is al vaak geprobeerd het provocerende design, de unieke Whatever/Whenever-service en de bruisende Living Rooms van het merk te kopiëren, maar dat lukt nooit helemaal. W Hotels zijn innovatief, inspirerend en aanstekelijk. Ze barsten van de energie en maken gasten steeds weer nieuwsgierig om te ontdekken wat ze kunnen ervaren op elke bestemming en om meer te zien en te voelen, langer te blijven en door te gaan.

W Hotels Worldwide doet mee aan het bekroonde loyalty-programma Starwood Preferred Guest®; leden kunnen hun account koppelen met Marriott Rewards® en The Ritz-Carlton Rewards®, zodat ze direct bij alle programma’s een gelijke status krijgen, en ze kunnen onbeperkt punten overdragen. Ga naar  whotels.com/theangle of volg ons op  TwitterInstagram en  Facebook.

EINDE

Marriott International, Inc. (NASDAQ: MAR) is met bijna 6000 hotels in 120 landen en gebieden ‘s werelds grootste hotelonderneming. Het bedrijf is gevestigd in Bethesda in Maryland in de VS. Marriott exploiteert en franchiset hotels en verleent licentierechten voor vakantieresorts. Tot de 30 toonaangevende merken van de onderneming behoren:  Bulgari®, The Ritz-Carlton® en The Ritz-Carlton Reserve®, St. Regis®, W®, EDITION®, JW Marriott®, The Luxury Collection®, Marriott Hotels®, Westin®, Le Méridien®, Renaissance® Hotels, Sheraton®, Delta Hotels by Marriott SM , Marriott Executive Apartments®, Marriott Vacation Club®, Autograph Collection® Hotels, Tribute Portfolio™, Design Hotels™, Gaylord Hotels®, Courtyard®, Four Points® by Sheraton, SpringHill Suites®, Fairfield Inn & Suites®, Residence Inn®, TownePlace Suites®, AC Hotels by Marriott®, Aloft®, Element®, Moxy® Hotels en Protea Hotels by Marriott®. De onderneming heeft ook bekroonde loyalty-programma’s: Marriott Rewards®, waaronder The Ritz-Carlton Rewards®, en Starwood Preferred Guest®. Ga voor meer informatie naar onze website op  www.marriott.com en kijk voor het laatste nieuws van de onderneming op  www.marriottnewscenter.com en @MarriottIntl.

Over Constellation Hotels Holding Limited
Constellation is een in Luxemburg gevestigde holding die zich voornamelijk toelegt op langetermijninvesteringen en de ontwikkeling van vastgoed en hotels over de hele wereld. Constellation heeft momenteel een portfolio van vijfsterrenhotels en kantoorgebouwen in de VS en de voornaamste Europese hoofdsteden.

Opmerking over toekomstgerichte uitspraken: de uitspraken over de uitbreiding van het portfolio van W Hotels in de komende vijf jaar en de verwachtingen omtrent de opening van hotels in Noord-Amerika tussen nu en eind 2020 zijn ‘toekomstgerichte uitspraken’ in de zin van de federale effectenwetgeving van de VS, en geen historische feiten. Ze zijn onderhevig aan diverse risico’s en onzekerheden, waaronder veranderingen in de vraag naar en het aanbod van hotelkamers; concurrentieomstandigheden in de accommodatiesector; relaties met klanten en hoteleigenaren; de beschikbaarheid van kapitaal voor de financiering van hoteluitbreidingen; en andere risicofactoren die zijn vastgesteld in het meest recente kwartaalverslag op Formulier 10-Q dat is ingediend bij de U.S. Securities and Exchange Commission. Elk van deze risico’s en onzekerheden zou ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk afwijken van de resultaten die zijn geuit of geïmpliceerd in die uitspraken. Deze uitspraken worden gedaan per de datum van dit persbericht en wij gaan geen enkele verplichting aan om enige toekomstgerichte uitspraak te actualiseren of te herzien naar aanleiding van nieuwe informatie, gebeurtenissen in de toekomst of anderszins.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor de pers:
Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc.
Agnieszka Rog-Skrzyniarz, tel.: +48 22 450 6747
Regional Director of Communications – Oost- en Centraal-Europa
E-mail: Agnieszka.Rog-Skrzynia rz@starwoodhotels.com

 

 

 

 

Check out our twitter: @NewsNovumpr