15:03 uur 17-01-2017

Unique Group lanceert medische divisie in hyperbare zuurstofbehandelkamers

ROTTERDAM, The Netherlands–(BUSINESS WIRE)– Unique Group, toonaangevend in geïntegreerde oplossingen voor de professionele en militaire duikindustrie, investeert bijna 2 miljoen euro in een nieuwe gezondheidszorgdivisie. Hiermee brengt de organisatie 25 jaar aan ervaring in hyperbare (zuurstof)behandelingen mee op een, voor Unique Group, geheel nieuwe markt. De nieuwe divisie – Unique Medical Technology – wordt in februari 2017 gelanceerd op de Arab Health Show in Dubai, waar het haar expertise in kwaliteitsproducten- en service aan de zorgsector zal presenteren.

De lancering van Unique Medical Technology volgt op de overname in 2015 van Oceanwide SaS, de in Nederland gevestigde marktleider in ontwerp, bouw en onderhoud van zelfvarende hyperbare reddingsboten. De nieuwe divisie wordt gevestigd in Rotterdam en zal – gebruikmakend van de ervaring, kennis en expertise van Unique Group – de zorgmarkt in Europa en Azië dienen.

Harry Gandhi, chief executive bij Unique Group: “De investering in de nieuwe divisie Unique Medical Technology komt voort uit bijna 30 jaar expertise in de maritieme sector, waarbij we hyperbare geneeskunde vooral inzetten als behandeling van caissonziekte – ook wel bekend als decompressieziekte bij duikers. Al geruime tijd mist de medische sector een partner die gespecialiseerd is in hyperbare zuurstoftherapie. Unique Medical Technology zal dit gat opvullen met toonaangevende hyperbare behandelkamers (overdrukkamers) en dienstverlening voor de zorgsector.”

De nieuwe bedrijfsactiviteit richt zich in eerste instantie op de productie van hyperbare zuurstofbehandelkamers (overdrukkamers) met geïntegreerde patiëntbewakingsapparatuur en specialistische training voor gebruik van de technologie. Met de focus op efficiëntie en kwaliteit worden de zuurstof behandelkamers binnen 3 tot 6 maanden geproduceerd, afhankelijk van de specificatie. Flexibele financiële betalingsregelingen worden hierbij beschikbaar gesteld.

“Er is al vraag naar onze producten, waarbij we met name met ziekenhuizen en klinieken in Europa werken vanuit onze vestiging in Nederland. In de komende jaren zullen we onze technische ervaring inzetten voor verdere productontwikkeling binnen deze belangrijke sector.”

Overdrukkamers (decompressiekamers) worden doorgaans gebruikt bij duiken, maar ook in de medische sector voor bijvoorbeeld de behandeling van koolmonoxidevergiftiging-, (chronische) niet-genezende wonden en diabetische wondverzorging.

– EINDE BERICHT –

Voor meer informatie, fotomateriaal of een interview met Sahil Ghandi (Directeur van Unique Medical Technology) of Rob Bunders (Managing Director, Nederland) kunt u contact opnemen met:

Dewi Smeenk, Porter Novelli

Email: dsmeenk@porternovelli.nl

Tel: 06 54921020

Over Unique Group

Unique Group is opgericht in 1993 en één van ‘s werelds meest toonaangevende aanbieders in geïntegreerde oplossingen voor de professionele en militaire duikindustrie. Met zes operationele divisies is Unique een specialist in het verlenen van technologie, verkoop en verhuur van uitrusting voor de maritieme sector en duiksector. De organisatie heeft een gevestigde productiecapaciteit voor de levering van op maat gemaakte technische projecten wereldwijd. Het hoofdkantoor van Unique is gevestigd in Sharjah (Midden-Oosten) en heeft daarbij ook lokale kantoren in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Zuid-Afrika, India, Singapore en Rotterdam, met meer dan 500 mensen werkzaam wereldwijd.

Unique Group is de grootste leverancier in de wereld van life support uitrusting voor duiken met een lange en succesvolle track record in het ontwikkelen van hyperbare cabines en producten voor onderzee en op zee.

Over Unique Medical Technology

De hyperbare zuurstofbehandelkamers van Unique Medical Technology zijn ontworpen en geproduceerd door engineers van wereldklasse. De zuurstofbehandelkamers voldoen aan de strenge voorwaarden voor medische hulpmiddelen (zoals per EC93-42). Een standaard behandelkamer beschikt over:

 • diameter/lengte van 2200 mm/6.2 m;
 • ruimte voor 10 personen in de hoofdcabine en 2 personen in de entreeruimte;
 • een werkdruk van 6 bara;
 • digitaal controlesysteem – computersturingssysteem;
 • effectief klimaatbeheersingssysteem voor de binnenruimte;
 • entertainment voor de patiënten, zoals muziekkanalen-, wifi-, en TV.

Cabines kunnen gebouwd worden op specifieke wensen en voorwaarden van de klant. Flexibele financiële betalingsregelingen worden hierbij beschikbaar gesteld.

Indicaties

Zorgverzekeraars voorzien in een volledige vergoeding van hyperbare zuurstoftherapie bij onderstaande indicaties*:

 • Chronische wonden (diabetische ulcera, diabetische zweren, open been).
 • Infectie van bot (chronische osteomyelitis).
 • Schade door bestraling aan de huid, onderhuids weefsel, spieren of slijmvliezen. Hierbij kunt u denken aan wonden in bestraald gebied of aan functieverlies door littekenweefsel.
 • Bloedverlies via de urine door bestralingsschade aan de blaas (radiatiecystitis).
 • Ontsteking van de darmen of bloedverlies daaruit door bestralingsschade (radiatieproctitis of radiatie-enteritis).
 • Bestralingsschade in het KNO-gebied. Hyperbare zuurstoftherapie heeft niet alleen een zeer gunstig effect in geval van wonden of verlittekening in dit gebied. Ook vóór aanvang van reconstructie operaties aan de kaak heeft deze behandeling een behoorlijk positieve invloed op de uiteindelijke prognose en de kwaliteit van het resultaat.
 • Grote plastisch chirurgische operaties waarbij de doorbloeding in het geopereerde gebied niet optimaal is.
 • Ernstige bacteriële infecties van de huid.
 • Koolstofmonoxidevergiftiging
 • Decompressieziekte en gasembolie.
 • Gasgangreen/anaerobe bacterie-infectie.

*Dit kan per verzekeraar verschillen en dient per geval door de verwijzende instantie te worden geverifieerd.

Contacts

Porter Novelli
Dewi Smeenk
Email: dsmeenk@porternovelli.nl
Tel: 06 54921020

Check out our twitter: @NewsNovumpr