09:35 uur 13-01-2017

PwC kondigt nieuw wereldwijd dienstverleningsteam voor ondernemingsbelasting aan

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Vandaag heeft PwC een innovatieve overeenkomst aangekondigd met GE om geïntegreerde diensten voor het beheer van ondernemingsbelasting te verlenen aan GE op wereldwijde basis. Als onderdeel van deze overeenkomst zal PwC meer dan 600 van de hoog aangeschreven belastingteamleden van GE uit de hele wereld in dienst nemen en GE’s fiscale technologieën verwerven om zowel de focus van PwC op de Tax Function of The Future als de levering van wereldwijde oplossingen voor ondernemingsbelasting aan de markt te bevorderen.

PwC heeft de grootste fiscale praktijk in de Verenigde Staten en de wereld met een wereldwijd netwerk van 41.000 fiscale professionals die werkzaam zijn in 157 landen. Door gebruik te maken van de bewezen ervaring en expertise van het GE-team, meent PwC dat ze een kans heeft geïdentificeerd waardoor de toekomstige behoeften van een snel veranderende markt herkend worden.

“Het kaliber van het talent van GE dat toetreedt tot onze firma is opmerkelijk,” aldus vicevoorzitter en Managing Partner Mark Mendola van PwC. “Deze regeling zal ons in staat stellen om onze klanten te blijven voorzien van de beste fiscale dienstverlening in een steeds volatielere en onzekere omgeving. Dankzij de integratie van GE’s talent met de brede mogelijkheden van PwC kunnen we de doelstellingen van de ‘Tax Function of The Future’ verwezenlijken in een belastingwereld die in toenemende mate digitaal is.”

De regeling met PwC komt nadat GE bezig is geweest met de herevaluatie van de optimale levering van deze kritische mondiale fiscale diensten voor nu en in de toekomst. Het nieuwe Global Enterprise Tax Solutions-team zal worden ondergebracht binnen PwC Tax en zal managed services bieden niet alleen aan GE, maar ook aan andere klanten van PwC. De vijfjarige, hernieuwbare overeenkomst zal ingaan op 1 april 2017.

Vicepresident en Senior Tax Counsel Mike Gosk van GE voegde toe: “Dankzij de overeenkomst blijven we toegang houden tot de expertise van wereldklasse van wereldwijde leiders, naast de flexibiliteit om te schalen volgens de eisen van het veranderende GE-portfolio. We zijn verheugd om onze langdurige relatie met PwC te verdiepen op een manier die zorgt voor een kans voor andere toonaangevende bedrijven om toegang te krijgen tot ‘s werelds beste fiscale team, terwijl we tegelijkertijd voorzien in uitstekende carrièremogelijkheden voor die voormalige GE-professionals.”

Over PwC

Wij bij PwC hebben als doel om vertrouwen op te bouwen in de samenleving en grote problemen op te lossen. We zijn een netwerk van firma’s in 157 landen met meer dan 223.000 mensen die zich inzetten voor het leveren van kwaliteit op het gebied van verzekerings-, adviserings- en fiscale diensten. Voor meer informatie en om ons te vertellen wat voor u belangrijk is, kunt u terecht op www.pwc.com.

PwC verwijst naar het PwC-netwerk en/of een of meer van haar memberfirms, die ieder een aparte juridische entiteit is. Ga naar www.pwc.com/structure voor meer informatie.

© 2017 PwC. Alle rechten voorbehouden.

Over GE

GE (NYSE: GE) is ’s werelds ‘Digital Industrial Company’: het bedrijf transformeert de industrie met door software aangestuurde machines en oplossingen die reactief, voorspellend en ‘connected’ zijn. GE is georganiseerd rondom een internationale uitwisseling van kennis, de ‘GE Store’, waardoor iedere divisie toegang heeft tot dezelfde technologie, markten, structuur en kennis. Elke uitvinding voedt innovatie en toepassing voor de industriële sectoren. Dankzij de werknemers, diensten, technologie en schaal levert GE betere resultaten voor de klanten door de taal van de industrie te spreken. www.ge.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
PwC
Lina Woods, 202-367-6602
Lina.m.woods@pwc.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr