10:45 uur 12-01-2017

TA Associates voltooit investering in think project! GmbH

BOSTON & MÜNCHEN–(BUSINESS WIRE)– TA Associates, een toonaangevende wereldwijde private equity groeifirma, heeft vandaag aangekondigd dat het een investering in think project! GmbH, een leverancier van cross-enterprise collaboration en workflow software voor de bouw- en civieltechnische industrie, heeft afgerond. Financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Think project! werd opgericht in 2000. Het bedrijf biedt een SaaS-platform voor meerdere huurders dat wordt gebruikt door meer dan 100.000 gebruikers in meer dan 8.000 projecten in 40 landen. think project! levert een direct beschikbare en vormbare Common Data Environment (CDE) voor bouw- en civieltechnische projecten. Het portfolio met holistische en zeer flexibele oplossingen is gebaseerd op geavanceerde technologie. De oplossingen van think project! maken gebruik van Building Information Modeling (BIM), bieden applicatieprogramma-interfaces (API’s) voor nauwe integratie met andere bedrijfstoepassingen en kunnen worden geraadpleegd via meerdere touchpoints en apparaten. think project! ondersteunt momenteel vermogenbeheerders en algemene aannemers in meer dan 20 sectoren, waaronder de energie- en auto-industrie, infrastructuur en overheidsprojecten. Het bedrijf heeft ongeveer 200 medewerkers verspreid over het hoofdkantoor in München, het R&D-center in Berlijn en de regionale verkoopkantoren in Spanje, Polen, Oostenrijk, Nederland en Frankrijk.

“Wij zijn van mening dat think project! een uitzonderlijk bedrijf is dat zich heeft gevestigd als een toonaangevende leverancier in een relatief unieke, maar snel groeiende sector,” aldus J. Morgan Seigler, een Managing Director bij TA Associates die zal toetreden tot de Raad van Bestuur van think project!. “Onder leiding van Thomas Bachmaier en zijn getalenteerde managementteam heeft think project! consistente groei gezien in haar belangrijke Duitse markt, maar ook internationaal. We zijn verheugd om samen te werken met een bedrijf met zo’n sterke basis en verwelkomen de mogelijkheid om de verdere evolutie van think project! te ondersteunen.”

“Sinds onze oprichting heeft think project! er voortdurend naar gestreefd om onze klanten te bedienen en hen te helpen hun doelen te bereiken door tegemoet te komen aan hun individuele behoeften,” verklaarde Thomas Bachmaier, Chief Executive Officer en mede-oprichter van think project!. “We willen graag mede-oprichter en voormalig investeerder, WALTER Beteiligungen und Immobilien AG, bedanken voor hun historische ondersteuning, en we zijn ervan overtuigd dat onze nieuwe samenwerking met TA Associates zal dienen om ons merk te versterken en onze groei te bevorderen. We zijn enthousiast om te beginnen aan de samenwerking met zo’n ervaren en gerespecteerde firma en kijken ernaar uit om te profiteren van de waardevolle inzichten en ondersteuning van TA.”

De te benaderen wereldwijde markt voor bouwsamenwerkingssoftware wordt door Frost & Sullivan geschat op $ 5,6 miljard met een huidige penetratie van minder dan 10%. Dit betekent een huidige omvang van de markt van circa $ 500 miljoen euro. Volgens onderzoek van PwC zal de wereldwijde infrastructuurbouwmarkt naar verwachting 6,5% per jaar groeien tot $ 9 triljoen in 2025.

“Met onze focus op investeren in winstgevende, groeiende bedrijven is bouwsoftware een zeer aantrekkelijke sector voor TA,” gaf Naveen A. Wadhera, een Managing Director bij TA Associates, te kennen. “Gezien haar sterke aanwezigheid in Duitsland en de versnellende groei in Spanje, Polen, de Benelux-landen en elders, zijn wij van mening dat think project! een goede positie heeft als marktleider in continentaal Europa. We kijken ernaar uit om samen te werken met het managementteam van think project!. We zullen daarbij voortbouwen op hun succes tot nu toe en de uitbreiding van de onderneming bevorderen door middel van organische en anorganische groei.”

GCA Altium diende als financieel adviseur en Noerr LLP trad op als juridisch adviseur voor think project!. Willkie Farr & Gallagher LLP diende als juridisch adviseur voor TA Associates.

Over think project! GmbH
Think project!, dat opgericht werd in 2000, is een cloud-oplossing voor cross-enterprise collaboration en informatiebeheer, afgestemd op de behoeften van bouw- en civieltechnische projecten. De naam think project! staat voor zowel een flexibele softwareoplossing die met weinig inspanning kan worden aangepast aan de individuele behoeften, als een team van specialisten die cross-enterprise collaboration invoeren in overeenstemming met de individuele eisen van hun klanten. think project! biedt een direct toegankelijke Common Data Environment voor alle projectdeelnemers, waardoor effectieve processen voor cross-enterprise collaboration en netwerkvorming van informatie en gegevens mogelijk worden gemaakt. Voor meer informatie kunt u terecht op www.thinkproject.com.

Over TA Associates
TA Associates is een van de grootste en meest ervaren wereldwijde private equity groeifirma’s. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in meer dan 470 bedrijven over de hele wereld en heeft $ 24 miljard in vermogen bijeengebracht. Met kantoren in Boston, Menlo Park, Londen, Mumbai en Hong Kong, leidt TA Associates buyouts en minderheidsherkapitalisaties van winstgevende groeibedrijven in de sectoren voor zakelijke dienstverlening, consumenten, financiële dienstverlening, gezondheidszorg en technologie. Meer informatie over TA Associates is te vinden opwww.ta.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor TA Associates:
TA Associates
Marcia O’Carroll, 617-574-6796
mocarroll@ta.com
of
BackBay Communications
Stephen Fishleigh, +44 203-475-7552
stephen.fishleigh@back baycommunications.com
of
BackBay Communications
Zachary Tramonti, 617-391-0797
zachary.tramonti@backba ycommunications.com
of
Voor think project! GmbH:
think project! GmbH
Diana Deierl, +49 89 930 839-328
diana.deierl@thinkproject.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr