18:45 uur 11-01-2017

Professor Laurens Molenkamp aangewezen als medewinnaar in de categorie Wetenschap van de King Faisal International Prize 2017

WÜRZBURG, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– Professor Laurens Molenkamp, hoofd van de MBE-unit van de universiteit van Würzburg, deelt de prijs in de categorie Wetenschap van de King Faisal International Prize (KFIP) 2017 met professor Daniel Loss van het Departement Physik van de universiteit van Basel in Zwitserland. De onderscheiden wetenschappers kregen de erkenning voor hun pionierswerk op het experimentele veld van de spintronica.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20170111005854/nl/

Professor Laurens Molenkamp (The Netherlands) Co-Winner of the King Faisal International Prize (Scie ... Professor Laurens Molenkamp (The Netherlands) Co-Winner of the King Faisal International Prize (Science) 2017 (Photo: ME NewsWire)

De King Faisal Foundation (Koning Faisal Stichting) die de KFIP toekent is een internationale filantropische organisatie die sinds 1976 is gevestigd in Saudi-Arabië met de missie de erfenis van Koning Faisal bin Abdulaziz Al Saud in stand te houden en voor altijd te bewaren.

Tegelijkertijd won de conservator van de twee heilige moskeeën Koning Salman bin Abdulaziz Al Saud, Koning van Saudi-Arabië, de categorie Service to Islam voor zijn onwankelbare inzet voor het dienen van de twee heilige moskeeën van Mekka en Medina. Professor Ridwan Al-Sayyid van de Libanese universiteit bemachtigde de onderscheiding in decategorie Islamitische studies voor zijn onderzoekspublicaties op het gebied van Islamitisch jurisprudentie- en politiek erfgoed.

De Arabic Language Academy van Jordanië werd unaniem tot winnaar gekozen in de categorie Arabische taal en literatuur voor hun gerenommeerde inspanningen voor het overbrengen van wetenschappelijke en technologische kennis door vertaling in het Arabisch. Emeritus professor Tadamitsu Kishimoto van het Immunology Frontier Research Center van de Universiteit van Osaka in Japan nam de prijs in de categorie Geneeskunde mee naar huis voor zijn prominente rol bij het ontwikkelen van een nieuwe biologische behandeling voor auto-immuunziekten.

De KFIP wordt jaarlijks toegekend en geeft erkenning aan de bijzondere inspanningen van personen en instituten in vijf categorieën. In een boeiende selectie naar de finale, hebben de leden van de wereldwijde selectiecommissie elkaar van 8 tot 10 januari in Riyad ontmoet om de winnaars voor 2017 te selecteren.

De KFIP heeft tot doel moslims te inspireren tot deelname aan alle aspecten van civilisatie, verrijking van menselijke kennis en ontwikkeling van het mensdom. De winnaars worden uitsluitend geselecteerd op hun verdiensten; hun werk is minutieus onderzocht door voor elke categorie gespecialiseerde selectiecommissies. De strenge evaluatieprocedure voldoet aan de internationale normen en veel van de laureaten hebben daarna prestigieuze prijzen gekregen waaronder de Nobelprijs.

*Bron: ME NewsWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

APCO Worldwide
Elizabeth Sen, +971-55-954-8673
Deputy Managing Director
esen@apcoworldwide.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr