21:37 uur 04-01-2017

$ 100.000 toegekend door Sharjah voor de onbezongen vluchtelingenhelden

SHARJAH, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– In een poging, de eerste in zijn soort, om de buitengewone inspanningen van mensen te erkennen voor de onder dwang verhuisde mensen in Azië, het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA), is de ‘Sharjah International Award for Refugee Advocacy & Support’ gelanceerd. Het is een humanitaire prijs van $ 100.000, gelanceerd door de heersende familie van Sharjah, het op twee na grootste emiraat in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20170104006288/nl/

HH Sheikha Jawaher Al Qasimi during her visit to Al-Zaatari Refugee Camp in Jordan (Archive image) ( ... HH Sheikha Jawaher Al Qasimi during her visit to Al-Zaatari Refugee Camp in Jordan (Archive image) (Photo: Business Wire)

Hare Hoogheid Sheikha Jawaher bint Mohammed Al Qasimi, vrouw van Zijne Hoogheid de Heerser van Sharjah, Eminent advocaat voor vluchtelingenkinderen van de UNHCR (United Nations High Commissioner for Refugees) en voorzitter van The Big Heart Foundation (TBHF), heeft de prijs gelanceerd als een eerbetoon voor degenen die onvermoeibaar hebben gewerkt om de levens van miljoenen vluchtelingen en ontheemde gezinnen te verbeteren.

“Eén keer per jaar zal de Sharjah International Award for Refugee Advocacy & Support de voortdurende inzet van een persoon of organisatie voor de beëindiging van het lijden van de vluchtelingen erkennen. Het doel van de prijs is om via de ontvangers een erfgoed van onbaatzuchtig doorzettingsvermogen op te bouwen dat grotere aantallen zal inspireren om een glimlach teweeg te brengen op de gezichten van degenen die ontheemd zijn door oorlog en crises,” aldus Hare Hoogheid Sheikha Jawaher Al Qasimi.

“De prijs is een herbevestiging van de voortdurende toewijding van de VAE aan wereldwijde filantropie en is opgezet als een voortzetting van de aanpak van goedheid en filantropie zoals vastgesteld door de vrijgevige leiders van de natie,” voegde Hare Hoogheid eraan toe.

De prijs, gelanceerd onder het beschermheerschap van Zijne Hoogheid Sheikh Dr. Sultan bin Muhammad Al Qasimi, lid van de Hoge Raad en de heerser van Sharjah, wordt georganiseerd door TBHF en de UNHCR. De nadruk zal worden gelegd op de wijze waarop het werk van bepaalde mensen gezorgd heeft voor vertrouwen en hoop in het hart van honderdduizenden vluchtelingen door middel van de verstrekking van voedsel, onderdak, gezondheidszorg, onderwijs en sociale oplossingen.

Het secretariaat-generaal van de Sharjah International Award for Refugee Advocacy & Support verwelkomt inzendingen voor de prijs uit de hele wereld, alleen voor hulpverleningswerkzaamheden verricht voor vluchtelingen in Azië, het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Efficiënt beheer van financieel en menselijk kapitaal, goed bestuur, en transparantie en verantwoordelijkheid bij de uitvoering van humanitair werk zullen de speciale aandachtsgebieden van de prijs zijn. Een jaarlijks oriëntatieprogramma voor personen en organisaties dat de visie, doelstellingen en deelnamevoorwaarden van de prijs beschrijft, zal ook worden georganiseerd.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

National Network Communications
Mousa Nimer, +971-50-222-0561
m.nimer@nncpr.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr