09:42 uur 19-12-2016

De Luxemburgse regering kondigt de oprichting aan van een Innovation Center in Luxemburg door Vodafone en Technoport S.A.

LUXEMBURG–(BUSINESS WIRE)– Op 14 december 2016 hebben de premier en minister van Buitenlandse Zaken, Xavier Bettel, en de vice-premier en minister van Economische Zaken, Étienne Schneider, de oprichting bekendgemaakt van een ‘Joint Innovation Center’ in Luxemburg door Vodafone en Technoport S.A.

In het toekomstige, in Luxemburg gevestigde Innovation Center zullen technologiebedrijven worden ondergebracht die zullen profiteren van de infrastructuur en de verschillende diensten die worden aangeboden. Daarnaast zullen de betrokken ondernemingen preferentiële toegang hebben tot het netwerk van de Vodafone Group dat hen zal helpen zich te ontwikkelen op internationale schaal.

Opgezet in de vorm van een partnerschap zal het Innovation Center in handen zijn van Vodafone en Technoport S.A. op 50/50-basis. Er zullen bijna 100 mensen in kunnen worden ondergebracht. Onder leiding van een gespecialiseerd team zal het in de loop van 2017 operationeel worden.

Bij de ondertekening van de overeenkomst met daarin de nadere regelingen voor de toekomstige samenwerking tussen de verdragsluitende partijen, gedateerd 14 december 2016, verklaarde de vice-premier en minister van Economische Zaken, Étienne Schneider: “Het Joint Innovation Center zal bijdragen tot de diversificatie van de Luxemburgse economie. Het zal het nationale ecosysteem versterken door technologiebedrijven onder te brengen die al een zekere mate van volwassenheid hebben bereikt, terwijl ze geholpen worden om zich te ontwikkelen op internationale schaal. Het project is tot bloei gebracht in samenwerking met Vodafone, een gerenommeerde economische speler die reeds vele jaren gevestigd is in Luxemburg. Het zal de zichtbaarheid van het land als een centrum van innovatie voor ICT en telecommunicatie verder versterken.”

Bij de ondertekening van de overeenkomst stelde premier Xavier Bettel: “We kunnen duidelijk zien dankzij de talrijke initiatieven die gelanceerd worden om jonge, innovatieve bedrijven te ondersteunen dat de ‘opstartnatie’ gestalte krijgt. Het feit dat deze publieke-private samenwerking tussen Vodafone en Technoport S.A. tot stand is gekomen bevestigt het succes van de ‘Digital Lëtzebuerg’-strategie van de regering die is gebaseerd op een nauwe samenwerking met spelers uit de private sector. Het Joint Innovation Center zal het mogelijk maken om in Luxemburg een ecosysteem te ontwikkelen dat innovatie en creativiteit bevordert.”

Ninian Wilson, CEO van Vodafone Procurement Co SARL, merkte op: “Het Innovation Center creëert een uniek platform om kleine bedrijven te helpen de grenzen over te gaan. De omgeving in Luxemburg is bij uitstek geschikt voor de ondersteuning van dergelijke activiteiten in de ICT-ruimte.”

De Britse mobiele telefoniegroep Vodafone is al meer dan 15 jaar aanwezig in Luxemburg en telt momenteel meer dan 300 mensen in het Groothertogdom, met name door het wereldwijde inkoopcentrum van het bedrijf.

Technoport, dat werd opgericht in 2012 door de Luxemburgse Staat en de Société Nationale de Crédit et d’Investissement (SNCI), een publiekrechtelijke bankinstelling, is de nationale incubator in Luxemburg voor innovatieve en op technologie gerichte bedrijven. Technoport herbergt momenteel meer dan 30 startups in haar infrastructuur in Esch/Belval en Foetz.

Persbericht van het ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Economische Zaken

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Ministerie van Economische Zaken, Luxemburg
Paul ZENNERS
E-mail: paul.zenners@eco.etat.lu
Tel.: (+352) 247-74126
Mobiel: (+352) 621 409 141

Check out our twitter: @NewsNovumpr