18:18 uur 14-12-2016

Landsvirkjun en Advania ondertekenen overeenkomst voor de levering van energie

REYKJAVIK, IJsland–(BUSINESS WIRE)– Landsvirkjun, het nationale energiebedrijf van IJsland, en Advania hebben een overeenkomst gesloten voor de levering van energie aan het Fitjar-datacenter van Advania in het zuidwesten van IJsland. Op grond van de overeenkomst zal de energielevering van start gaan voor het einde van 2016. Dit stelt Advania in staat haar datacenteractiviteiten verder uit te breiden.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20161214005424/nl/

Landsvirkjun and Advania Sign Power Purchase Agreement (Photo: Business Wire) Landsvirkjun and Advania Sign Power Purchase Agreement (Photo: Business Wire)

Landsvirkjun zal de energie gaan leveren via het bestaande netwerk van energiecentrales. Het bedrijf heeft de groei van de datacentersector in IJsland de afgelopen jaren ondersteund door de levering van energie uit 100% duurzame bronnen.

Hörður Arnarson, CEO van Landsvirkjun verklaart:

“Advania is een welkome toevoeging aan het klantenbestand van Landsvirkjun. De omstandigheden in IJsland zijn ideaal voor datacenteractiviteiten. De afgelopen jaren heeft Landsvirkjun IJsland actief gepromoot als uitstekende locatie voor datacenters. De succesvolle groei van Advania en andere datacenters in IJsland is gebaseerd op gunstige, langlopende, betrouwbare energiecontracten, een concurrerende omgeving en de samenwerking van belanghebbenden binnen de sector in IJsland.”

Gestur G. Gestsson, CEO van Advania verklaart:

“De reikwijdte van de activiteiten van Advania binnen de datacentermarkt zijn de afgelopen jaren enorm gegroeid en ook voor de komende maanden staan grootschalige projecten op het programma. Toegang tot energie is een belangrijke factor bij de exploitatie van datacenters. Daarom zijn we uiterst blij met deze overeenkomst met Landsvirkjun. We geloven dat Landsvirkjun ons vermogen om in de toekomst meer klanten wereldwijd van dienst te zijn zal versterken.”

Advania is een toonaangevend Noord-Europees IT-bedrijf met activiteiten in IJsland, Zweden en Noorwegen. Het bedrijf heeft circa 1000 werknemers in dienst, werkzaam op 20 verschillende locaties. Advania exploiteert het Steinhella-datacenter in Hafnarfjordur en het Fitjar-datacenter in Reykjanesbær. De overeenkomst maakt het mogelijk voor het bedrijf om haar datacenteractiviteiten verder te laten groeien en haar klantenbestand te vergroten.

Landsvirkjun wekt 100% van haar energie op uit duurzame bronnen. Het bedrijf is eigenaar en exploitant van 16 energiecentrales, waaronder 14 hydro-energiecentrales en twee geothermische centrales, alsmede twee windturbines. Landsvirkjun bouwt momenteel een geothermische energiecentrale in Þeistareykir in het noordoosten van IJsland en werkt daarnaast aan de uitbreiding van het hydro-energiecentralenetwerk in Búrfell, in het zuiden van IJsland.

Het aanbod van gunstige, langlopende energieleveringscontracten zorgt ervoor dat IJsland een aantrekkelijke locatie is voor het opzetten van datacenters, en het stabiele, koele klimaat van het land is bij uitstek geschikt voor datacenteractiviteiten. Een redundant onderzees glasvezelkabelstelsel zorgt voor de betrouwbare connectiviteit die noodzakelijk is voor veeleisende internationale datacenters.

Landsvirkjun voert actieve campagnes om IJsland te promoten bij partijen die verantwoordelijk zijn voor het bepalen van toekomstige locaties voor datacenters. De website van het bedrijf bevat informatie over de voordelen van IJsland in dit opzicht:

http://www.landsvirkjun.com/datacenters

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Landsvirkjun
Magnús Þór Gylfason, +354 515 9000
Director of Corporate Communications
Magnus.Thor.Gylfason@landsvir kjun.is

Check out our twitter: @NewsNovumpr