15:06 uur 13-12-2016

Delticom AG: Bikerzomer 2016: De meeste motorrijders rijden duizenden kilometers per jaar

HANNOVER, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– Motorbandenmarkt.nl, de webshop van Delticom, de grootste online bandenhandelaar van Europa, heeft al voor de vierde keer een enquête onder de motorfans van tien Europese landen gehouden over hun persoonlijke motorzomer. Meer dan 5000 enthousiaste motorrijders uit heel Europa hebben inlichtingen verstrekt over hun voorkeuren op twee wielen. Er werkten viermaal zoveel motorrijders mee als in het voorjaar, toen de deelnemers prijzen ter waarde van meer dan 2000 euro konden winnen – waaronder eersteklas accessoires voor de volgende rit en waardebonnen voor nieuwe banden.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht:http://www.businesswire.com/news/home/20161213005713/nl/

Bikerzomer 2016: De meeste motorrijders rijden duizenden kilometers per jaar (Photo: Business Wire)Bikerzomer 2016: De meeste motorrijders rijden duizenden kilometers per jaar (Photo: Business Wire)

De resultaten van de enquête geven een beeld van de typische Europese motorrijder. Alle deelnemers beantwoordden drie vragen over de verwachtingen van deze tweewielerliefhebbers: over de geplande gezamenlijke lengte van de ritten en het aantal dagen, maar ook over het merk banden van hun voorkeur.

De Nederlandse motorrijder

Het grootste deel (36 procent) van de Nederlandse motorrijders plande ritten met een gezamenlijke lengte tussen de 3000 en 5500 kilometer. Daarbij hadden ze een voorkeur voor ritten die ongeveer in een lang weekend te rijden zijn: De langste rit zou bij de meerderheid van de ondervraagden (29 procent) tussen de drie en vijf dagen gaan duren. Wat banden betreft hebben de Nederlanders een voorkeur voor Europese producten en de beste merken: De meest geliefde fabrikanten zijn Michelin, Bridgestone en Pirelli.

„We zijn blij dat we in heel Europa zoveel motorrijders voor onze enquête konden enthousiasmeren. Het was spannend en leuk om hun individuele voorkeuren te ontdekken, Uit de resultaten is gebleken in hoeverre de motorsport de mensen fascineert – van de motorrijder met een voorkeur voor een korte weekendrit tot de enthousiasteling die graag meer dan twee weken onderweg is en daarbij meer dan 12.000 kilometer aflegt. Deze gevarieerde rijprofielen moeten vanzelfsprekend ook in de keuze van de banden worden weerspiegeld,“ zegt Oliver Pflaum van Motorbandenmarkt.nl. „Motorrijders weten vaak heel goed welke uitrusting bij hen en hun motor past. Daarom bieden wij hen een omvangrijk assortiment.“

Met maar een paar kliks kunnen klanten van Motorbandenmarkt.nl de passende band voor hun motor kiezen – dankzij de intuïtief te bedienen shopwebsite met transparante structuur en eenvoudige navigatie. Het aanbod op Motorbandenmarkt.nl omvat ook accessoires en onderdelen van motoren, en bovendien slangen en motorolie.

Over Motorbandenmarkt.nl

Of het nu om banden voor choppers, sport-en toermotoren of scooters gaat: In het assortiment van deze gerenommeerde webshop vinden motorrijders alles wat hun hartje begeert. Accessoires als slangen voor motoren of motorolie completeren het tweewielerassortiment van Delticom. Het portfolio van de motorbandenspecialist reikt van alle gevestigde premium fabrikanten voor motorbanden, zoals Metzeler, Pirelli, Continental, Dunlop, Bridgestone en Michelin tot gerenommeerde kwaliteitsmerken zoals Heidenau, Avon, Maxxis of Mittas.

Online shop voor eindklanten: www.motorbandenmarkt.nl

Andere online shops in Europa: www.MotorradreifenDirekt.de (DE), www.MotorradreifenDirekt.at (AT), www.MotorradreifenDirekt.ch (CH),www.pneus-moto.fr (FR), www.moto-pneumatici.it (IT), www.neumaticosdemoto.es (ES), www.moto-tyres.co.uk (UK) en andere.

Online shop voor vakhandelaars: www.probanden.nl

Over het bedrijf : www.delti.com

Contacts

insignis Communications Agency GmbH (GPRA)
Henning Jahns
Tel.: +49-511-132214-14
Fax: +49-511-132214-99
delticom@insignis.de
of
Delticom AG
Anne Lena Peters
Tel.: +49-511-93634-8909
Fax: +49-511-93634-8301
anne.lena.peters@delti.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr