09:43 uur 12-12-2016

J.M. Huber Corporation bereikt overeenkomst voor verkoop van siliciumactiviteiten aan Evonik voor $ 630 miljoen

EDISON, N.J.–(BUSINESS WIRE)– De J.M. Huber Corporation heeft vandaag aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft ondertekend om de Silica business unit van Huber Engineered Materials (HEM) te verkopen aan Evonik Industries AG — een wereldwijd bedrijf in speciale chemicaliën.

De transactie omvat de Silica-faciliteiten van HEM in Noord-Amerika, Europa en Azië. Totdat de transactie wordt afgesloten, blijft Silica opereren als onderdeel van HEM. Voor 2016 verwezenlijkt de Silica business unit van Huber naar verwachting een omzet van om en nabij de $ 300 miljoen en een aangepaste EBITDA van ongeveer $ 60 miljoen.

De verkoop van Silica heeft geen invloed op de andere business units van HEM, waartoe Fire Retardant Additives (brandvertragende additieven) en Ground Calcium Carbonate (gemalen calciumcarbonaat) behoren.

Mike Marberry, President en Chief Executive Officer van Huber, merkte op, “Silica is onderdeel geweest van Huber sinds de jaren 1950 en heeft de weg gebaand voor de wereldwijde expansie van de onderneming in kunststoffen. Hoewel het moeilijk is om afscheid te nemen van een reeds lang bestaand bedrijf, hebben we de verwachting dat Evonik uitstekend past bij onze Silica-klanten en Silica-werknemers.” De transactie is onderworpen aan overheidsgoedkeuringen en zal naar verwachting in de tweede helft van 2017 worden afgerond.

Marberry lichtte toe, “Zodra de deal is gesloten, verwacht Huber de opbrengst van deze verkoop te herschikken om strategisch te investeren in onze kernactiviteiten op het gebied van kunststoffen, zodat we ons portfolio met gespecialiseerde producten verder kunnen versterken.”

Door de integratie van Huber’s siliciumactiviteiten in haar bedrijf, zal Evonik in staat zijn om haar positie vooral uit te breiden in Noord-Amerika en Azië. “Huber Silica zal een uitstekende versterking zijn voor ons groeisegment Resource Efficiency,” aldus Klaus Engel, voorzitter van de Raad van Bestuur van Evonik. “Bovendien zal het de mogelijkheid bieden om het bedrijfsportfolio van Evonik strategisch te ontwikkelen.”

De siliciumactiviteiten van Huber zijn gericht op de tandheelkundige zorgsector. Tot op heden waren de siliciumactiviteiten van Evonik sterker gericht op industriële toepassingen, bijvoorbeeld in de banden- en coatingindustrie. Het samenbrengen van deze twee entiteiten zal leiden tot de oprichting van een wereldwijd geïntegreerd siliciumbedrijf dat beter gepositioneerd is om klanten te bedienen over de hele wereld.

J.M. Huber werd bij de transactie vertegenwoordigd door BofA Merrill Lynch, Moelis & Company LLC en Jones Day.

Over J.M. Huber Corporation ( www.huber.com)

J.M. Huber Corporation is gevestigd in Edison, New Jersey (VS), en exploiteert een portfolio van bedrijven met een focus op haar kernactiviteiten op het gebied van kunststoffen. Huber werd opgericht in 1883 en is vandaag de dag een van de grootste familiebedrijven in de Verenigde Staten. De gediversifieerde, multinationale onderneming ontwikkelt producten die worden gebruikt in een breed scala van consumenten- en industriële toepassingen, waaronder brandvertragende additieven en rookonderdrukkers, persoonlijke verzorging, voeding, drank, farmaceutische producten en bouwmaterialen.

Over Huber Engineered Materials ( www.hubermaterials.com)

Huber Engineered Materials, met hoofdkantoor in Atlanta, Georgia (VS), is een wereldwijde onderneming gericht op speciaal gemaakte ingrediënten die de prestaties, de aantrekkingskracht en de verwerking van een breed scala aan producten die worden gebruikt in industriële en consumentgebaseerde toepassingen verbeteren. Met een expertise in anorganische materialen beschikt het bedrijf over een portfolio van hoogwaardige producten: speciaal silicium en silicaten, aluminiumtrihydraat, magnesiumhydroxide, molybdaatverbindingen en industrieel calciumcarbonaat en calciumcarbonaat van voedings- en USP-kwaliteit.

Over Evonik Industries AG ( www.evonik.com)

Evonik is een wereldleider in speciale chemicaliën, actief in meer dan 100 landen wereldwijd. In het fiscale jaar 2015 genereerden meer dan 33.500 werknemers een omzet van ongeveer 13,5 miljard euro en een operationele, aangepaste EBITDA van circa 2,47 miljard euro.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

J.M. Huber Corporation
Robert Currie, 732-603-5746
r.currie@Huber.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr