18:22 uur 12-12-2016

Feestelijke openingen door heel Europa markeren een jaar van mijlpalen voor The Luxury Collection

getekend die de trots van het merk moeten worden: het internationaal vermaarde luxehotel The Wellesley en het exclusieve The Westbury in Londen, Hôtel de Berri, een nieuw aantrekkelijk hotel in het hart van Parijs, Cristallo Resort & Spa in Cortina, Italië, het eerste skiresort van de groep, en The Alexander in Jerevan, het eerste hotel van het merk in Armenië. Deze mooie uitbreiding van het portfolio zal de aanwezigheid van het merk in Europa verder versterken en het jaar 2017 verwacht opnieuw een belangrijk jaar te worden voor The Luxury Collection, een van de luxemerken van Marriott International.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20161212005749/nl/

The Wellesley, a Luxury Collection Hotel, Knightsbridge, London - The hotel's interior Art Deco styl ... The Wellesley, a Luxury Collection Hotel, Knightsbridge, London – The hotel’s interior Art Deco style (Photo: Business Wire)

“In de afgelopen jaren hebben we een enorme toename in het segment luxereizen kunnen waarnemen,” aldus Satya Anand, Chief Operations Officer, Luxury & Southern Europe, Marriott International. “Samen met de eigenaren van deze vijf nieuwe Luxury Collection-hotels trachten we te voldoen aan de toenemende vraag naar luxeaccommodaties en bieden we onze gasten een uitzonderlijke luxe-ervaring aan in reeds gevestigde en almaar populairder wordende Europese bestemmingen.”

“Marriott International heeft het meest talentvolle team in de sector voor het luxesegment, dat grenzeloze creatieve energie heeft. In combinatie met de opmerkelijke internationale groeistrategie van The Luxury Collection, verstevigt dit onze positie als de toonaangevende onderneming van de consument uit het luxesegment,” stelde Mitzi Gaskins, Global Brand Leader, The Luxury Collection. “Europa biedt een enorm potentieel en we zijn vastbesloten om in de komende jaren ons marktaandeel aanzienlijk te vergroten met ‘s werelds beste luxehotels. Ons doel is om voor eind 2017 wereldwijd twaalf Luxury Collection-hotels te openen, en met deze vijf nieuwe hotels in Europa zijn we goed op weg dit doel te halen.”

The Wellesley, een Luxury Collection-hotel, Knightsbridge, Londen
The Wellesley is een intiem en verfijnd hotel dat vroeger een luxueus herenhuis uit de jaren 1920 was. Het is ideaal gelegen in de prestigieuze wijk Knightsbridge, met uitzicht op Hyde Park en vlak bij de mooiste boetieks en gerenommeerde restaurants van Londen. Hotelgasten hebben de mogelijkheid om Londen te verkennen in de Rolls Royce van het hotel en hebben 24/7 toegang tot de butlerservice in overeenstemming met hun behoeften, levensstijl en verwachtingen. The Wellesley, beroemd om zijn prachtige stijl en onberispelijke service, beschikt over 36 luxueus ingerichte kamers en suites, waarvan er veel een panoramisch uitzicht bieden op de skyline van Londen. Het interieur van het hotel is tijdloos met verfijnde art deco, en bronzen deuren onthullen een glinsterende marmeren lobby waar de aandacht wordt getrokken door kristallen kroonluchters, terwijl de elegante kamers een mooi, op de jaren 1920 geïnspireerd ontwerp combineren met de nieuwste moderne voorzieningen. Heerlijke culinaire opties omvatten de Oval Restaurant; de Crystal Bar, met een uitgebreide selectie van whisky, cognac en Armagnac; de Jazz Lounge, waar gasten kunnen genieten van de wekelijkse live jazzoptredens; en het uitzonderlijke Cigar Terrace, een exclusief verwarmd terras, met op maat gemaakte walk-in humidor en een selectie van de beste sigaren voor de kenner. The Wellesley wordt het derde Luxury Collection-hotel van Londen, wat gepland staat voor de eerste helft van 2017.

The Westbury, een Luxury Collection-hotel, Mayfair, Londen
The Westbury, dat momenteel een volledige renovatie ondergaat door Alex Kravetz Designs, ligt in de trendy Londense wijk Mayfair, wereldwijd bekend om zijn luxewinkels en historische Britse architectuur. Het tijdloze chique design van het hotel, aangegeven door de geometrische gevel en de stijlvolle inrichting, zorgt voor een heerlijke en eigentijdse omgeving gecombineerd met een uitstekende service. The Westbury beschikt over 225 kamers en 43 suites, allemaal elegant ingericht: met hout gelambriseerde deuren, een badkamer van Italiaanse marmer en een luxueus interieur. De gasten kunnen genieten van een unieke culinaire belevenis in Alyn Williams in The Westbury, het door Michelin bekroonde restaurant van het hotel, of de heerlijke Japanse keuken ervaren in het intieme Tsukiji Sushi Restaurant. Onder hetzelfde dak bevindt zich de veelvuldig bekroonde Polo Bar met zijn weelderige design, Swarovski Crystal-elementen en op maat gemaakte Fendi-details, die de mondaine klanten een uitzonderlijke cocktailkaart biedt in combinatie met bijpassende hapjes. Het hotel beschikt bovendien over twee grote vergaderzalen en een fitnesscentrum. The Westbury zal deel uitmaken van The Luxury Collection na de volledige renovatie ervan in het voorjaar van 2017.

Hôtel de Berri, een Luxury Collection-hotel, Parijs
Hôtel de Berri, gelegen in het 8 e arrondissement van Parijs, op loopafstand van de Champs Elysées, staat op het punt om een van de meest trendy hotels van Parijs te worden. Het voormalige kantoorgebouw ondergaat momenteel een uitgebreide transformatie om het te verbouwen tot een 76 kamers tellend modernistisch luxehotel. Zodra het hotel klaar is, zal het beschikken over 37 ruime en elegant ingerichte suites van maar liefst 110 vierkante meter, een bar met uitzicht op een grote en rustige tuin, een specialiteitenrestaurant en een collectie van hedendaagse en moderne kunst, antiek en meubels. Een intieme salon zal beschikbaar zijn voor vergaderingen en privé-evenementen en een fitnessruimte en een spa-suite staan gepland. Een team van getalenteerde architecten en interieurontwerpers heeft gewerkt aan een zorgvuldig plan dat geïnspireerd is door de esthetiek van de legendarische Franse ontwerpers uit de 20 e eeuw, wat ertoe zal bijdragen om Hôtel de Berri te positioneren als het hotel van eerste keuze voor wereldreizigers. Het nieuwe luxehotel wordt begin 2018 geopend.

Cristallo, een Luxury Collection Resort & Spa, Cortina
Cristallo Resort & Spa is een iconisch pand in de spectaculaire Dolomieten in Italië. Het werd gebouwd in 1901 en heeft een fascinerende geschiedenis. Het resort is gelegen in de noordoostelijke Alpen in de spectaculaire omgeving van Cortina, een natuurerfgoedlocatie van Unesco, die beroemd is om het adembenemende landschap. Het resort ligt in het centrum van Cortina, op slechts een paar minuten afstand van de belangrijkste winkelstraat en van de skilift Faloria die de gasten in verbinding stelt met het Dolomiti Superski-gebied. Elk van de sfeervol ingerichte 74 kamers, 7 Royal Suites en 2 Presidential Suites biedt een prachtig uitzicht op de bergen en Cortina. Cristallo beschikt daarnaast over vier restaurants die de gasten voorzien van een assortiment aan Italiaanse recepten en sfeervolle inrichting.  Ristorante Gazebo biedt een informele gastronomische ervaring in een unieke ronde kamer met kristalhelder glas en een panoramisch uitzicht op de vallei; La Veranda is een authentiek Italiaans restaurant;  La Stube 1872 is de plaats bij uitstek voor een culinaire beleving; en in  The Cantuccio kunnen de gasten aanschuiven bij de chef. Gasten kunnen ook genieten van luxebehandelingen in het Transvital Swiss Beauty Center. Bovendien beschikt het hotel over een eigen ruimte voor evenementen, een overdekt zwembad en een golfbaan, in samenwerking met Golf Club Cortina. In handen van Hotel Cristallo SpA zal Cristallo Resort & Spa zal het portfolio van The Luxury Collection in Italië uitbreiden tot acht hotels wanneer het na het winterseizoen toetreedt tot het merk.

The Alexander, een Luxury Collection-hotel, Jerevan
The Alexander is eigendom van Tsupani CJSC en het eerste hotel in Armenië dat tot The Luxury Collection behoort. Het wordt geopend in het najaar van 2017 en biedt de gasten een unieke toegang tot authentieke ervaringen in het land. The Alexander is gelegen op een van de meest prestigieuze locaties in de hoofdstad, in het historische hart van Jerevan, dicht bij het Plein van de Republiek. Op een steenworp afstand bevindt zich een eclectisch scala aan culturele attracties, waaronder het Instituut van Oude Manuscripten, bekend om zijn literaire bloemlezing die dateert uit de negende eeuw, de beroemde zeven fonteinen, evenals het Historisch Museum en het Nationale Museum voor Schone Kunsten, het grootste kunstmuseum in Armenië. The Alexander zal beschikken over 114 luxekamers, waaronder 17 luxueuze suites en een Presidential Suite. Daarnaast zal het nieuwe hotel voortreffelijk ruimte bieden voor evenementen en vergaderingen, zoals een balzaal, acht vergaderzalen en een business center. De ongeëvenaarde wellness-faciliteiten omvatten een overdekt zwembad, een spa en een fitnesscentrum. Het culinaire aanbod van The Alexander zal te vinden zijn in een restaurant dat de hele dag geopend is, een sigarenclub en een bar in de lobby.

###

Over The Luxury Collection® Hotels & Resorts
Het merk The Luxury Collection® bestaat uit wereldberoemde hotels en resorts die unieke, authentieke ervaringen aanbieden die voor blijvende, dierbare herinneringen zullen zorgen. Voor wie de wereld wil verkennen biedt The Luxury Collection een toegangspoort tot de meest interessante en bekoorlijke bestemmingen. Elk hotel en resort doet zijn locatie op een unieke manier eer aan als een voorsmaakje van de authentieke charme en ontdekkingen die de bestemming te bieden heeft. The Luxury Collection, ontstaan in 1906 als een verzameling van de meest vermaarde en monumentale panden onder het vaandel van CIGA®, is thans uitgegroeid tot een sprankelend ensemble van meer dan 100 van de beste hotels en resorts in meer dan 30 landen. Al deze hotels, waarvan er velen eeuwen oud zijn, worden internationaal erkend als behorend tot de beste hotels ter wereld. Voor meer informatie en nieuwe openingen kunt u terecht op  theluxurycollection.com of volg ons op  TwitterInstagramen  Facebook.

Marriott International, Inc. (NASDAQ: MAR) is gevestigd in Bethesda, Maryland (VS), en is het grootste hotelbedrijf ter wereld met bijna 6000 panden in 120 provincies en regio’s. Marriott beheert hotels, is franchisegever en verstrekt licenties voor timesharing van vakantieresorts. De 30 grootste merken die vallen onder het bedrijf zijn:  Bulgari®, The Ritz-Carlton® en The Ritz-Carlton Reserve®, St. Regis®, W®, EDITION®, JW Marriott®, The Luxury Collection®, Marriott Hotels®, Westin®, Le Méridien®, Renaissance® Hotels, Sheraton®, Delta Hotels by Marriott SM , Marriott Executive Apartments®, Marriott Vacation Club®, Autograph Collection® Hotels, Tribute Portfolio™, Design Hotels™, Gaylord Hotels®, Courtyard®, Four Points® by Sheraton, SpringHill Suites®, Fairfield Inn & Suites®, Residence Inn®, TownePlace Suites®, AC Hotels by Marriott®, Aloft®, Element®, Moxy® Hotels en Protea Hotels by Marriott®. Marriot beheert ook geprezen loyaliteitsprogramma’s: Marriott Rewards®, dat The Ritz-Carlton Rewards® en Starwood Preferred Guest® omvat. Bezoek voor meer informatie onze website op  www.marriott.com en neem een kijkje op  www.marriottnewscenter.com en @MarriottIntl voor het meest recente bedrijfsnieuws.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor de pers:
Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc.
Julien Guitard, tel.: +32 2 207 5160
Mobiel: +32 496 19 67 59
Associate Director of Communications EAME
E-mail: julien.guitard@starwoodhotels.co m
of
Marriott Hotels International Limited
Olivia Donnan, tel.: +44 (0) 207 012 7199
Mobiel: +44 (0) 7881 312712
Public Relations Manager, Europa
E-mail: olivia.donnan@marriott.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr