10:23 uur 08-12-2016

Sandvik Coromant wordt DMG MORI Premium Partner

SANDVIKEN, Sweden–(BUSINESS WIRE)– Sandvik Coromant , de specialist in verspaningsgereedschappen en gereedschapssystemen, is nu ook Premium Partner van de toonaangevende machinefabrikant DMG MORI . Hierdoor is Sandvik Coromant de enige gereedschapsproducent die zich DMG MORI Premium Partner mag noemen en worden de betrekkingen tussen beide bedrijven op wereldschaal uitgebreid. Fabrieken over de hele wereld gaan profiteren van de gecombineerde kennis en ervaring van twee marktleiders.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20161207006310/nl/

Van links naar rechts: Dr. Masahiko Mori, CEO van DMG MORI; Klas Forsström, President Sandvik Coroma ... Van links naar rechts: Dr. Masahiko Mori, CEO van DMG MORI; Klas Forsström, President Sandvik Coromant; Christian Thönes, Voorzitter van de Raad van Bestuur van DMG MORI; Björn Roodzant, VP Marketing Communication; en Sean Holt, Algemeen Directeur afzetgebied Amerika (Photo: Business Wire)

Als DMG MORI Premium Partner werkt Sandvik Coromant samen met deze machinebouwer aan initiatieven zoals open huis activiteiten, beurzen, technische seminars, samenwerking op de website en voor het DMG MORI Journal. Door deze overeenkomst krijgen gebruikers van DMG MORI-machines met name toegang tot gereedschappen voor draaien, afsteken en groefsteken, draadsnijden, frezen, boren, kotteren en ruimen van Sandvik Coromant, alsmede tot de gereedschapssystemen en de uitgebreide kennis, industriële oplossingen en diensten van Sandvik Coromant.

“Deze overeenkomst bevestigt onze positie als een eersteklas en toekomstgerichte onderneming binnen de branche,” aldus Klas Forsström, Global President van Sandvik Coromant. “Door onze krachten te bundelen met een toonaangevende machinebouwer, bijvoorbeeld bij turnkey projecten, nemen we actief deel aan de vooruitgang van de technologie voor de industrie.”

Sandvik Coromant zal gebruikers van machines van DMG MORI direct vanaf de aanvang gaan voorzien van een breed scala van producten, diensten en knowhow. Voor elke universele draaibank van de NLX-serie en NT-draai-freescentra in bepaalde landen, komt er een aangepaste startset met gereedschappen en diensten.

Een voorbeeld van de geslaagde samenwerking tussen Sandvik Coromant en DMG MORI is het recente partnerschap van de twee met Rota Metal, een distributeur in Turkije en zijn klant Polat Makina.

Polat, een producent van decanteer en seperator technologieën gebruikt voor de behandeling van afvalwater, industriële, minerale en voedingstoepassingen, stond op het punt over te stappen van afzonderlijke bewerkings- naar multi-taskmachines. Hier kon Sandvik Coromant een compleet nieuw gereedschapspakket aanbieden dat was gebaseerd op zijn Coromant Capto® modulaire snelwisselgereedschapsconcept. Het DMG MORI-machinepark bestond uit een NTX 2000 met Capto C6 spil, een NT 5400 met Capto C8 spil en een NT 6600 met Capto C8 spil. Andere gereedschappen van Sandvik Coromant voor het voltooien van de overstap waren Silent Tools®, CoroTurn® HP, CoroCut® SL, CoroDrill® 860, CoroTap® 300, CoroChuck® 970 en CoroChuck 930. Het uiteindelijke resultaat was een afname van de bewerkingstijd van 2500 naar 500 minuten voor een afgewerkt product in Duplex roestvrij staal. Deze besparing van 80% garandeert dat het bedrijf zijn investering snel heeft terugverdiend.

“Sandvik Coromant heeft niet alleen de gereedschappen geleverd, maar zij hebben voor de oplossing gezorgd,” vertelt Volkan Polat, Deputy General Manager van Polat Makina.

Over Sandvik Coromant

Foto onderschrift: Van links naar rechts: Dr. Masahiko Mori, CEO van DMG MORI; Klas Forsström, President Sandvik Coromant; Christian Thönes, Voorzitter van de Raad van Bestuur van DMG MORI; Björn Roodzant, VP Marketing Communication; en Sean Holt, Algemeen Directeur afzetgebied Amerika

Foto Link: http://www.pinnaclecrc.com/PR_PICTURES/Sandvik/SAN997/

www.sandvik.coromant.com

Contacts

Contactgegevens voor persinformatie
Sandvik Coromant
Nikki Stokes, +44 (0) 121 504 5422
PR & Advertising
nikki.stokes@sandvik.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr