17:09 uur 08-12-2016

Milrem: in de afzienbare toekomst zullen soldaten in de gevaarlijkste situaties worden vervangen door intelligente robotsystemen

TALLINN, Estland–(BUSINESS WIRE)– In de loop van het komende decennium zal een begin worden gemaakt met het vervangen van soldaten door intelligente onbemande grondsystemen op het slagveld. Dit is de conclusie van een onderzoek uitgevoerd door de Estlandse defence solutions provider Milrem, samen met vermaarde academici uit diverse landen.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20161208005681/nl/

Milrem heeft THeMIS met succes getest als onbemand wapenplatform, samen met de Estlandse strijdkrach ... Milrem heeft THeMIS met succes getest als onbemand wapenplatform, samen met de Estlandse strijdkrachten en Singapore Technologies Kinetics, een van de toonaangevende bedrijven op het gebied van grondsystemen in Azië en producent van op afstand bedienbare wapenstations. (Foto: Business Wire)

“Onbemande grondsystemen beloven een hogere effectiviteit en efficiency omdat ze niet hoeven te slapen en niet te lijden hebben onder de verschrikkingen van de oorlog, met hun onvermijdelijke emotionele impact,” schrijft James Rogers, een van de auteurs van het boek en directeur van het Departement van Politiek en Strategisch Onderzoek van het Baltisch Defensiecollege.

In de Digital Infantry Battlefield Solution, codenaam DIBS, wordt geanalyseerd welke invloed onbemande grondsystemen zullen hebben op de oorlogsvoering in de toekomst. Het eerste boek uit dit onderzoek, vooral gericht op achtergrondanalyse, is deze week verschenen. Initiatiefnemer voor het DIBS-onderzoek was Milrem, de ontwikkelaar van het eerste volledige modulaire hybride onbemande grondvoertuig THeMIS.

Milrem werkt aan een onbemand platform dat kan worden gebruikt voor zeer uiteenlopende toepassingen, van eenvoudige transporttaken tot verkenningsmissies en geschutsondersteuning.

THeMIS, het onbemande grondsysteem van Milrem, heeft een laadvermogen van 750 kg en kan worden uitgerust met groot- en kleinkaliber wapens, verschillende sensoren, EOD-instrumenten, enz. De verschillende uitrustingen kunnen gemakkelijk worden gewisseld door middel van een eenvoudig plug-and-play systeem.

“De voortdurende ontwikkeling en inzet van onbemande grondsystemen, met name gewapende en geautomatiseerde onbemande grondsystemen die zijn aangesloten op een netwerk en in staat zijn gesynchroniseerd te opereren, zullen de oorlogsvoering in de toekomst radicaal veranderen,” schrijft Dr. Janis Berzins, directeur van het Centrum voor Veiligheid en Strategisch Onderzoek van de Nationale Defensie-academie in Letland.

Het doel van DIBS is het verkrijgen van een beter begrip van de mogelijkheden voor de inzet van onbemande grondsystemen op het slagveld, en derhalve van de oplossingen die moeten worden gebruikt tijdens de ontwikkeling van de THeMIS.

“Doelwitlocalisatie- en detectiesystemen in combinatie met naadloze gegevensoverdracht en bewapende robotsystemen zullen een zeer efficiënte en krachtige gevechtseenheid vormen en tegelijkertijd het risico voor de soldaten verlagen,” aldus Kuldar Väärsi, CEO van Milrem

Milrem heeft THeMIS reeds met succes getest als onbemand wapenplatform, samen met de Estlandse strijdkrachten en ST Kinetics, een van de toonaangevende bedrijven op het gebied van grondsystemen in Azië.

Het DIBS-onderzoek zal in de komende jaren worden voortgezet. In de volgende fase zullen virtuele en veldoefeningen worden uitgevoerd om de geschiktheid van onbemande grondsystemen voor verschillende oorlogsvoeringsscenario’s te analyseren.

Het boek is gepubliceerd in samenwerking met het Estlandse Nationale Defensiecollege, de Letlandse Nationale Defensie-academie, het Letlandse Instituut van Internationale Zaken, de Technische Universiteit van Riga en de Universiteit van Tartu.

U kunt een video van de THeMIS in een slagveldscenario bekijken op –  https://youtu.be/nTdRVkJ-YAU and  https://youtu.be/DfqGuFYKSoE.

Over Milrem

Mirem is een Estlandse technology solutions provider. De twee belangrijkste lines of business van het bedrijf zijn onderzoek naar en ontwikkeling van onbemande voertuigen en lifecyclebeheer van zware militaire voertuigen.

Contacts

Milrem
Gert D. Hankewitz
Hoofd van Sales and Marketing
gert.hankewitz@milrem.ee
+372 566 44416

Check out our twitter: @NewsNovumpr