10:24 uur 08-12-2016

Het jaar 2016 in vogelvlucht door Yahoo: Meest gezochte sterren, de populairste nieuwsverhalen, toonaangevende modetrends, en meer

SUNNYVALE, Californië (VS)–(BUSINESS WIRE)– Yahoo (YHOO) heeft vandaag het jaaroverzicht van 2016 aangekondigd. Het jaaroverzicht ‘Year in Review’, dat voor de 15de keer wordt gepresenteerd, geeft een gedetailleerde kijk in wat er gedurende het jaar omgaat in de harten en hoofden van miljoenen gebruikers wereldwijd.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20161207006418/nl/

(Graphic: Business Wire)(Graphic: Business Wire)

Wat gebeurt er in een jaar? In 2016 zagen we de Olympische Spelen in Rio, nieuwe sterrenruzies en onverwachte scheidingen, straatstijl die de catwalks overneemt, die Daniel! met zijn witte schoenen…en die haast oneindige verkiezingsstrijd. Op basis van gebruik van Yahoo, Polyvore, Flickr en Tumblr is dit wat de wereld bezig hield.

Het verkiezingsdrama en wereldwijde wreedheden domineerde onze nieuws-feeds

Het zal niemand verrassen dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 en de winnaar Donald Trump de meest gebruikte zoektermen zijn geweest in dit jaar. Vrouwen domineerden de lijst met op 6 van de 10 plekken vrouwen zoals Gwen Stefani, Jodie Sweetin, Megyn Kelly en de presidentskandidate van de Democraten, Hillary Clinton. Kim Kardashian-West heeft even een ‘internetpauze’ genomen, waardoor haar zus Khloe haar, voor het eerst ooit, heeft overtroffen als de populairste Kardashian op Yahoo. Hoewel deze al 10 jaar op de markt is, verscheen het immer populaire rollenspel Roblox ook op de lijst van meest gezochte onderwerpen.

De nieuws verhalen die de voorpagina hebben gehaald en op Yahoo het meest gelezen werden zijn een weergave van het politieke landschap van 2016, evenals de tragedies en natuurrampen die overal ter wereld hebben plaatsgevonden.

Meest gezocht op Yahoo Grootste nieuwsverhalen op Yahoo News
1. 2016 Election 1. Election Day
2. Donald Trump 2. Prince’s Death
3. Roblox 3. Massacre at Pulse Nightclub
4. Gwen Stefani 4. Deadly Attack in Istanbul
5. 2016 Olympics 5. Hurricane Matthew
6. Khloe Kardashian 6. Baton Rouge Police Shooting
7. Megyn Kelly 7. EgyptAir Flight 804 Debris Located
8. Jodie Sweetin 8. Trump Protests
9. Kim Kardashian-West 9. Clinton Emails
10. Hillary Clinton 10. Presidential Debates

Athleisure, sterrenruzies en superhelden leiden ons af van de echte wereld

Polyvore’s wereldwijde community van modefans zagen athleisure populairder worden met stijlmerken als Adidas Superstars, Nike Air Max Theas en bomberjacks die de top 10 opnieuw sierden. Formele kleding was niet alleen te zien op de rode loper, maar tullerokken, cape- en gatsby-jurken waren overal te zien. Voor meer informatie over Polyvore’s populairste mode- en schoonheidsmomenten in 2016 en hoe u deze musthaves kunt gebruiken, bezoek http://blog.polyvore.com/.

Opzij Brangelina De meest opzienbarende scheiding vond plaats in de muziekwereld, met de voormalige en huidige geliefden van Blake Shelton, Gwen Stefani en Miranda Lambert in de lijst met top sterren van Yahoo. En ook de onenigheden tussen Taylor Swift en Katy Perry en de ex-en Justin Bieber en Selena Gomez tonen aan hoe populair sterrenruzies zijn geweest in 2016.

Top musthaves in de mode, volgens Polyvore

Topsterren, volgens Yahoo

1. adidas Superstar

1. Gwen Stefani
2. Nike Air Max Thea 2. Khloe Kardashian
3. Tulle Skirt 3. Jodie Sweetin
4. Bomber Jacket 4. Kim Kardashian-West
5. Cape Dress 5. Justin Bieber
6. Off Shoulder Tops 6. Taylor Swift
7. Clear Heels 7. Katy Perry
8. Gatsby Dress 8. Miranda Lambert
9. High Neck Swimwear 9. Selena Gomez
10. Faux Fur Coat 10. Gigi Hadid

In 2016 gingen twee muziekpioniers, namelijk David Bowie en Prince, van ons heen en zij staan in de lijst met top muzikanten op respectievelijk nummer 1 en nummer 3. Britney Spears en Lady Gaga kwamen allebei in de lijst na de release van hun eerste albums in drie jaar. Geen enkele muzieklijst is compleet zonder Queen Bey, die de lijst van topmuzikanten van Yahoo compleet maakt voor dit jaar.

Het was duidelijk dat film-liefhebbers een superheld nodig hadden in 2016; X-Men, Batman, Superman en Captain America schitterden zowel op het grote scherm als de topfilmlijst. Andere topfilms op de lijst zijn sciencefictionfilms als Ghostbusters en Suicide Squad.

Topmuzikanten, volgens Yahoo Music

Topfilms, volgens Yahoo Movies

1. David Bowie 1. X-Men: Apocalypse
2. Taylor Swift 2. Batman v. Superman
3. Prince 3. Ghostbusters
4. Kanye West

4. Rogue One: A Star Wars Story

5. Tim McGraw 5. Suicide Squad
6. Lady Gaga 6. Captain America: Civil War
7. Britney Spears 7. Alice Through the Looking Glass
8. Randy Travis 8. Jason Bourne
9. Trent Harmon 9. Deadpool
10. Beyonce

10. The Magnificent Seven

Olympische Spelen beheersen de sportwereld

Het was een druk jaar voor sport sterren. De headlines rond de Spelen gaan onder andere over een niet juist geïnterpreteerde foto van turner Shawn Johnson, de afkeuring van het publiek tegen Hope Solo en de basketbalmannen van de VS die een Braziliaans bordeel bezochten. Het tragisch overlijden van bokslegende Muhammad Ali en de jonge MLB-ster Jose Fernandez horen ook bij de topmomenten in de sport.

Top-sportverhalen, volgens Yahoo Sports

1. Shawn Johnson Explains Iconic Olympic Picture
2. Judo Medalist, Dirk Van Tichelt, Attacked While Celebrating Win
3. Jose Fernandez’s Boating Accident and Death
4. Olympic Crowds Boo Hope Solo
5. Padres Infielder, Yangervis Solarte, Wife’s Death
6. Michael Jordan Speaks Out on Police Shootings

7. USA Basketball Team Visits a Rio Brothel

8. Muhammad Ali Passes Away at Age 74
9. Kevin Durant Joins the Warriors
10. Ronda Rousey’s Notable Loss

Meest interessante merken? Innovatie domineert technologie

Zoals al verwacht was de langverwachte lancering van Apple’s iPhone 7 en 7 Plus het hoogtepunt op Yahoo Finance in het afgelopen jaar. De continu evoluerende technologische industrie werd geregeerd door onrust, controverse en innovatie in het afgelopen jaar, waarmee Facebook, Twitter, Amazon, Tesla en Alibaba op de lijst met meest bedrijven besproken terechtkwamen.

Topbedrijven, volgens Yahoo Finance

1. Apple

2. Facebook

3. Twitter
4. Bank of America
5. Amazon
6. Tesla
7. Alibaba
8. Valeant Pharmaceuticals
9. Ford
10. Wells Fargo

Topfotografen die de wereld om ons heen vastleggen

De Top 25 Flickr foto’s van 2016 zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van betrokkenheid en community-factoren uit miljarden foto’s die dit jaar zijn geüpload. Of het nu gaat om natuur in de Nr. 1 foto die bij de Aveirolagune in Portugal is genomen of een druk stadscentrum zoals in foto Nr. 9 die bij het Palais du Luxembourg in Frankrijk is gemaakt, de topfoto’s van dit jaar tonen het oog voor schoonheid van de fotograaf.

Memes … Ships … Fandoms …wat? Tumblr’s Topcommunities van 2016

Identiteit was een belangrijk thema binnen de community van Tumblr in 2016, daarom is het geen verrassing dat de Top Meme van 2016 “Tag Yourself” was — een hoop leuke pop-cultuur referenties die gebruikers vroegen om een meme te kiezen waarmee zij zich het meest konden identificeren. Feminisme was het meest besproken sociale thema. Voor meer informatie over Tumblr’s populairste fandoms en trends in 2016, bezoek t umblr.com/2016.

Wat vindt u van Yahoo’s Year in Review? Laat het ons weten via social media met de hashtag #Yahoo2016inReview.

Over de methodiek van Yahoo Year in Review

Om het Yahoo Year in Review te kunnen ontwikkelen hebben onze redacteuren zoekopdrachten van Yahoo Search en leesgedrag van artikelen op Yahoo Media geanalyseerd op basis van een aantal factoren, waaronder absoluut volume en de groei ten opzichte van vorige perioden. Dit wordt gedaan om te zien welke thema’s en trends aan de oppervlakte komen. Personen, hun zoekopdrachten en hun leesgedrag van artikelen blijven altijd anoniem. Top-zoekopdrachten verwijst naar zoektermen waarnaar het meest wordt gezocht. Top-headlines verwijst naar artikelen en verhalen die het meest gelezen worden.

Over Yahoo

Yahoo is een gids voor het vinden van digitale informatie, gericht op informeren, verbinden en vermaken via zoekmachine-, communicatie- en digitale contentproducten. Door het aanbieden van zeer persoonlijke ervaringen helpt Yahoo gebruikers om wereldwijd de informatie te vinden die voor hen het belangrijkste is, op mobiel of pc. Yahoo verbindt adverteerders met doelgroepen via een gestroomlijnde advertentietechnologie die de kracht van de data, content en technologie van Yahoo combineert. Yahoo is gevestigd in Sunnyvale, Californië, en heeft kantoren in heel Amerika, Azië (APAC), Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Ga voor meer informatie naar onze perskamer ( pressroom.yahoo.net) of het blog van het bedrijf ( yahoo.tumblr.com).

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Yahoo
Kym Lino, 518-669-2017
klino@yahoo-inc.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr