13:27 uur 08-12-2016

Cytocentrics wordt CytoBioscience; Nieuwe naam is een reflectie van een grotere voetafdruk van het bedrijf op het gebied van biowetenschappen

SAN ANTONIO–(BUSINESS WIRE)– Cytocentrics, Inc. heeft een nieuwe naam, CytoBioscience, en een nieuwe logo.

De nieuwe bedrijfsidentiteit is per direct van kracht, zegt bedrijfs-CEO Dr. James Garvin.

“We zijn bezig met vergroten van onze voetafdruk in de biowetenschap”, zei Garvin, “en deze nieuwe naam is een reflectie van de groei op het gebied van onze zakelijke activiteiten”.

CytoBioscience creëert en fabriceert apparaten die biowetenschap, nanowetenschap, ontwikkeling van microchips, algoritmes en ontwerp bij elkaar brengen, zei hij. De apparaten van het bedrijf stellen andere onderzoekers, medische instituten en farmaceutische bedrijven in staat om de manier waarop menselijke cellen op medicijnen reageren beter te leren begrijpen.

“Deze naamverandering is een natuurlijk stap voor ons”, zei Garvin. “We zijn steeds vaker onderdeel van behandelingsmodaliteiten, onderzoek gekoppeld aan kanker, diabetes en andere ziekten. Onze onderzoeksfaciliteit voor ionenkanalen heeft ons in deze richting geschoven vanwege onze hulp aan onderzoekers en doctoren bij het onderzoeken van de oorzaken van ziektes en mogelijke behandelingsopties.”

Garvin heeft gezegd dat het bedrijf nieuwe acquisities en andere zakelijke ontwikkelingsmogelijkheden onderzoekt, en hoopt binnenkort iets nieuws te kunnen aankondigen.

CytoBioscience is opgericht in Duitsland en heeft in 2015 het hoofdkwartier en productie naar San Antonio verplaatst.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

voor CytoBioscience
Jim Dublin, 210-387-3113
jdublin@dublinstrategies.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr