22:57 uur 02-11-2016

FirstBank beveiligt haar mobiele app verder met Touch ID en Entersekt

ATLANTA–(BUSINESS WIRE)– Leider in mobiele app-beveiliging en authenticatie, Entersekt, heeft vandaag bekendgemaakt dat FirstBank haar bijgewerkte iOS-applicatie voor mobiel bankieren heeft gelanceerd met biometrische vingerafdrukcapaciteit en authenticatie van Entersekt. FirstBank is de op één na grootste bank van Colorado en de op twee na grootste particuliere bank in het land.

FirstBank heeft Entersekt’s beveiligingsproduct, Transakt, geïntegreerd om te voorzien in een naadloze, one-touch authenticatie-ervaring die gebruik maakt van Touch ID. Het product koppelt vingerafdrukbiometrie met twee-factor-authenticatie, waardoor sprake is van extra beveiliging voor klanten die gebruik maken van mobiel bankieren. Geregistreerde klanten van FirstBank kunnen inloggen via de app op hun Apple iPhone door gewoon een vingerafdruk te scannen in plaats van een wachtwoord in te voeren.

“Biometrie is een handige vervanging voor wachtwoorden, de kennisfactor waar niemand van houdt, maar de bezitsfactor blijft een belangrijk element van elk sterk authenticatieregime,” aldus Gerhard Oosthuizen, Chief Information Officer bij Entersekt, die wees op bankkaarten als een klassiek voorbeeld van een bezitsfactor. “Met Transakt wordt het mobiele apparaat uniek geïdentificeerd met een digitaal certificaat dat gedownload wordt naar de mobiele app van de bank. Transakt transformeert in wezen het apparaat in een vertrouwde tweede factor authenticatie.”

Voor klanten die gebruik maken van mobiel bankieren is het inschakelen van Touch ID op hun iPhone eenvoudig. De Touch ID-applicatie detecteert in aanmerking komende apparaten en begeleidt de klant door een eenvoudig registratieproces. Zodra de klant klaar is met registreren, voltooit de app ook het proces voor de identificatie van het apparaat.

“We zijn verheugd om samen te werken met Entersekt om te voorzien in een service met Touch ID voor klanten,” verklaarde Jim Reuter, Chief Operating Officer bij FirstBank. “Dit zal mobiel bankieren gemakkelijker maken, zonder afbreuk te doen aan de veiligheid, wat voor ons van het grootste belang is. FirstBank investeert voortdurend in de beste technologische ontwikkelingen, zodat onze klanten overal kunnen bankieren en weten dat hun informatie wordt beschermd.” De bank is van plan om in de nabije toekomst de biometrische mogelijkheden uit te breiden tot haar Android app.

De technologie van Entersekt ondersteunt op vingerafdruk gebaseerde authenticatie bij gebruik van Apple’s Touch ID- en Android Marshmallow-apparaten, zowel bij het inloggen en om afzonderlijke gevoelige transacties te beveiligen, of deze nu geïnitieerd worden op een pc of een mobiel apparaat. Het is beschikbaar als een SDK of een stand-alone beveiligingsapp die kan worden gedownload via alle grote app stores. Financiële dienstverleners wereldwijd maken er gebruik van om er online bankieren, mobiel bankieren, mobiel geld overmaken, e-commerce, callcenter-interacties, interacties binnen vestigingen en nog veel meer veilig mee te maken.

Over Entersekt

Entersekt is een vernieuwer in ‘push-based’ authenticatie en app-beveiliging. De unieke benadering van het bedrijf maakt gebruik van de kracht van technologie voor digitale certificaten met het gemak van mobiele telefoons om financiële dienstverleners en hun klanten te voorzien van volledige bescherming tegen online fraude. Gebouwd op open technologieën voor hoge beschikbaarheid, schaalbaarheid en eenvoudige integratie, de gepatenteerde beveiligingsproducten van Entersekt beschermen dagelijks miljoenen apparaten en transacties, met inachtneming van de strengste wettelijke richtlijnen van de wereld. Bedrijven over de hele wereld rekenen op Entersekt om de vertrouwensband die ze delen met hun klanten te versterken en voort te bouwen op die relaties door aantrekkelijke, gebruiksvriendelijke nieuwe mobiele en online diensten in te voeren. Voor meer informatie over Entersekt kunt u terecht op www.entersekt.com.

Over FirstBank

FirstBank is actief in meer dan 120 vestigingen in Colorado, Arizona en Californië. FirstBank is de grootste bankorganisatie in lokale handen in Colorado en bedient meer dan 700.000 klanten. Sinds 2000 heeft FirstBank meer dan $ 55 miljoen en duizenden uren vrijwilligerswerk bijgedragen aan liefdadigheidsorganisaties. FirstBank is uniek in het opzicht dat een meerderheid van haar aandelen in handen is van het management en de medewerkers. Ga voor meer informatie over FirstBank naar www.efirstbank.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Entersekt
Jeanne Maartens, +27 21 815 2800
Head of Marketing
jeanne@entersekt.com
of
Kathy Chill, +1 805 895 0599
Business Development Noord-Amerika
kathy@entersekt.com
of
FirstBan k
Chandra Brin, +1 303 235 1402
Public Relations
chandrabrin@efirstbank.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr