16:02 uur 02-11-2016

Bank of America Corporation diende de kwartaalcijfers in met formulier 10-Q en het huidig verslag met formulier 8-K

CHARLOTTE, N.C.–(BUSINESS WIRE)– Bank of America Corporation (de ‘Onderneming’) maakte vandaag aan haar aandeelhouders bekend dat het kwartaalverslag over het op 30 september 2016 afgelopen kwartaal op 1 november 2016 via formulier 10-Q bij de U.S. Securities and Exchange Commission (‘SEC’) is ingediend.

Op diezelfde dag heeft de Onderneming met formulier 8-K een huidig verslag ingediend bij de SEC (het “formulier 8-K”), waarin werd aangekondigd dat de Onderneming per 1 juli 2016, zijn boekhoudmethode heeft gewijzigd onder de Financial Accounting Standards Board (FASB) Accounting Standards Codification (ASC) 310-20, Niet terug te betalen kosten en andere kosten, van de vooruitbetalingsmethode (ook wel de retrospectieve methode genoemd) naar de contractuele methode.

Onder de vooruitbetalingsmethode was de amortisatie van de Onderneming van premies en de toelating van kortingen die verband houden met bepaalde schuldeffecten gebaseerd op de geschatte vooruitbetalingaannames van de hoofdsom op individuele schuldeffecten tijdens elke verslagperiode. De vooruitbetalingservaring, die grotendeels wordt gestuurd door rentes, wordt doorlopend geëvalueerd om de geschatte looptijd van de effecten te bepalen. Wanneer een wijziging plaatsvindt aan de geschatte levensduur van de effecten, wordt de daarmee verband houdende premie of korting aangepast met een bijbehorende heffing of uitkering op de rente-inkomsten alsof de huidige geschatte levensduur wordt toegepast sinds de verwerving van de effecten. Zodoende resulteert de toepassing van de vooruitbetalingsmethode in een cumulatieve inhaal-aanpassing tijdens elke periode, vastgelegd in rentebaten.

Onder de contractuele methode worden premies en kortingen op schuldeffecten geamortiseerd en toegelaten tegen een constant effectief rendement en er wordt geen aanname geformuleerd met betrekking tot vooruitbetalingen. De cumulatieve inhaal-aanpassing die plaatsvindt met de vooruitbetalingsmethode is derhalve met de contractuele methode niet vereist. Bij het plaatsvinden van vooruitbetalingen op de hoofdsom vereist de contractuele methode dat de versnelling van een pro-rata deel van de niet-geamortiseerde premie of korting wordt opgenomen in rentebaten zodat het effectieve rendement van het schuldeffect constant blijft gedurende de looptijd van het schuldeffect.

De Onderneming is van mening dat de contractuele methode de te verkiezen boekhoudmethode is omdat deze overeenkomt met de door soortgelijke instellingen gebruikte boekhoudmethode wat betreft netto rentebaten, een belangrijk element van de winst- en verliesrekening. Bovendien ligt de contractuele methode meer in de lijn van de strategie voor activa en passiva van de Onderneming, die dient om het risico te verminderen dat marktomstandigheden een nadelig effect zouden kunnen hebben op de activa en passiva van de Onderneming en zijn financiële resultaten.

Overgaan op de contractuele boekhoudmethode is een vrijwillige verandering die een retrospectieve overgang vereist. Derhalve zijn alle voorgaande periodes die hier gepresenteerd worden aangepast zodat ze overeenkomen met de huidige presentatie van de periodes.

Volgens de van toepassing zijnde regelgeving van banken is de Onderneming niet vereist om eerder ingediende kapitaalratio’s opnieuw te rapporteren en zal dit ook niet doen. De totale invloed van de wijziging in de boekhoudmethode zou hebben geresulteerd in een insignificante pro forma wijziging van de kapitaalratio’s van de Onderneming.

Formulier 8-K en de bijbehorende bijlagen geven een verandering in de boekhoudmethode weer voor de amortisatie van premies en de toelating van kortingen die verband houden met bepaalde schuldeffecten zoals gepresenteerd in het Jaarverslag voor zover de herziene boekhoudmethodologie een effect heeft op deze informatie. Delen van de volgende items van het Jaarverslag zijn bijgewerkt om de herziene presentatie te weerspiegelen:

  • Deel II, item 7. Bespreking en analyse door het management van de financiële positie en resultaten van Operations (gedeponeerd als bijlage 99.1).
  • Deel II, item 8. Financiële verslagen en aanvullende gegevens (gedeponeerd als bijlage 99.2).

De Bank of America Corporation stelt alle SEC-deponeringen beschikbaar via haar website: http://investor.bankofamerica.com/phoenix.zhtml?c=71595&p=irol-irhome.

De SEC onderhoudt een website met rapporten, proxyverklaringen en andere informatie betreffende uitgevende instellingen die elektronisch documenten bij de SEC deponeren. Deze materialen kunnen elektronisch worden verkregen via de website van SEC op http://www.sec.gov. Een kopie van het document zal ook beschikbaar zijn op de website van het National Storage Mechanism op:http://www.morningstar.co.uk/uk/NSM.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Bank of America
Michael Pressman, +1 980-386-5083
Assistent Juridisch Adviseur

Check out our twitter: @NewsNovumpr