15:21 uur 28-10-2016

PPG rondt capaciteitsuitbreiding voor silica af in fabriek in Delfzijl

PITTSBURGH–(BUSINESS WIRE)– PPG (NYSE: PPG) heeft vandaag een ceremonie gehouden ter afronding van een project om de productiecapaciteit voor geprecipiteerd silica te verhogen in haar productiefaciliteit in Delfzijl. De uitbreiding, die eerder dit jaar plaatsvond, voegt een capaciteit toe van meer dan 15.000 ton per jaar van geavanceerde geprecipiteerde silica-producten.

De toegevoegde capaciteit helpt PPG tegemoet te komen aan de groeiende wereldwijde vraag naar AGILON® Performance Silica-producten, waaronder het vervullen van meerjarenafspraken voor wereldwijde levering met grote bandenfabrikanten.

“De investering in Delfzijl toont PPG’s voortdurende inzet voor onze wereldwijde klanten,” aldus de voorzitter en Chief Executive Officer van PPG, Michael McGarry, die sprak op het evenement. “We hebben samengewerkt met de lokale autoriteiten om onze capaciteiten hier uit te breiden en een groei te leveren die gericht is op innovatieve en duurzame technologie.”

Agilon Performance Silica is een hoogwaardig technologieplatform van chemisch gemodificeerde geprecipiteerde siliciumdioxide dat de productprestaties kan verbeteren. Bij gebruik in banden draagt het bij aan de verlaging van het brandstofverbruik en de verbetering van de bandentractie en de profielslijtage van het voertuig met maar liefst 5 tot 10 procent.Agilon Performance Silica biedt ook milieu- en productievoordelen door het verbeteren van de doorvoer en door het verminderen van de kapitaaluitgaven, het energieverbruik en de uitstoot van vluchtige organische stoffen (VOS).

“De vraag naar  Agilon Performance Silica groeit wereldwijd naarmate meer van onze klanten op succesvolle wijze producten op de markt brengen die gebruik maken van deze technologie,” verklaarde Anup Jain, vice-president van PPG, Specialty Coatings & Materials. “We zijn enthousiast over de uitbreiding en over het feit nu te kunnen beschikken over een grotere flexibiliteit voor de productie van zowel conventioneel geprecipiteerd silica als  Agilon silica.”

PPG stond aan de wieg van synthetisch geprecipiteerd silica en werd een van de eerste fabrikanten om het op de markt brengen in de jaren 1930. Vandaag de dag is de silica-productengroep van PPG een wereldleider in de productie van geprecipiteerd silica voor gebruik als een versterkende vulstof in band-, industriële, schoen- en siliconen rubbertoepassingen; als een microporeuze vulstof in accuscheidingstoepassingen; als een plet- en verdikkingsmiddel in coating-, lijm- en kittoepassingen; en als een antiklonter-, vrij doorstroom- en draagmiddel in voedings-, diervoeder- en industriële toepassingen.

Als onderdeel van PPG’s activiteiten op het gebied van speciale coatings en materialen bedient de silica-productengroep klanten via een wereldwijd netwerk van productie-, onderzoeks- en technisch ondersteunende faciliteiten. Ga voor meer informatie over de silica-producten van PPG naar  www.ppgsilica.com.

PPG: WE PROTECT AND BEAUTIFY THE WORLD™

Bij PPG (NYSE: PPG) werken we elke dag voor de ontwikkeling en levering van de verven, coatings en materialen waarop onze klanten al meer dan 130 jaar vertrouwen. Wij lossen de grootste uitdagingen van onze klanten op met toewijding en creativiteit en door nauw samen te werken om het juiste pad voorwaarts te vinden. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Pittsburgh, maar wij zijn actief en innoveren in meer dan 70 landen. In 2015 hadden we een netto-omzet van $ 14,8 miljard. Wij bedienen klanten in de markten en vervangingsmarkten voor de bouw, consumentenproducten, industrie en transport. Voor meer informatie kunt u terecht op  www.ppg.com.

Vooruitziende verklaringen

Verklaringen in dit persbericht met betrekking tot zaken die geen historische feiten zijn, zijn vooruitziende verklaringen in de zin van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995 en geven de huidige mening van PPG weer met betrekking tot toekomstige gebeurtenissen of doelstellingen en de financiële of operationele prestaties of resultaten. De vooruitziende verklaringen in dit persbericht omvatten verklaringen met betrekking tot de groei van de vraag naar hoogwaardige  Agilon silica en de verwachte voordelen van de uitbreiding van geprecipiteerd silica in Delfzijl. De werkelijke gebeurtenissen kunnen wezenlijk verschillen van de huidige verwachtingen en zijn onderhevig aan een aantal risico’s en onzekerheden, waaronder de timing van de afronding van de uitbreiding; het vermogen van PPG om de verwachte voordelen van de uitbreiding te realiseren; en de andere risico’s en onzekerheden besproken in de periodieke verslagen van PPG op Formulier 10-K en Formulier 10-Q, en de huidige verslagen op Formulier 8-K, ingediend bij de Securities and Exchange Commission. De toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van hun eerste uitgifte, en PPG neemt geen enkele verplichting op zich tot het publiekelijk bijwerken of herzien van enige toekomstgerichte verklaring als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

We protect and beautify the world is een handelsmerk en  Agilon en het  PPG-logo zijn geregistreerde handelsmerken van PPG Industries Ohio, Inc.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon bij PPG voor de media:
Mark Silvey, Corporate Communications, +1 412-434-3046
silvey@ppg.com
of
Contactpersoon bij PPG voor beleggers:
Scott Minder, Investor Relations, +1 412-434-3466
sminder@ppg.com
investor.ppg.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr