17:27 uur 27-10-2016

AG&P presenteert de eerste ultra-ondiepe LNG-carrier voor de markten van niet-ontgonnen energie in Zuidoost-Azië

SINGAPORE–(BUSINESS WIRE)– AG&P (Atlantic, Gulf and Pacific Company), de toonaangevende aanbieder van infrastructuuroplossingen, heeft vandaag de lancering aangekondigd van de ultra-ondiepe 4000 – 8000 m³ LNG-carrier (LNGC), die in staat is om op rivieren en in beschutte havens te komen met een diepgang van slechts twee meter. Voor het eerst in de snel opkomende kleinschalige industrie voor LNG-infrastructuur in Zuidoost-Azië zal de LNGC dienst doen als een ‘werkpaard’ voor LNG-leveringen vlakbij de kust voor locaties die beperkte toegang hebben, zoals smalle rivieren en ondiepe havens.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20161027005772/nl/

4000 m³ LNG Carrier (Photo: Business Wire)4000 m³ LNG Carrier (Photo: Business Wire)

De LNGC, ontwikkeld door AG&P, is de eerste in zijn soort en dit werkpaard heeft een uniek rompontwerp dat de vaardiepte en de weerstand van het vaartuig in het water beperkt. Het kan worden geladen in open water, waardoor zowel de stabiliteit als snelheid wordt verbeterd en er geen sleepboten nodig zijn. De laadruimte van het schip is eenvoudig schaalbaar van 4000 – 8000 m³ met de flexibiliteit om te varen in de buurt van de kust of het overnemen van LNG-lading van een drijvende opslageenheid (FSU), die buiten de kust voor anker ligt. Het kan zowel varen op open zee als op rivieren met een minimumsnelheid van maar liefst acht knopen.

Op het vierde Annual Gas Asia Summit in Singapore zei Dhr. Derek Thomas, Hoofd van AG&P’s Advanced Research Unit: “LNG kan gescheiden geladen worden, waarbij grotere LNG-ladingen in kleinere delen kunnen worden verdeeld, en in kleinere volumes over korte afstand kunnen worden vervoerd met kusttankers, gespecialiseerde trucks en treinen naar een variëteit aan klanten. De beschikbaarheid van een kleinere schaal van levering via gescheiden opslag heeft gezorgd voor een verdeelde energiedistributie en een veelvoud aan industriële applicaties in diverse productie- en verwerkingsomgevingen. Onze nieuwe schaalbare LNGC is een plug-and-play aanpasbare leveringsoplossing die minder investeringen vergt, waardoor LNG beter toegankelijk wordt en economisch aantrekkelijk voor kleine of opkomende LNG-importmarkten.”

AG&P zal de 4000–8000m³ LNGC financieren en bouwen in zestien maanden op de eersteklas productiefaciliteit in de Filipijnen. Het schip zal beschikbaar zijn voor koop of lease, zodat het ook voor nieuwe ontwikkelaars van LNG-gerelateerde projecten meteen financieel aantrekkelijk is.

AG&P richtte onlangs een toonaangevende samenwerking op voor kleine- en middelgrote LNG-infrastructuur om een volledige virtuele LNG-pijplijn te bouwen. Met eigen ontwerp- en ontwikkelmogelijkheden samen met montage- en leveringsdiensten heeft AG&P de capaciteit om flexibele en economische oplossingen te ontwikkelen die het beste passen bij de behoeften van de klant en de waarde van een bron optimaliseren.

Voor meer informatie over AG&P’s LNG-mogelijkheden, raadpleeg http://www.agp.ph/.

Over AG&P

AG&P is een aanbieder van infrastructuuroplossingen met hypermoderne, modulaire producten en ondersteunende diensten voor schepen, projecten en fabrieken. Wij leveren aan energie-, natuur- en industriële sectoren wereldwijd. We hebben twee toonaangevende productiefaciliteiten van in totaal meer dan 150 hectare, elk met een diepe zeehaven, 80 km ten zuiden van Manila in de Filipijnen. Met een erfgoed van 116 jaar heeft AG&P een ongeëvenaarde cultuur van veiligheid en kwaliteit en investeert het flink in de ontwikkeling van haar team van professionals, ingenieurs en technici via training en opleiding. AG&P is toegewijd aan het verbeteren van levens via een uitgebreid scala aan programma’s voor gemeenschapsontwikkeling, gericht op onderwijs, medische diensten, liefdadigheid, milieuoplossingen en steun aan hen die in nood zijn, met de nadruk op de gemeenschappen waarin wij actief zijn. Meer informatie kunt u vinden op de website van AG&P via www.agp.ph

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

AG&P
Dianne Elaine O. Perez
Manager, Marketing & Communications, AG&P
Telefoon: +63 (43) 740 5800 lokaal 5399 Mobiel: +63 (998) 966 5839
dianne.ozaeta@agp.ph
of
Edelma n
Debolina Deb
Senior Account Executive, Edelman India
Telefoon: +91 9599 284435
debolina.deb@edelman.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr