13:25 uur 26-10-2016

Sheraton Hotels & Resorts introduceert vernieuwde Sheraton Grand London Park Lane na renovatie van miljoenen ponden

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Sheraton Hotels & Resorts, onderdeel van Marriott International Inc (NASDAQ: MAR), heeft vandaag de officiële onthulling van het Sheraton Grand London Park Lane bekendgemaakt na een miljoenen ponden kostende transformatie van de 303 kamers en openbare ruimtes, waaronder de beroemde Palm Court Lounge,de Art Deco Ballroom en de Silver Gallery van Klasse II. Onder leiding van interieurontwerper MKV Design, en in samenwerking met het mondiale ontwerpteam van het Sheraton-merk, werd het renovatieproject gebaseerd op het erfgoed van het pand en de benijdenswaardige locatie, direct tegenover Green Park. Tegelijkertijd werden moderne en stijlvolle designaccenten toegevoegd in het hele gebouw. Na de robuuste renovatie is het hotel aangemerkt als een Sheraton Grand en maakt daarmee deel uit van de voornaamste hotels van het merk, erkend voor hun opwindende bestemmingen, opvallende designs en voortreffelijkheid in service en gastervaringen. Het Sheraton Grand London Park Lane is het eerste hotel in Londen om aan deze selecte portfolio van 35 Sheraton hotels wereldwijd te worden toegevoegd.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20161026005808/nl/

Sheraton Hotels & Resorts - Sheraton Grand London Park Lane - Art Deco Suite (foto: Business Wire) Sheraton Hotels & Resorts – Sheraton Grand London Park Lane – Art Deco Suite (foto: Business Wire)

“Londen is een grote wereldwijde hub voor reizen en daarom een cruciale markt voor Sheraton, wereldwijd het meest verbreide merk van Marriott International, om een premium vlaggenschiphotel in te hebben,” aldus Brian McGuinness, Senior Vice President en Global Brand Leader voor Sheraton Hotels and Resorts. “Het Sheraton Grand Park Lane London en zijn extravagante vernieuwing zal zeker zorgen voor een halo-effect voor het merk en zal dienen als een goed voorbeeld van onze transformatie-inspanningen.”

Sinds zijn hoogtijdagen als de ontmoetingsplaats bij uitstek voor socialites, beroemdheden en de aristocratie, heeft het Sheraton Grand London Park Lane een lange geschiedenis van het bijeenbrengen van mensen in het hart van Mayfair. Voortbouwend op het Art Deco-erfgoed en de sociale status van het hotel, is het nieuwe interieur ontworpen om te voorzien in een serie ruimtes met goede onderlinge verbindingen waar zaken en plezier naadloos in elkaar kunnen overgaan. De 303 kamers zijn volledig opnieuw ontworpen om een elegante, luxe hotelervaring te creëren die de geest van het Art Deco-tijdperk weet te vatten. Nieuw in het hotel zijn de 43 Sheraton Club Kamers en Suites die exclusieve toegang bieden tot de Sheraton® Club Lounge, een privé-ruimte waar de gasten kunnen genieten van een gratis ontbijt, drankjes en snacks gedurende de dag, een kopje The Palm Court-middagthee, een complete bar en avondhapjes. Voor zakelijke reizigers omvatten de Club Kamers ook gratis gebruik van een privé-vergaderzaal binnen de Sheraton® Club Lounge die plaats biedt aan maximaal acht personen.

De 21 suites van het hotel zijn opnieuw ingericht om optimaal gebruik te maken van de interne ruimte en ten volle te profiteren van het lommerrijke uitzicht op Green Park. Vele van deze hebben nu de mogelijkheid om toegang te geven tot aangrenzende suites om grote familiegroepen in onder te brengen. De Grand Suite van het hotel is een statement in luxe, bestaande uit een entreelobby, slaapkamer en badkamer, evenals een woon- en eetgedeelte. De kamers zijn met elkaar verbonden via dubbelbrede schuifdeuren, waardoor van de hele suite één enkele ruimte gemaakt kan worden.

“De transformatie van het Sheraton Grand London Park Lane markeert een mijlpaal voor het Sheraton-merk in het Verenigd Koninkrijk,” verklaarde Even Frydenberg, Chief Operations en Franchise Support Officer Europe, Marriott International. “Dankzij een succesvolle samenwerking met Sir Richard Sutton Limited is dit onlangs gerenoveerde hotel een lichtende vertegenwoordiger van de Grand-hotels van het merk en een strategisch belangrijke troef in ons Sheraton-portfolio.”

De renovatie heeft ook eigentijdse ontmoetingsplaatsen voor lokale en mondiale reizigers gecreëerd. In de beroemde Palm Court Lounge van het hotel zorgen strakke meubels en een prachtig gebrandschilderd glazen plafond voor de perfecte achtergrond voor een bruisende sfeer en een levendig uitgaansleven. In overeenstemming met de traditie van de grand hotel lounges van de jaren ’20 en ’30 worden ontbijt, middagthee, diner en cocktails allemaal geserveerd met fantasierijke menutoevoegingen via  Paired. Paired is het nieuw leven ingeblazen eet- en drinkprogramma van het Sheraton merk, dat kleine gerechten en eclectische barsnacks biedt, geserveerd met gesuggereerde premium wijnen en lokale ambachtelijke soorten bier.

Het authentieke Italiaanse restaurant, Mercante, biedt verse en seizoensgebonden gerechten voor gasten en bezoekers van het hotel. Een snel Business Lunch-menu is geschikt voor midweekse vergaderingen, terwijl de Prosecco Brunch in Italiaanse stijl een unieke draai geeft aan de gevestigde eetgewoontes. De Smith & Whistle, een traditionelere gelegenheid die zich heeft laten inspireren door de jaren ‘20, serveert cocktails en ambachtelijk bier, naast Britse hapjes om samen te delen. Buiten dineren is ook mogelijk in zowel Mercante als Smith & Whistle.

“Als hoteliers zijn we verheugd om te hebben samengewerkt met Sheraton Hotels & Resorts gedurende dit 2 jaar durende project, om deze icoon van Piccadilly te renoveren,” gaf Christopher Lacey, Managing Director, Sir Richard Sutton Limited, te kennen.

Het Sheraton Grand London Park Lane – tarieven vanaf £ 249 voor een klassieke kamer. Voor meer informatie en reserveringen kunt u terecht op  www.sheratonparklane.com

# # #

Over Sheraton Hotels & Resorts
Sheraton Hotels & Resorts, onderdeel van Marriott International Inc., maakt het gemakkelijk voor gasten om de mogelijkheden van hun reis te verkennen en daarbij te ontspannen en te genieten in meer dan 440 hotels in meer dan 70 landen over de hele wereld. Sheraton blijft het merk versterken door middel van een innovatieve gastervaring, opvallend design, multi-channel marketing en een scherpe focus op service. Ga voor meer informatie naar  www.sheraton.com. Blijf in contact met Sheraton: @sheratonhotels op Twitter en Instagram en via facebook.com/Sheraton.

Marriott International Inc. (NASDAQ: MAR) is het grootste hotelbedrijf van de wereld. Het bedrijf, gevestigd in Bethesda, Maryland (Verenigde Staten) bezit meer dan 5700 panden in meer dan 110 verschillende landen. Marriott beheert hotels, is franchisegever en verstrekt licenties voor timesharing van vakantieresorts. De 30 grootste merken die vallen onder het bedrijf zijn: Bulgari Hotels and Resorts®, The Ritz-Carlton® en The Ritz-Carlton Reserve®, St. Regis®, W®, EDITION®, JW Marriott®, The Luxury Collection®, Marriott Hotels®, Westin®, Le Méridien®, Renaissance® Hotels, Sheraton®, Delta Hotels by MarriottSM, Marriott Executive Apartments®, Marriott Vacation Club®, Autograph Collection® Hotels, Tribute Portfolio™, Design Hotels™, Gaylord Hotels®, Courtyard®, Four Points® by Sheraton, SpringHill Suites®, Fairfield Inn & Suites®, Residence Inn®, TownePlace Suites®, AC Hotels by Marriott®, Aloft®, Element®, Moxy Hotels® en Protea Hotels by Marriott®. Marriot beheert ook de geprezen loyalty programma’s Marriott Rewards®, waar The Ritz Carlton Rewards® ook onder valt, en Starwood Preffered Guest®. Voor meer informatie, ga naar  www.marriott.com. Het laatste nieuws over het bedrijf vindt u op www.marriottnewscenter.com en @MarriottIntl.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediavragen
Starwood Hotels & Resorts
Aurelie Ternisien, tel.: +44 (0)207 290 7107
Mob.: +44 (0)7 826 921 753
Director of Communications, VK en Ierland
Aurelie.Ternisien@Sheraton.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr