17:41 uur 21-10-2016

Jury verkiest Disruptive Technologies unaniem tot winnaar van Norwegian Tech Award 2016

BERGEN, Noorwegen–(BUSINESS WIRE)– Disruptive Technologies heeft vandaag bekendgemaakt winnaar te zijn van de meest prestigieuze technologieprijs van Noorwegen. Teknisk Ukeblad, Nito en Tekna zitten achter de prijs. De award is uitgereikt tijdens een galadiner in Gardermoen op woensdag 19 oktober, in het bijzijn van vijfhonderd gasten.

“Onze draadloze sensoren hebben het formaat van een postzegel en hebben een batterijduur van 15 jaar. Ze zijn verbonden met het internet, zodat iedereen ze eenvoudig kan gebruiken. Dit is het echte internet der dingen, en dat heeft de jury ingezien”, zei Erik Fossum Færevaag, oprichter en ceo van Disruptive Technologies.

 

Unanimous Jury Selects Disruptive Technologies as the Winner of Norwegian Tech Award 2016

 

BERGEN, Norway–(BUSINESS WIRE)– Disruptive Technologies today announced to have won Norway’s most prestigious technology award, Norwegian Tech Award. Behind the price stands Teknisk Ukeblad, Nito and Tekna. The award was presented during a gala dinner at Gardermoen on Wednesday 19 October with 500 guests in the audience.

– Our wireless sensors are the size of a postage stamp and have 15 years of battery lifetime. They are Internet connected, such that everybody can use them with absolute simplicity. This is the true IoT, that is what the jury have seen, says Erik Fossum Færevaag, founder and CEO of Disruptive Technologies.

Disruptive Technologies has developed a complete IoT platform from sensor to cloud solution ready for developers to establish their own solutions, and encourage cooperation with innovative companies that want to use the technology. In addition to the unique sensors, the jury was impressed by the unique strategy with the cloud platform and services around the sensors.

About Disruptive Technologies

Disruptive Technologies is a Norwegian technology company positioned within the Wireless Sensor Network (WSN) market and develops ultra small sensor nodes with unprecedented performance and characteristics primed to enter into and expand the “Internet of Things” (IoT) and Industry 4.0. Disruptive Technologies aims to be the foremost technology provider for connecting any “thing” to the Internet and has a global market perspective with offices in Bergen, Oslo, Trondheim, Aarhus and Mûnich.

About Norwegian Tech Award

The leading technical magazine in Norway, Teknisk Ukeblad, in cooperation with Nito (the leading organization for engineers and technologists in Norway) and Tekna (the leading organization for technology graduates in Norway) allocates every year an award for a technology company, person or project that represents a good engineering solution or breakthrough on a technological or societal problem. The winner is decided by a poll on tu.no and an assessment by a professional jury consisting of representatives from The Research Council of Norway, Tekna, NITO, Association of Consulting Engineers Norway, SINTEF, Norway 4.0, TU Media and Abelia.

Contacts

Disruptive Technologies AS
Jarle Kvamme, CFO
+47 90 59 69 86
jarle.kvamme@disruptive-t echnologies.com
www .disruptive-technologies.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr