10:21 uur 12-10-2016

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– Vandaag vindt de officiële opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W Amsterdam. Met de transformatie van het voormalige KAS Bank-gebouw, gelegen tegenover het voormalige Rijkskantoorgebouw voor Geld en Telefonie (Exchange), is W Amsterdam compleet.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20161012005525/nl/

W Amsterdam BANK building entrance (Photo: Business Wire)W Amsterdam BANK building entrance (Photo: Business Wire)

Het BANK-gebouw telt 66 stijlvolle, innovatieve kamers, waaronder de 184 m2 tellende E WOW-suite met uitzicht op de grachten. De indrukwekkende AWAY Spa bevindt zich achter de 4000kg wegende originele kluisdeuren van de voormalige KAS Bank. The Butcher, bekend van de kwalitatieve burgers, is ook vanaf vandaag geopend. Aan de X BAR kunnen gasten terecht voor ‘Detox, Retox en Repeat’ om vervolgens in de fitnessruimte FIT te werken aan hun conditie. Ook biedt BANK met conceptstore X BANK een platform van maar liefst 700 m2 voor Nederlandse kunstenaars en ontwerpers op het gebied van mode, kunst en fotografie. Daarnaast herbergt het BANK-gebouw restaurant THE DUCHESS, een elegant en stijlvol restaurant geïnspireerd op de Belle Époque.

Liran Wizman, eigenaar van W Amsterdam en Europe Hotels | Private Collection: “Een hotel dat verdeeld is over twee gebouwen is erg bijzonder. Hoewel beide gebouwen een eigen identiteit hebben, is het ons gelukt om eenheid te creëren.”

Immersive theatre
De kick-off van de opening wordt verzorgd door theatercollectief Bouillabaisse, onder leiding van actrice Carolien Spoor. Gasten denken een normale rondleiding te krijgen, maar komen er gaandeweg achter dat ze onderdeel zijn van een verrassend theaterstuk. Bouillabaisse laat de gasten op een spectaculaire manier kennis maken met de bijzondere eigenschappen van het historische gebouw.

One Scene Two Sides
Met de onderscheidende mix tussen historie en hedendaagse stijl, biedt BANK zowel internationale gasten als lokale jetsetters de mogelijkheid om W Amsterdam naar eigen smaak te ervaren. Gasten die zichzelf willen onderdompelen in ‘what’s new and next’ in het Amsterdamse uitgaansleven, kunnen terecht in W Lounge en het WET Deck op de bovenste verdieping van het Exchange-gebouw. Mensen die juist liever ontsnappen aan de drukte van de stad kunnen inchecken in het BANK-gebouw waar de verfijnde kamers en de weelderige spa ultieme rust bieden.

Design
Het vooruitstrevende design van het Exchange-gebouw is geïnspireerd op de tijd dat de PTT hier nog gehuisvest was en het verbinden en uitwisselen van informatie centraal stond. Zo vormt meer dan 5 km aan buizen en elektrische geleiding hieraan een eerbetoon. Naast het moderne design van het Exchange-gebouw zijn het juist de historische elementen die in het voormalig KAS Bank-gebouw, dat dateert uit 1908, in het oog springen. Architecten Wingender Hovenier (WINHOV) hebben de transformatie van dit enorme gebouw uitgevoerd en het interieur is ontworpen door Baranowitz + Kronenberg, die zich lieten inspireren door goud en diamant om het historische karakter van het gebouw te benadrukken.

Interieur
De kamers in BANK stralen speelse luxe en elegantie uit. De zwart met gouden bedspreien, geïnspireerd op bankkluizen, zijn speciaal ontworpen door de Nederlandse textielontwerpster Aleksandra Gaca. De kussens, ontworpen door Sabrina Bongiovanni, zijn een weergave van het kenmerkende Amsterdamse straatbeeld. De minibars, in de vorm van een gouden kluis, herinneren de gasten aan de bijzondere historie van het gebouw.

AWAY Spa
Het zwart-goud thema is doorgevoerd in de AWAY Spa, die zich in de kelder van het gebouw bevindt waar vroeger de kluizen waren. De AWAY Spa biedt internationale en lokale gasten op maat gemaakte behandelingen aan om lichaam en geest tot rust te laten komen. De spa bestaat uit 7 behandelruimtes, een sauna, stoomcabine, hot tub, dompelbad en een ontspanningsruimte. De zwarte wanden met gouden accenten bieden de ultieme achtergrond voor exclusieve behandelingen zoals de ‘Diamonds Don’t Lie Facial’, met de befaamde Gemology-producten die huidveroudering tegengaan door middel van puur diamantpoeder.

“De uitbreiding van W Amsterdam geeft aan dat er grote vraag is naar dit innovatieve lifestylemerk in de huidige reismarkt,” zegt Anthony Ingham, Global Brand Leader, W Hotels Worldwide. “De locatie van W Amsterdam in het bruisende hart van de stad en de rijke historie van beide gebouwen, gecombineerd met het moderne interieur en W’s onderscheidende programmering, zorgen voor de perfecte setting voor W in de hoofdstad.”

Over W Amsterdam
W Amsterdam brengt het kosmopolitische gevoel van New York naar onze hoofdstad en laat zien ‘what new and next’ is op het gebied van mode, design en entertainment. Het hotel ligt achter het Paleis op de Dam en is verdeeld over het voormalige PTT-kantoor (Exchange ) en het historische KAS Bank-gebouw (BANK). De in totaal 238 kamers en suites worden gekenmerkt door een modern design, afgewisseld met historische details en een knipoog naar Amsterdamse landmarks. Op de bovenste verdieping van het Exchange-gebouw is restaurant MR. PORTER gevestigd, evenals de iconische rooftop bar W Lounge die een 360-graden uitzicht biedt over Amsterdam en het WET Deck. In het BANK-gebouw kan men terecht bij THE DUCHESS, een elegant en stijlvol restaurant geïnspireerd op de Belle Époque. Met retailconcept X BANK biedt W Amsterdam een platform aan Nederlandse kunstenaars en ontwerpers op het gebied van kunst, mode en fotografie. Daarnaast zijn ook The Butcher, X BAR, AWAY Spa en FIT gevestigd in dit pand. Alle gasten van W Amsterdam kunnen gebruikmaken van de beroemde Whatever/Whenever® service waarbij de W Insider gasten voorziet van alles wat zij willen, wanneer zij maar willen, zolang het maar legaal is. Kamers in W Amsterdam zijn beschikbaar vanaf €350,- per nacht. Voor meer informatie, ga naar www.wamsterdam.com of volg ons op Facebook, Twitter en Instagram en gebruik hashtag #WXXX of #onescenetwosides.

Over W hotels wereldwijd
W Hotels is een eigentijds, door design geïnspireerd luxe lifestylemerk en de innovator in de sector met 47 hotels en resorts, waaronder 17 residenties van het W-merk, in de meest bruisende steden en exotische bestemmingen ter wereld. Inspirerend, iconisch, innovatief en invloedrijk: W Hotels biedt de ultieme insider access, met een unieke mix van karakteristiek design en passie voor mode, muziek en entertainment. Met meer dan 16 jaar bewezen succes, is W Hotels op weg naar 60 hotels in 2017. W Hotels zijn aangekondigd voor Shanghai, Tel Aviv, Abu Dhabi, Mumbai, Dubai, Amman, Jakarta, Panama, Muscat, Suzhou, Changsha, Chengdu, New Delhi, Kuala Lumpur, Shenyang, Marrakech en Brisbane. W Retreats zullen worden geopend in Goa, Phuket, Hainan, en Riviera May in Mexico. Voor meer informatie, ga naar  www.whotels.com of volg Twitter, Instagram en Facebook.

Over Marriot International
Marriot international, Inc. (NASDAQ: MAR) is het grootste hotelbedrijf van de wereld. Het bedrijf, gevestigd in Bethesda, Maryland (Verenigde Staten) bezit meer dan 5700 panden in 110 verschillende landen. Marriott beheert hotels, is franchisegever en verstrekt licenties voor timesharing van vakantie resorts. De 30 grootste merken die vallen onder Marriott zijn: Bulgari Hotels and Resorts®, The Ritz-Carlton® and The Ritz-Carlton Reserve®, St. Regis®, W®, EDITION®, JW Marriott®, The Luxury Collection®, Marriott Hotels®, Westin®, Le Méridien®, Renaissance® Hotels, Sheraton®, Delta Hotels by Marriott SM , Marriott Executive Apartments®, Marriott Vacation Club®, Autograph Collection® Hotels, Tribute Portfolio™, Design Hotels™, Gaylord Hotels®, Courtyard®, Four Points® by Sheraton, SpringHill Suites®, Fairfield Inn & Suites®, Residence Inn®, TownePlace Suites®, AC Hotels by Marriott®, Aloft®, Element®, Moxy  Hotels® and Protea Hotels by Marriott®. Marriot beheert ook de geprezen loyalty programma’s Marriott Rewards®, waar The Ritz Carlton Rewards® ook onder valt en Starwood Preffered Guest®. Voor meer informatie, ga naar www.mariott.com. Het laatste nieuws over het bedrijf vind je op www.mariottnewscenter.com en @Marriottintl.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor vragen, interviewverzoeken of beeldmateriaal neem contact op met:
Het PR Bureau
Isabelle Storms, M: 06 46 60 63 92
E: wamsterdam@hetprbureau.nl
of
W Amsterdam Hotel
Ellen Bruens, M: 06 24 80 61 68
E: ellen.bruens@starwoodhotels.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr