09:36 uur 12-10-2016

Grakon LLC neemt BMAC Limited over

SEATTLE–(BUSINESS WIRE)– Grakon LLC ( www.grakon.com), een wereldleider in het ontwerpen en vervaardigen van aangepaste led-verlichtingsoplossingen voor binnen en buiten, heavy-duty werklampen, technische armatuurcomponenten en elektronische modules, heeft de overname bekendgemaakt van BMAC Limited, gevestigd in Manchester, Engeland. Grakon, met hoofdkantoor in Seattle, WA (VS), werd in oktober 2014 overgenomen door Industrial Growth Partners IV, L.P. ( IGP).

President en CEO Dave Paborsky van Grakon merkte op: “We zijn heel verheugd om BMAC te kunnen verwelkomen in de Grakon-familie. Met BMAC hebben we onmiddellijk een toonaangevende positie op de Britse markt voor treinen en bussen. De overname versnelt onze doorlopende groei in Europa en zorgt voor nog grotere diversificatie van de eindmarkten die wij bedienen.”

Mark Rutherford, Managing Director van BMAC, voegde daar aan toe: “We staan te springen om met verenigde krachten aan de slag te gaan met Grakon. Door de mondiale voetafdruk in combinatie met wereldwijd toonaangevende capaciteiten voor ontwerp en ontwikkeling zullen wij onze trein- en busklanten beter kunnen bedienen met toegang tot de nieuwste technologie, ondersteund door een werkelijk mondiale toeleveringsketen.”

“De combinatie van toonaangevende expertise, nieuwe markten, geografische expansie en beschikbare producten vormt een krachtig instrument om de klanten van Grakon wereldwijd te helpen voorzien in hun behoeften aan verlichting en elektronische componenten,” zo merkte Paborsky op.

Details van overname – Op 3 oktober 2016 werd Grakon LLC eigenaar van BMAC Limited, deels met de hulp van aanvullend kapitaal van Industrial Growth Partners IV, L.P., het management en bepaalde externe investeerders. IGP en Grakon blijven op zoek naar nadere overnames waardoor de positie van Grakon als toonaangevende wereldwijde ontwerper en fabrikant van geavanceerde verlichtings- en elektronicasystemen verder kan worden versterkt.

OVER GRAKON

Het in Seattle, Washington, gevestigde Grakon werd opgericht in 1978 en is een wereldleider op het gebied van ontwerp en ontwikkeling van geavanceerde verlichtings- en elektronicasystemen, en van technische armatuurcomponenten voor belangrijke OEM-klanten op het gebied van zware vrachtwagens, treinen, bussen en powersports. In mei 2016 werd Grakon eigenaar van Hamsar Diversco, gevestigd in Burlington, Ontario, Canada. Hamsar ontwerpt, vervaardigt en assembleert externe verlichting en elektronicaproducten voor sneeuwschuivers, off-road/powersports, zware vrachtwagens en andere eindmarkten op voertuiggebied.

Vanwege de expertise en innovatieve ontwerpen van Grakon is het bedrijf door diverse OEM-klanten aangewezen als voorkeursleverancier. Onze ontwerp-expertise omvat industrieel, mechanisch, elektrisch en optisch design. Grakon heeft een volwassen, klantgericht, op processen gebaseerd kwaliteitssysteem en programmatisch ontwikkelingssysteem conform ISO 9001:2000, TS16949 en ISO14001. Voor meer informatie kunt u terecht op www.grakon.com.

OVER BMAC

Het in Manchester, Engeland gevestigde en in 1927 opgerichte BMAC is een leider in het ontwerp, de vervaardiging en de distributie van led-verlichting en elektronische regelsystemen voor de Europese trein-, bus en trammarkt. Producten zijn onder meer lichtarmaturen voor buiten en binnen, schakelinrichtingen, bedieningspanelen, beldrukknoppen en andere elektromechanische componenten. Recente nieuwe lanceringen waren onder meer de eerste led-treinverlichtingsoplossing op de markt die volledig voldoet aan de Europese norm EN15153-1 voor externe verlichting van treinen en een draadloos stopknopsysteem met eigen voeding voor bussen. BMAC heeft ISO 9001:2008-goedkeuring en RISQS-kwalificatie (alias Link-Up) voor het voorzien in de behoeften van de Britse spoorinfrastructuur. Voor meer informatie kunt u terecht op www.bmac.ltd.uk.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Grakon
Kevin Hare, 206-824-6000
kevin.hare@grakon.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr