09:44 uur 12-10-2016

Dimension Data: mobiele werkplekken zijn niet klaar voor cyberdreigingen van de toekomst

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Dimension Data, de wereldwijde leverancier van ICT-oplossingen en -services, presenteert een onderzoek en ¹whitepaper die de noodzaak voor organisaties om te transformeren onderzoekt. Die transformatie moet ervoor zorgen dat werknemers op in een meer mobiele werkomgeving kunnen werken. Sterker nog, bedrijven die werknemers geen flexibele, zelfstandige en creatieve werkomgeving bieden, lopen het risico geen volgende generatie talent aan te trekken en te behouden. De meeste werkplekken zijn echter niet klaar voor de cyberdreigingen van morgen.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20161012005092/nl/

Infographic - Security Workspaces for TomorrowInfographic – Security Workspaces for Tomorrow

De onderzoek met de titel  Securing Workspaces for Tomorrow onderzoekt de vraag van werknemers over de hele wereld om een mobielere werkplek, met de flexibiliteit om te werken vanaf elke locatie, op elk moment en op elk apparaat, met als doel om productiever te worden en een goede balans tussen werk en privé-leven te realiseren.

“Maar”, waarschuwt Matthew Gyde, Group Executive – Security bij Dimension Data, “Daar waar mobiele gebruikers onderweg toegang zoeken tot het internet, zijn ze kwetsbaarder voor aanvallen. Dan hebben ze immers niet hetzelfde niveau van beveiliging als binnen het kantoorgebouw.”

Tony Walt, Group Executive – End-user Computing bij Dimension Data, verklaart: “Mobiliteit is niet alleen een voorkeur, maar een noodzaak die ongewild voor complexiteit zorgt, aangezien het gaat om het handhaven van de integriteit van beveiligde werkplek voor morgen.”

Naarmate meer bedrijven streven naar de creatie van de werkplek van de toekomst en van de voordelen van een mobiel personeelsbestand dat gebruik maakt van cloud-platforms, is er een grotere noodzaak voor de invoering van passende maatregelen om te zorgen voor de beveiliging van gegevens, infrastructuren, applicaties en gebruikers, waar die zich ook maar kunnen bevinden. De apparaten, omgeving, applicaties en opkomende technologieën staan allemaal in verbinding met het internet. Hierdoor ontstaan er mogelijkheden voor cybercriminelen om de kwetsbaarheden van de nieuwe werkplek te exploiteren.

“Hoewel het mobiele eindpunt een potentiële gamechanger is voor bedrijven, stelt het mobiele werknemers bloot aan beveiligingsrisico’s en kwetsbaarheden, omdat ze niet worden beschermd door de juiste beveiliging,” licht Gyde toe.

Enkele hoogtepunten van het onderzoek en de whitepaper  Securing Workspaces for Tomorrow :

  • smart offices: het IoT (Internet of Things) brengt het Internet of Threats met zich mee: de van het IoT voorziene werkplek voor de toekomst biedt meer controle en maatwerk dan in het verleden niet haalbaar was. Maar deze slimme apparaten en hun hubs kunnen vatbaarder zijn voor cyberaanvallen, omdat ze meestal ontworpen zijn met alleen elementaire beveiligingsfuncties.
  • cyberaanvallen worden meestal niet opgemerkt: ze zitten vaak verstopt in versleuteld HTTPS-verkeer, of in legitieme bestanden zoals Word en PDF.
  • eindgebruikers worden geïdentificeerd als de zwakste schakel en een interne bedreiging: 54 procent van de beveiligingsprofessionals wereldwijd zien phishing / social engineering als een van de twee meest voorkomende bedreigingstechnieken.
  • cybercriminelen kunnen aanvallen doen op Software-as-a-Service (SaaS)-platforms: als gegevens die worden overgebracht naar de cloud worden onderschept of in de cloud verblijven zonder de juiste versleuteling, worden ze meteen een goudmijn voor ontdekkers ervan.
  • blokkeren van bedreigingen door middel van contextbewuste beveiligingsanalyse: contextbewuste beveiligingsanalyse kan worden gebruikt om snel de meest diverse geavanceerde aanvallen op te sporen, zoals DDoS, zero-day malware en bedreigingen van binnenuit. Samen met de continue laterale controle in alle netwerken van de onderneming die de gebruikers, apparaten en applicaties herkent, wordt door de oplossing de respons bij incidenten versneld, het forensisch onderzoek verbeterd en het risico voor de onderneming verminderd.

Klik  hier om de whitepaper  Securing Workspaces for Tomorrow te downloaden.

¹  Dimension Data gaf opdracht aan  Frost and Sullivan  voor het onderzoek en om de whitepaper Securing Workspaces for Tomorrow op basis hiervan samen te stellen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Dimension Data
Erik Bakker
Telefoon: 0342 402 546
e-mail: erik.bakker@dimensiondata.com

 

 

Check out our twitter: @NewsNovumpr