10:20 uur 12-10-2016

BillerudKorsnäs Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler

Oslo, Noorwegen–(BUSINESS WIRE)– Kezzler AS, een leider op het gebied van zakelijke serialisatiediensten, heeft vandaag aangekondigd dat zij een overeenkomst met BillerudKorsnäs Venture heeft afgerond inzake een aandelenbelegging met Kezzler. BillerudKorsnäs Venture is een volledige dochteronderneming van BillerudKorsnäs AB (STO: BILL). Het nieuwe vermogen zal gebruikt worden om Kezzlers organisatie in de Verenigde Staten, Europa en Azië uit te breiden. In het kader van de investering zal de heer Anders Persson, algemeen directeur van BillerudKorsnäs Venture toetreden tot Kezzlers Raad van bestuur.

“De afgelopen maanden hebben we er hard aan gewerkt om de juiste industriële belegger te vinden en we zijn van mening dat BillerudKorsnäs strategisch uitstekend bij ons past”, aldus Thomas Körmendi, CEO van Kezzler. “Ons bedrijf betreedt een hoge groeifase en we blijven samenwerken met industriële beleggers en mondiale innovatieve verpakkingsbedrijven. Levensmiddelen- en farmaceutische merken staan onder enorme druk om hun producten te serialiseren en wij zijn van mening dat we de meest rendabele en veilige productidentificatie op itemniveau voor massavolumes in realtime hebben.”

BillerudKorsnäs wil de conventionele verpakkingen op het gebied van een duurzame toekomst uitdagen en heeft een duidelijke strategie waarbij een deel van de groei gegenereerd zal worden door middel van nieuwe omzet en oplossingen verder in de verpakkingswaardeketen. Als onderdeel hiervan is BillerudKorsnäs Venture AB in het voorjaar opgericht en heeft het een takenpakket bestaande uit onder meer het vinden van en investeren in jonge bedrijven. Het doel is om nauw en actief met deze bedrijven samen te werken om zo nieuwe verpakkingsgerelateerde oplossingen te ontwikkelen. Gedigitaliseerde verpakkingen, ook wel ‘Het internet der verpakkingen’ genoemd, is een van de gebieden waar het bedrijf zich op richt en de investering in Kezzler is een eerste belangrijke stap in die richting.

“Kezzler is een pionier binnen de sector, met technologieën waarbij de verpakkingen voorzien worden van unieke codes voor productidentificatie op itemniveau voor massavolumes. Wij zijn van mening dat Kezzlers technologieën uitermate interessant zijn voor het verpakken van levensmiddelen en andere consumentengoederen waarvoor traceerbaarheid en authenticiteit belangrijk is; het biedt een nieuw kanaal voor realtime interactie door de consument. Dit ontwikkelingsgebied is voor ons van strategisch belang”, aldus Anders Persson, algemeen directeur van BillerudKorsnäs Venture.

Over Kezzler

Kezzler AS is een wereldmarktleider op het gebied van serialisatietechnologie en bedrijfsplatforms ontworpen voor de industrie. De missie van Kezzler is het standaardiseren van serialisatie en het veranderen van wereldwijde bedrijfspraktijken door productitems digitaal uniek en interactief te maken. Kezzler heeft vestigingen in de Verenigde Staten, India, Oostenrijk en Nederland. Ga voor meer informatie over Kezzler naar  www.kezzler.com.

Over BillerudKorsnäs

BillerudKorsnäs biedt verpakkingsmaterialen en -oplossingen die op het gebied van een duurzame toekomst een uitdaging vormen voor de conventionele verpakkingen. Zij zijn een wereldleider op het gebied van primaire, op glasvezel gebaseerde verpakkingsmaterialen en heeft een klantenbestand verspreid over 100 verschillende landen. Het bedrijf heeft 8 productievestigingen in Zweden, Finland en het Verenigd Koninkrijk en telt ongeveer 4.200 werknemers in 13 landen. BillerudKorsnäs heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer SEK 22 miljard en staat genoteerd aan Nasdaq Stockholm.
www.billerudkorsnas.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Kezzler AS
Paul Laland, +1-415-519-6610 (mobiel)
+47 219 56 400 (kantoor)
VP Corporate Affairs
p.laland@kezzler.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr