08:12 uur 04-10-2016

De International Award of Merit 2016 van Longines en de International Federation of Horseracing Authorities (IFHA) gaat naar de familie Romanet, die reeds sinds jaar en dag een vooraanstaande rol vervult binnen de …

SAINT-IMIER, Zwitserland–(BUSINESS WIRE)– Als officieel partner en officieel tijdwaarnemer van de IFHA heeft Longines op 3 oktober in Parijs de International Award of Merit van Longines de IFHA overhandigd aan de familie Romanet.

Juan-Carlos Capelli, Vice President van Longines en hoofd van International Marketing, verklaarde: “Het is een groot voorrecht de toewijding van de familie Romanet tot de sport, waarbinnen Longines al meer dan een eeuw lang haar expertise op het gebied van tijdregistratie heeft aangewend, te eren. Toen we in 2013 partner werden van de IFHA stond Louis Romanet al aan het hoofd van deze organisatie. Vanaf dat moment hebben we samen gewerkt aan de ontwikkeling van het sportaspect van de draf- en rensport door middel van een reeks prijzen. Jean Romanet, de vader van Louis Romanet, zette de inspanningen van zijn eigen vader en van zijn oom tot het reguleren van de Franse draf- en rensport voort. Zijn invloed reikte tot ver over de grenzen van het continent dankzij zijn onophoudelijke inspanningen om de samenwerking tussen de regulerende instanties binnen de internationale draf- en rensport te bevorderen. Hij was betrokken bij de ontwikkeling van het Group-rennen in Europa, dat de basis vormde voor het systeem van Graded Races dat in Noord-Amerika wordt gehanteerd. Zijn visie om de belanghebbenden binnen de wereld van het paardenrennen bijeen te brengen, leidde tot de oprichting van de International Conference of Horseracing Authorities. Ik heb oprechte bewondering voor het enorme werk dat door deze geweldige man is volbracht.”

Louis Romanet, voorzitter van de IFHA, sprak zijn waardering uit tijdens het in ontvangst nemen van de prijs namens de familie Romanet. “Deze prijs is een erkenning voor meer dan 100 jaar toewijding tot de draf- en rensport door mijn familie, over een spanne van drie generaties: mijn oudoom, mijn grootvader en met name mijn vader, wiens visie heeft geleid tot de oprichting van de IFHA en de bevordering van de relaties tussen organisaties in de draf- en rensport van over de hele wereld. De gelegenheid om schouder aan schouder te werken met mijn vader in 1968 en te zien hoe de International Conference of Horseracing Authorities zich ontwikkelde tot een krachtige internationale federatie die zit inzet voor de groei en bescherming van de mondiale draf- en rensport is een bron van grote trots voor de familie Romanet. De aansluiting van belangrijke regio’s op het gebied van de draf- en rensport is in grote mate toe te schrijven aan de Federation en dit kreeg formeel vorm in 2003, met de benoeming van drie vicevoorzitters als vertegenwoordigers van de regio’s Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. Het verheugt me zeer om te zien hoe de sport zich heeft ontwikkeld in deze regio’s en hoe de Asian Racing Federation, European and Mediterranean Horseracing Federation, OSAF en Pan American Conference samen de draf- en rensport en het paardenfokken internationaal naar een hoger peil hebben getild, waarmee de doelstelling van mijn vader tijdens de eerste internationale conferentie in 1967 zijn vervuld.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Longines:
Nathalie Herrera
publicrelations@longines.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr