15:13 uur 27-09-2016

Instelling voor begeleid wonen The Haven in Windermere kiest Ascom teleCARE IP-noodoproepsysteem

RALEIGH, N.C.–(BUSINESS WIRE)– De veiligheid en beveiliging van de bewoners zijn cruciaal voor het particuliere centrum voor langdurige ouderenzorg The Haven in Windermere. Daarom heeft de instelling in Baton Rouge, Louisiana (VS) haar noodoproepsysteem geactualiseerd, zodat de bewoners veiliger en beter beveiligd zijn. Onlangs werd een nieuw teleCARE IP-systeem geïnstalleerd van Ascom, de toonaangevende wereldwijde leverancier van informatie- en communicatietechnologie (ICT) voor de gezondheidszorg. Samen met partner Executone of Louisiana implementeerden de klinische en technische teams van Ascom een oplossing die specifiek ontworpen is om de communicatie tussen bewoner en zorgverlener te stroomlijnen en de efficiency van het personeel te verbeteren.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20160926006134/nl/

Iedereen die in The Haven woont, moet zich prettig voelen.

Management en personeel van The Haven weten dat bovenstaande zin meer dan alleen een motto is. Een van de redenen dat de instelling voor Ascom koos om haar achterhaalde noodoproepsysteem te vervangen, was dat ze haar uitstekende reputatie hoog wilde houden. Naarmate de markt voor ouderenzorg niet alleen steeds groter, maar ook steeds concurrerender wordt, is de nieuwste technologie om ouderen te beschermen een belangrijk marketingpunt. Het personeel is ervan doordrongen hoe belangrijk het voor families is om zeker te weten dat hun geliefde uitstekend wordt verzorgd.

‘Ons oude oproepsysteem was gewoon achterhaald en werkte niet meer,’ vertelt Denise Ortego, Executive Director van The Haven in Windermere. ‘Het personeel had een pager en als een bewoner in een appartement op de knop drukte of ging dwalen, was het de bedoeling dat de pager afging. Helaas was dat niet altijd het geval. Onze bewoners zijn blij dat ze direct op de knop van hun hanger of polsband kunnen drukken en dan snel een geruststellende stem horen, sinds we teleCARE IP hebben laten installeren door Ascom en Executone. Ons zorgteam kan veel efficiënter werken, de meest urgente oproepen prioriteit geven en bewoners gemakkelijk traceren binnen het zorgcentrum.’

Op grond van gesprekken met het personeel van The Haven over hun dagelijks werk, veel voorkomende activiteiten, soorten hulpverzoeken en reactietijden, kwamen Ascoms klinische team en Executone, de vaste leverancier van het centrum en Ascom Partner in Louisiana, met een oplossing die de teleCARE IP-elementen omvatte die het meeste rendement zouden opleveren. Uit gesprekken met de bewoners bleek dat zelfstandigheid hun grootste wens was, echter met de zekerheid dat ze met één druk op de knop hulp konden krijgen. De resultaten van de implementatie zijn letterlijk ‘levensveranderend’: via de spraakmodus kunnen de zorgverleners nu live met de bewoners praten, en de responstijden zijn sterk verbeterd. En met de nieuwe mobiele Ascom-apparaten kan het personeel nu bepalen of oproepen echt spoedeisend zijn en ze navenante prioriteit geven.

Als jarenlange partner vertrouwt Executone of Louisiana op de deskundigheid van de technici en RN’s van Ascom voor het The Haven-project. ‘Wat echt een verschil maakte bij dit project en bij al onze Ascom-locaties, zijn de mensen en de relatie die ze opbouwen met de eindgebruikers en mijn team,’ aldus Ronnie Juneau, President van Executone of Louisiana. ‘Ons technische personeel werkt naadloos samen met de technici en verpleegkundigen van Ascom en de klantenservice en training die we krijgen, zijn gewoon fantastisch.’

Niet alleen de samenwerking als partners, maar ook het feit dat in elke fase van de technologie-implementatie klinisch overleg mogelijk is, draagt ertoe bij dat Ascom zo succesvol is bij de implementatie van werkstromen in de zorg. Julia Greer, RN, een klinisch applicatiespecialist bij Ascom, legt uit dat deze benadering uniek is in de markt. ‘Wanneer we met klanten werken, gebruiken we onze verpleegkundige achtergrond en vragen we naar hun wensen ten aanzien van het systeem, en wat hun doelen en doelstellingen zijn om hun werk nog beter te kunnen doen.’ ‘We besteden veel tijd aan overleg vooraf om zoveel mogelijk informatie te verzamelen, en ontwerpen vervolgens samen met de betreffende implementatietechnicus een ideale oplossing waarmee de klant zijn doelen kan bereiken.’

Ascoms steeds groter wordende lijn van werkstroomoplossingen voor de gezondheidszorg, die onlangs werd onderscheiden met de Frost & Sullivan 2016 Best Practices Award for Nurse Workflow Solutions, geeft artsen realtime toegang tot patiëntinformatie, zodat ze hoogwaardiger zorg kunnen bieden. Ascoms patiëntalarmsysteem met geïntegreerde escalatiefuncties zorgt dat alarmen voor de meest kritieke situaties de hoogste prioriteit krijgen, zodat zorgverleners tijdig kunnen reageren.

Over The Haven in Windermere

The Haven in Windermere, dat in 1999 werd opgericht, is een particulier centrum voor langdurige ouderenzorg in Baton Rouge, Louisiana. Het personeel staat erom bekend dat het elke bewoner bij naam kent, omdat dit bijdraagt aan een voorkomende, warme omgeving die lijkt op een gezinssituatie, waardoor iedereen zich thuisvoelt. The Haven is lid van de Louisiana Assisted Living Association (vereniging voor begeleid wonen) en alle medewerkers hebben een reanimatie- en EHBO-diploma. Voor meer informatie kunt u terecht opwww.thehavenbr.com.

Over Executone of Louisiana

Executone of Louisiana is een lokaal telecommunicatiebedrijf dat al 50 jaar diverse communicatiesystemen levert aan een breed scala van bedrijven en zorginstellingen van elke omvang. Executone is uitgegroeid van een bedrijf met één kantoortje tot een onderneming met vijf locaties in heel Louisiana, die 56 gemeenten in de staat Louisiana en 11 districten in Zuidoost-Texas bedient. Ga voor meer informatie naar http://www.executonela.com en volg @Executonela.

Over Ascom Wireless Solutions

Het in 1955 opgerichte Ascom Wireless Solutions, een divisie van Ascom AG, levert wereldwijd missiekritische ICT voor de gezondheidszorg. Vandaag de dag zijn meer dan 100.000 systemen geïnstalleerd in ziekenhuizen, de ouderenzorg, organisaties die zelfstandig wonen faciliteren en andere activiteitensegmenten waar missiekritische communicatie van essentieel belang is. Maar we streven er vooral naar om een verschil maken in de gezondheidszorg.

Contacts

Ascom North America
Chris Talbot, VP Marketing & Business Development
Telefoon: +1 919 234 24 65
E-mail:chris.talbot@ascom.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr